Bradepandepizza med kødsauce


Bradepandepizza med kødsauce er en børnefamilieklassiker og en rigtig herlig 80´er ret.
Det smager jo så dejligt! Jeg servere gerne en god salat til, lidt gnavegrønt og på almindelige skoledage, vil jeg krydse fingre for at der er rester til mine børns madpakker dagen efter, for det er nemlig et hit i madpakken også.
Her er den skønne klassiker lavet med en krydret kødsauce og frisk mozzarella og resultatet er lidt ala en smovset deep pan pizza.
Prøv også: flere skønne pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bradepandepizza med kødsauce
- Dej til bradepandepizza
- 3,50 dl vand
- 25 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 125 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
- 1 tsk salt
- Kødsauce
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 25 g chorizo, i små tern
- 400 g hakket oksekød
- 1 squash, groftrevet
- 2 gulerødder, groftrevet
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk tørret timian
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 125 g frisk mozzarella
- Hvidløgskrydderolie
- 0,50 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk bredbladet persille, oregano, timian eller basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej til bradepandepizza
Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Kom olie og fuldkornsmel i skålen og rør det godt sammen til en lind dej. Rør hvedemel i lidt efter lidt – gerne på en røremaskine i 10 minutter. Rør tilsidst salt i dejen.
Kom dejen i en ren skål og lad dejen hæve overdækket i 1 time på køkkenbordet. Lav imens kødsaucen.
Kødsauce
Kom løg, hvidløg og chorizo i en gryde og sautere under omrøring, til løgene er bløde.
Kom hakket kød i gryden, skrue op for varmen og brun kødet under omrøring. Kom groftrevet squash, gulerødder, tomatpure, timian og hakkede tomater i og lad det simre uden låg i cirka 30-45 minutter, til det er kogt ind. Hold dog øje med at det ikke koger helt tørt. Rør nogle gange undervejs og smag til med salt og peber.
Lad kødsaucen køle helt af og hæld eventuelt overskydende væde fra.
Bradepandepizzaen
Rul dejen ud til en stor bradepande størrelse og læg den i en bradepande med bagepapir.
Fordel den afkølede kødsauce på. Lad pizzaen hæve i 30 minutter.
Lad mozzarella dryppe godt af. Skær den i skiver og dup med køkkenrulle. Fordel mozzarella over bradepandepizzaen. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Dryp hvidløgskrydderolie over inden servering.
Hvidløgskrydderolie
Rør hvidløg i olien og hak krydderurterne fint og rør dem i.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg brugte en bageplade og det gav god resultat. Tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg har brugt den meget til brød, boller og nu Pizza i bradepande, der som sagt blev til bageplade
Hvor er det godt at høre! Tak for din tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Størrelsen på billedet ser noget mindre ud end min store bradepande fra ovnen. Så hvilken størrelse bradepande er opskriften normeret til? :-)
Hej Mie-Pil
opskriften er lavet til en bradepande på 30 x 36 cm
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg måtte smide dejen ud alt for våd! Det plejer ellers at lykkedes😓
Ærgeligt, men det lyder mærkeligt for 3,5 dl vand til 450 g mel, og særligt med en god portion fuldkorn i melet bør altid give en blød, men ikke våd dej.
Jeg foretrækker at dejen er blød i denne opskrift, for det giver det saftigste brød som hæver flot.
Kh Ann-Christine