Brioche burgerboller
Bløde saftige og lækre brioche burgerboller, som er så skønne til en lækker hjemmelavet burger.
Brioche boller kan også bages uden sesamfrø og bruges til kagebordet, som søde smørboller, der er lækre og luftige. Jeg bager gerne en dobbeltportion og fryser dem ned, mens de stadig er en anelse lune, så er de som nybagt når de tages op af fryseren, tøes op, forstøves med lidt vand og lunes i ovnen inden de bruges til burgere.
Prøv også: klassisk opskrift på burgerboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brioche burger boller
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 125 g smør, skåret i tern, stuetempereret
- 2 spsk sukker
- 1,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 550 g hvedemel
- Derudover
- 1 æg, til at pensle med
- 1 drys sesamfrø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lun mælken til ca. 30 grader, kom den i en skål og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, smør, sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet. Rør det godt sammen – gerne på røremaskine – til dejen er glat og har en ensartet konsistens. Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og smidig.
Kom dejen i en ren skål, dæk den til med et klæde og lad den hæve på køkkenbor- det i 2 timer.
Form 10 runde boller og sæt dem til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 1 time. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø.
Bag bol-lerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter. Lad dem køle af på en rist inden servering.
Hej, jeg vil spørge om jeg kan bage det som et briochebrød istedet for briocheboller og om temperaturen eller bagetiden så skal justeres? På forhånd tak!
Det kan du godt, men der skal lige justeres på bagetiden, som vil være omkring 30-40 minutter.
Kh Ann-Christine
Hold da op en god opskrift. 🥰 Brugte mel fra Valsemøllen istedet for den sædvanlige billigste hvedemel. Og dejen var perfekt.Vil prøve dine Skagenslapper igen for der måtte jeg nemlig bruge mere mel. Brugte her den billige udgave mel.Så meltypen har en del at sige.
Tak for gode opskrifter.🥰
Hvor er det skønt at høre! – og ja, jeg er så enig, meltypen betyder meget og valsemøllen laver rigtig godt mel. Du må prøve den fra Bornholms valsemølle også på et tidspunkt. den er også super skøn at arbejde med.
Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Jeg har fuldt din opskrift til punkt og prikke her. OG jeg syntes som andre at den bliver alt for klistret. Umulig at forme pænt og svær at arbejde med. MEN bollerne smager himmelsk og med lækker krumme :-)
Jeg skal bage 4 dobbelt portion (40 stk) og ønsker at koldhæve dejen natten over – laver dejen i aften og former bollerne tidligt imorgen. Hvor meget gær vil du bruge dertil?
Jeg ville bruge 50 g gær og lade dejen hæve op til ca dobbeltstørrelse på køkkenbordet, inden jeg sætter den på køl natten over.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Prøv lige den her dej til snobrød. Der virker den helt perfekt. Kardemommen giver et lækkert pift sammen med den let røgede smag fra tilberedningen over bål. Tak for en super side med masserer af inspiration :-p
Mange tak for din søde hilsen og fine tip til denne opskrift som snobrød, det kan jeg så godt forestille mig vil være et hit
Kh Ann-Christine
Så lækre boller til bøfsandwich. Jeg brugte kun 2,5 dl mælk og dejen var fin lind til at forme boller. Lavede 7 boller, så de blev på størrelse med bøf, men skar 1 cm ud i midten, for at få en mere flad bolle.
Gør det nogen forskel om bagværk fryses, mens det endnu er lunt eller helt afkølet?
Dejligt at høre. Mange tak for din hilsen
Jeg har skrevet tips om frysning af brød og boller her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Kh Ann-Christine
Vil du også bruge dobbelt mængde gær til en dobbeltportion eller reducere mængden ?
Jeg bruger samme mængde gær og forlænger blot hævetiden
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det er bare de bedste burgerboller, man kan tænke sig. Jeg synes mængden af mel er helt perfekt😁
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg brugte bollerne til Pulled Pork og tilsatte 100 g revet cheddar og et par tsk chiliflager. Kan virkelig godt anbefales.
Wow, hvor er de blevet gode og flotte!!! Fantastiks opskrift!!! Jeg troede aldrig i livet at jeg vil kunne finde ud af at bage brioche, men det var en ren fornøjelse!!! Tak!!!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig solskinsdag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har du et alternativ til honning? Jeg ønsker ikke at bruge honning, der opvarmes.
Sukker er vel et glimrende alternativ ☺️
Jeg bagte disse boller da datteren og svigersønnen var forbi og fik burgere, der var meget ros.
Nu skal jeg bage dem igen for sønnen er på besøg og vil også gerne smage.
De er bedre end dem man køber som brioche boller i butikkerne og så er de jo helt friske når de kommer på bordet.
Tak for opskriften. :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange, mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Har lige bagt burgerbollerne – de er simpelthen så lækre, så man vender tilbage til den opskrift hver gang. Tilsatte lidt bageenzymer – og man skal lede længe efter en mere lækker og luftig bolle. Havde ingen problemer med tynd dej – tværtimod havde jeg lidt mel til overs. Bruger altid hvedemel ekstra med 12% protein fra Bornholms Valsemølle, nå jeg bager lyse brød og boller. Glæder mig så meget til aftensmaden. Hilsen Ellen
Hej Ellen
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din dejlige tilbagemelding på opskriften
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tusind tak for alle de gode opskrifter og ikke mindst din kogebog, som bliver brugt meget flittigt!
