Bondepige med slør
Bondepige med slør er en klassisk dansk dessert som smager helt vidunderligt dejligt!
En lækker æblegrød – som jeg gerne laver med lidt ekstra krydderier – sprød og lækker rugbrødsknas og en luftig flødeskum, samt brombærmarmelade som jeg synes passer helt fantastisk til, men som ikke er et absolut must.
Det er en dejlig nem dessert, som godt kan forberedes i god tid inden serveringen.
Prøv også: opskrift på æbletrifli >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bondepige med slør
- Æblegrød
- 800 g æble, skrællet og i små tern
- 1 dl vand
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 1 knivspids stødt kanel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 110 g sukker
- Rugbrødsdrys
- 40 g smør
- 250 g rugbrød, groftrevet
- 75 g sukker
- Til servering
- 2,50 dl piskefløde
- 4 spsk brombærsyltetøj
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Æblegrød
Kog æbletern, vand, krydderier og sukker op og lad det simrekoge uden låg i 15 minutter. Rør i det undervejs og afkøl tilsidst grøden i køleskabet.
Rugbrødsdrys
Smelt smør på en pande og kom rugbrød og sukker på. Rist under omrøring, til sukkeret er smeltet. Lad det køle af.
Pisk fløden til luftig skum. Fordel skiftevis æblemos og rugbrødsdrys i lag i serveringsglas. Kom en skefuld brombærsyltetøj mellem et af lagene. Afslut med flødeskum og et drys rugbrødsdrys på toppen.