Boller med hvidtøl


Man kan bage de lækreste boller med hvidøl. Det giver en god smag til det lækre bagværk og er jo en snild måde at få brugt rester af nisseøl, hvis man skulle have nogle på lager efter julen er slut.
Det er dejligt og hyggeligt at bage en omgang boller med hvidtøl til morgenbordet eller til en hyggelig brunch i december.
De duftende lækre boller er et hit i julemåneden og både børn og små søde nisser, synes selvfølgelig det er lidt ekstra hyggeligt, at de er bagt på nisseøl.
Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 9 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller med hvidtøl
- 15 g gær
- 1 dl vand
- 1 hvidtøl, (33 cl)
- 100 g finvalset havregryn
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med vand. Kom derefter hvidtøl, havregryn, hvedemel og salt i skålen og rør det godt sammen, gerne på en røremaskine og ellers med håndkraft.
Stil skålen i køleskabet og lad den hæve natten over eller i køligt i 8-12 timer med et ren klæde over.
Tag dejen ud af køleskab efter koldhævning, form 9 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.
Lad den køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bollerne smager også skønt i april ❤️
Kh. Annelene
Så dejligt at høre! Skønne året rundt :)
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Du har skrevet Hvidtøl i ingrediens listen.. Her i december er der jo en del af dem.
Selv foretrækker jeg Mørk Hvidtøl fra Ceres.
Kan jeg bruge den?
Hvis ikke, kan jeg så skifte Hvidtøl ud med Tuborg Classic i stedet for?
(Den første nævnte kan nemlig kun købes i december og den anden nævnte har jeg altid enkelte på køl af).
Tak for en-som-altid fantastisk hjemmeside med et væld af lækre opskrifter.
Mvh Mia
Tusind tak for din søde hilsen :)
Du kan sagtens bruge den mørke hvidøl fra Ceres – eller hvad du ellers foretrækker
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan dejen stå på køl længere end 12 timer inden den bruges ?
Ja den kan nok fint stå op til et døgns tid, men uanset, så tjek om den er overhævet, hvis den er faldet sammen i skålen igen efter hævning, så duer den ikke – og ellers er den helt fin
God fornøjelse og glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine