Broccolitærte med laks
Broccolitærte med varmrøget laks er så lækkert og her har jeg blandet pikant flødeost i æggemassen, som giver en virkelig god smag og krydret fylde til tærten.
Har du lidt andre grøntsager i grøntsagsskuffen som skal bruge, så kan du snildt komme porre i skiver eller et par kolde kogte kartofler i tern med i denne tærte også.
Prøv også: opskrift på kyllingetærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Broccolitærte med laks
- Grov tærtedej
- 50 g fuldkornshvedemel
- 125 g hvedemel
- 100 g smør
- 3 spsk vand
- 1 tsk salt
- Fyld
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 100 g pikant flødeost
- 300 g broccoli, i buketter
- 150 g varmrøget laks
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtedej
Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor.
Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform, min er 24 cm.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.
Fyld til broccolitærte med laks
Rør æg, cremefraiche, Pikant flødeost, salt og peber sammen i en skål og vend broccoli og varmrøget laks deri.
Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet.
Hej.
Kan jeg lave dejen om morgenen, trykke den ud i formen og lade den hvile på køl til om aftenen og så bage den der ?
Vh. Dorte
Hej Dorte
Ja, det kan man sagtens gøre, den kan fint stå op til 3 dage på køl i formen, blot den er dækket til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet denne tærte mange gange og den smager bare SÅ godt.
Dog bruger jeg ikke varmrøget laks, jeg griller i stedet et stykke fersk laks, som krydres med lidt salt og peber, afkøler det lidt og kommer det i tærten, sammen med de øvrige ingredienser, det smager vildt godt.
Nu har jeg fået den ide, at bruge tærten som forret på lørdag, skåret i portionsstykker og anrettet med lidt grønt på tallerkenen. Jeg er bare lidt i tvivl om, hvad jeg skal bruge. Kunne det være krølsalat, som et stykke tærte sættes på og et par tynde skiver rød peber ovenpå?
Måske et par grønne asparges eller måske blot lidt grøn salat og ærter og så et stykke tærte ovenpå? Eller vil det ikke passe hertil?
Hvad tænker du, måske du har et andet forslag?
Vh Birgit
Hej Birgit
Hvor lækkert og sikke en fin ide!
Jeg synes godt om udgangpunktet med krølsalaten. Det vil se pænt ud, og så ville jeg komme et par friske ærter i bælg på hver tallerken, hvor jeg ville åbne bælgen, så man kan se ærterne.
Jeg overvejer også om det ville være lækkert med en dip fx med cremefraiche 38 % rørt med finthakket purløg, finthakket røget laks, salt og peber anrettet med 1-2 små skefulde på hver tallerken (laksen kunne evt undlades, eller erstattes af ørredrogn)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit svar og tak for tippet med dippen, den tror jeg, jeg vil “gå” med.
Kan man lave denne tærte dagen før?
Ja, den smager også lækkert både kold og lunet i ovnen. Vær dog opmærksom på at laksen ikke bliver tør hvis du vælger at lune den i ovnen.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge koldrøget laks istedet for varmrøget?
Ja, smagen bliver lidt kraftigere til tærten med koldrøget laks, men det er helt sikkert en smagssag :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Mange af dine lækre retter er med ost
Er der et produkt som kan erstatte dette?
Kan, Naturel ost og mascarpone, bruges?
Venlig hilsen
Lone Pedersen
Kære Lone
I denne opskrift, kan du godt bruge flødeost naturel eller mascarpone, men vil du gerne have helt mælkefrie alternativer, så har jeg ikke testet det af, der må du endelig forsøge dig frem :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg ved ikke om det er mig som ser helt forkert, men på ingredienslisten til tærtefyldet står der ikke creme fraiche, men det står at det skal i, nede i beskrivelsen.
Er det en fejl?
Ups, tastefejl så det kom ikke lige med, men er rettet og der er cremefraiche med nu :)
Kh Ann-Christine