Bradepandepizza med kartoffel og oliven


Bradepandepizza med kartofler og oliven, som er lidt ala et lækkert foccacia brød og en deep-pan version af min skønne opskrift på flammkuchen, bare her med mere brød.
Denne opskrift er vegetarisk og helt nem og enkel.
Hvis du gerne vil have lidt salt og lidt kød på, så kan jeg varmt anbefale små tynde skiver god chorizo eller tynde skiver tørsaltet bacon. Det giver et ekstra skønt pift og smager også dejligt til.
Prøv også: flere skønne pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bradepandepizza med kartoffel og oliven
- Dej til bradepandepizza
- 3,50 dl vand
- 25 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 125 g fuldkornshvedemel
- 325 g hvedemel
- 1 tsk salt
- Fyld
- 100 g cremefraiche 18 %
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 200 g kartofler, skåret i tynde skiver
- 50 g oliven
- 125 g frisk mozzarella
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Hvidløgskrydderolie
- 0,50 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk bredbladet persille, timian, oregano eller basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dej til bradepandepizza
Kom vand i en skål og rør gær ud i vandet. Kom olie og fuldkornsmel i skålen og rør det godt sammen til en lind dej. Rør hvedemel i lidt efter lidt – gerne på en røremaskine i 10 minutter. Rør tilsidst salt i dejen.
Kom dejen i en ren skål og lad dejen hæve overdækket i 1 time på køkkenbordet.
Rul dejen ud til en stor bradepande størrelse og læg den i en bradepande med bagepapir. Lad pizzadejen hæve i 45 minutter.
Lad mozzarella dryppe godt af, skær den i skiver og dup med køkkenrulle.
Smør forsigtigt dejen med cremefraiche og fordel kartoffelskiver, rødløg, oliven og mozzarella på. Drys med lidt salt og peber, samt et par dryp olivenolie.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
Dryp med hvidløgskrydderolie inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En super dejlig pizza😊næsten gratis😘
Intet tomat på?
Hej Laura
Jeg kommer ikke tomat på denne pizza, – det er en såkaldt hvid pizza – men gør det bare hvis du foretrækker det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mener hæve ;)