Brændte hasselnødder
Brændte hasselnødder smager vidunderligt og er ikke helt så kendt som de klassiske brændte mandler. Du kan sagtens lave en kombination og mikse nødderne eller du kan lave dem hver for sig.
Alle hasselnødder kan bruges, men hvis man køber de lækreste hasselnødder dyrket i piemonte, så bliver det ikke bedre. Dem er jeg personligt faldet pladask for og det samme gælder resten af familien! De har den skønneste smag af nougat og nødder, som er helt ubeskrivelig og til brændte hasselnødder er det et stort hit.
Prøv også: Mine opskrifter på dejlig julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brændte hasselnødder
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- 1 knivspids vaniljesukker
- 4 spsk vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne på en tør varm stor pande under konstant omrøring, de skal ikke tage farve, men skal ristes til hinderne sprækker og kan gnides af. Vend dem ud på et rent klæde og gnid hinderne af. Lad imens panden køle af.
Kom hasselnødderne tilbage på den afkølede pande sammen med sukker, vand og vanilje.
Rør hele tiden i blandingen og varm op til middel varme.
Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Fortsæt med at røre i blandingen, efter kort til fordamper vandet og sukkeret vil blive helt sprødt og knasende tørt. Den krystalliserede sukker har nu samles sig om hasselnødderne og begynder efter kort tid at smelte. Fortsæt med at røre og vende rundt i hasselnødderne konstant. Det må ikke smelte til karamel, men skal blot lige smelte en anelse, så det bliver en mellemting mellem den sprøde krystalliserede sukker og en sprød karamel.
Hæld straks de brændte hasselnødder over på bagepapir og lad dem køle helt af, inden de spises.
Har du erfaring med at lave brændte valnødder eller er overfladen for ujævn?
Du kan sagtens lave brændte valnødder efter samme opskrift :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor længe de mon kan holde sig på glas ?
Kunne være fedt at preppe lidt til julen :D
Hej Sille,
Minimumsholdbarheden på mine opskrifter kan du se i opskriften, samme sted som mængde, tid mv.
De kan sandsynligvis holde længere end det, du risikere i værste fald at de bliver lidt klistrede, hvis låget ikke slutter tæt.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul :)
Kh Ann-Christine
Det lyder lækkert og må afprøves!
Her er der lige produceret den første portion brændte mandler – de får som regel hurtigt ben at gå på, for børnene elsker dem. Jeg følger altid din opskrift og den er simpel og har givet fantastisk resultat hver gang.
Åh hvor skønt! Det er jeg rigtig glad for at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Har lige set din opskrift på brændte mandler på YouTube og der bruger du 4 spsk vand til 200 g mandler og 200 g sukker, det samme gør du i den her opskrift hvor du kun bruger 100 g af hver er der forskel med nødderne i forhold til der er mere vand i den ene slags ?
Der kan være lidt variation i videoerne. Men endelig altid tage udgangspunkt i målene i opskrifterne og ikke i videoen. Opskrifterne her på Valdemarsro har jeg gennemtestede flere gange, og nogle gange også efter nogle af de gamle videoer er optaget :) Se også gerne forklaring på mængden af vand her: https://www.valdemarsro.dk/braendte-mandler/
God fornøjelse
Kh AC