Jeg har lavet briocheburgerbollerne en del gange og de bliver altid SÅ lækre! Nu skal jeg for første gang prøve at fryse dem så jeg har nemme burgerboller til fødselsdag på lørdag. Men hvordan gør jeg det bedst så de stadig er lækre? Skal jeg tage dem ud af ovnen lidt før i dag, så de kan bages færdig i ovnen lørdag? Og hvor længe vil du sige de skal have i ovnen efter turen i fryseren?
Mange hilsner
Julie
Hej Julie
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du har glæde af kogebogen!
Jeg plejer at fryse dem ned når de er lune og helt nybagte. Tag dem måske ud 2-3 minutter før du ellers ville tage dem ud, men ikke før det.
Når de skal tøes op, så tag dem ud af fryseren. Lad dem tø 30 minutters tid, stænk dem med lidt vand i en forstøver og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft (eller dampovn, hvis du har) til de er gennemvarme, så vil de være stort set som friskbagte.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg tænker problemet med den våde dej måske er typen af mel der bliver brugt ? Når jeg bruger 1/2 manitoba / stenmalet Mel bliver den dejlig at arbejde med . Men hvis jeg bager med ren stenmalet dansk hvede så flyder den mere ud. Så måske er det glutnet og eller protein indholdet ?
Ja, det kan det måske være, jeg bruger dog selv 100% øko stenmalet hvedemel og synes det fungere glimrende.
– men er i øvrigt også ret vild med manitobamel, det er jo virkelig lækkert at bage med!
Kh AC
Jeg har samme problem med en meget lind dej.
Du skal nok skrive i opskriften, at du bruger stenmalet mel. Den type mel kan suge en hel del mere vand end fintmalet mel. Ellers en fantastisk opskrift
Oplevede lidt det samme som flere andre.
Meget våd dej, så det var svært at forme bollerne.
De blev dog store flotte og luftige.
Er alligevel nysgerrige på om der kommer en video hvor man kan se hvordan du gør.
Hej Henrik,
Oplever du ikke at dejen sætter sig under hævning?
Det oplever jeg at den fint gør, men uanset skal jeg gerne lave en video med opskriften på et tidspunkt når der er bedre til tid til at lave flere videoer igen :)
Kh AC
Super lækker opskrift, men som flere andre var jeg også nødt til at tilsætte ekstra mel. Jeg målte ikke mængden af, men har nok tilsat omkring 200 g ekstra.
Ville elske en video, af din fremgangsmåde, for at se hvor det går galt for mig.
Uanset hvad, var det dog de lækreste boller jeg nogensinde har smagt ?
Umm, mine yndlings burgerboller , som jeg desværre ikke kan holde mig fra, når jeg fryser dem ned.
Det er sååå nemt lige at gå fryseren og varme en bolle op…mmmmmmm?
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Jeg er glad for din hjemmeside – som ofte bliver brugt….men et eller andet er galt i denne opskrift?! Hvis jeg følger den slavisk er dejen mere eller mindre halvflydende når en skal æltes….Beklager – men har derfor været nødt til at skele til andre hjemmesider – og som jeg ser det er et nok mængden af mælk på 3 dl der bør halveres til 1,5 dl ….alternativet, som jeg var nødt til at vælge – da det er svært at dræne for mælken når man er i gang med æltning : ) at forøge mængden af mel til ca 700 gram…
Hej Dorthe,
Jeg har lige bagt dem igen i sidste uge og der oplevede jeg igen at melmængden passede fint. Men jeg synes også de bliver bedst og får de lækreste saftige bløde briocheboller, hvis man ikke kommer for meget mel i.
Jeg tester den lige efter en ekstra gang snart og så må jeg da lige lave en video med dem på et tidspunkt, så kan jeg vise konsistens og hvordan jeg bager dem :)
Kh AC
Flæskesteg igår. Flæskestegsandwich idag.
Kørte dejen på dine mål i min gamle Ballerup, og efter en tur på melet bord, vendt med spatel og puffet lidt rundt, var det den lækreste bløde og medgørlige dej. Vh Jesper
Hvor længe skal de bages, hvis det er i miniburger størrelsen?
Omkring 12-15 minutter
Kh AC
Okay og hvor længe hvis det er alm. størrelse (10 stk.)? Opskriften siger 10-14 min, men det må jo så være for miniburger størrelsen (20 stk).
Kh Iben
Det var en fejl og er rettet til nu :)
Jeg har i dag bagt disse boller. Men efter jeg har tilsat de 550 g mel er dejen helt flydende. Hvad gør jeg forkert?
Jeg tilføjede mere mel og de blev rigtig gode. Dejlige luftige
Det er svært at sige. Det lyder mærkeligt at den er decideret flydende … jeg synes målene i min opskrift giver en blød dej, som sætter sig perfekt under hævning.
Smør skal endelig ikke smeltes men blot være stuetempereret og dejen vil sætte sig fint under hævning.
Kh AC
Skal dejen være SÅ klisteret?
Måtte komme en del mere mel i og så næsten klaske dem ned på pladen, for at få dem af.
Men det er de bedste burgerboller vi har smagt herhjemme. :-D
Det oplever jeg slet ikke den er, men meget nem og lækker at arbejde med.
1000 tak for opskriften. De blev rigtig gode
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man koldthæve bollerne? :)
Det kan du sagtens, dejen skal dog tages ud en time før bollerne formes og derefter efterhæve mindst en time inden de bages.
Jeg plejer at bruge 15-20 g gær når jeg koldhæver dem
Kh AC
Fryser du dem ned inden de bages? Altså den rå dej?
Det kan man godt, i dette tilfælde fryser jeg dog de færdige boller ned
Kh AC
Tak for det, så fryser jeg også de færdigbagte ned ☺️