Boller med hvidtøl
Man kan bage de lækreste boller med hvidøl. Det giver en god smag til det lækre bagværk og er jo en snild måde at få brugt rester af nisseøl, hvis man skulle have nogle på lager efter julen er slut.
Det er dejligt og hyggeligt at bage en omgang boller med hvidtøl til morgenbordet eller til en hyggelig brunch i december.
De duftende lækre boller er et hit i julemåneden og både børn og små søde nisser, synes selvfølgelig det er lidt ekstra hyggeligt, at de er bagt på nisseøl.
Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 9 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller med hvidtøl
- 15 g gær
- 1 dl vand
- 1 hvidtøl, (33 cl)
- 100 g finvalset havregryn
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med vand. Kom derefter hvidtøl, havregryn, hvedemel og salt i skålen og rør det godt sammen, gerne på en røremaskine og ellers med håndkraft.
Stil skålen i køleskabet og lad den hæve natten over eller i køligt i 8-12 timer med et ren klæde over.
Tag dejen ud af køleskab efter koldhævning, form 9 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 16-18 minutter.
Lad den køle lidt af på en rist inden servering.
Bollerne smager også skønt i april ❤️
Kh. Annelene
Så dejligt at høre! Skønne året rundt :)
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Du har skrevet Hvidtøl i ingrediens listen.. Her i december er der jo en del af dem.
Selv foretrækker jeg Mørk Hvidtøl fra Ceres.
Kan jeg bruge den?
Hvis ikke, kan jeg så skifte Hvidtøl ud med Tuborg Classic i stedet for?
(Den første nævnte kan nemlig kun købes i december og den anden nævnte har jeg altid enkelte på køl af).
Tak for en-som-altid fantastisk hjemmeside med et væld af lækre opskrifter.
Mvh Mia
Tusind tak for din søde hilsen :)
Du kan sagtens bruge den mørke hvidøl fra Ceres – eller hvad du ellers foretrækker
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan dejen stå på køl længere end 12 timer inden den bruges ?
Ja den kan nok fint stå op til et døgns tid, men uanset, så tjek om den er overhævet, hvis den er faldet sammen i skålen igen efter hævning, så duer den ikke – og ellers er den helt fin
God fornøjelse og glædelig jul til jer
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bagte dine boller i går, da de simpelthen lød for lækre til at lade være. Jeg oplevede dog at dejen var tæt på flydende, da alle ingredienser var æltet sammen. Kan det godt passe?
Vil nemlig gerne bage dem igen, men vil være sikker på at jeg får konsistensen korrekt
Hej Stephanie
Jeg kan rigtig godt lide at bage med bløde deje – ikke decideret flydende dej, men den er ikke fast og hård.
Du kan komme en smule mere mel i hvis du synes, men pas endelig på med ikke at komme for meget mel i. Max omkring 50 g ekstra, for når dejen hviler og hæver vil havregrynene absorbere en del væde og dejen vil blive mere fast. Det vil du også opleve dejen bliver af at koldhæve.
Kh Ann-Christine
Tak for denne skønne opskrift. Bollerne smager skønt og vil helt klart blive bagt igen😀
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Så fik jeg bagt bollerne – der skulle et eller andet godt til, at komme igang med hverdagen igen. Og det er ikke sidste gang de skal bages – super nemme og super velsmagende! Så tak for opskriften ?
Mvh Marianne
Hvor dejligt at høre! Jeg har også et par flasker hvidtøl fra julen som skal bruges på disse boller :)
jeg må prøve at bage dine lækre opskrifter på boller.
Ellers er det bare sådan nogle gode opskrifter, jeg for i min
indbakke. Glæder mig til at der kommer flere næste gang.
Tusind tak, Sidsel – det er jeg bare rigtig glad for at høre :)
Hej
De ser rigtig lækre ud
Jeg skal bage boller til min søns børnehave som har et strammet for børn og voksne sidst på ugen
Kan man fryse dem, så bliver de varmet op inden de skal spises?
Venlig hilsen Grada
Ja, det kan du sagtens :)
Et lille tip er at stænke dem med vand inden de bages, så bliver de helt som frisktbagte boller
Rigtig god fornøjelse.
Hej Ann-Christine
Har bagt boller her i weekenden med stor succes ..
Dejlige boller som man trods navnet,bestemt kan spise hele året. :-)
Den bliver gemt,sammen med alle de andre skønne opskrifter fra dig.
Supper dejlig og hyggelig blog du har.
Venlig hilsen Pia
Hej Pia,
Hvor er det dejligt at høre og jeg er helt enig, de er gode året rundt :)
Tak for de søde ord, det er jeg glad for at du synes
Kh Ann-Christine
Hej. Tror du man kan lave dem uden at de skal koldthæve?er det noget med der så skal mere gær i? Og hvad tænker du af hævetid? Det passer bedre hos os at bage dem om aftenen og så bare lune dem om morgenen:-) hilsen henriette
Jeg ville komme 25 g gær i og så lade dem hæve en times tid ved stuetemperatur.
Alternativt, så kan du komme 10 gram gær i og så lade dem hæve i omkring et døgn på køl til næste aften, hvor de så bages.
Jeg vil gerne vide om jeg evt kan bruge en juleøl med 4,6% alkohol i stedet for hvidtøl.
Hej Jette,
Det tror jeg sagtens du kan – og med et dejligt resultat. Alternativt kunne du bage denne (fantastiske!) ølkage: http://www.valdemarsro.dk/oelkage-dejlig-krydret-og-serveres-med-iskold-smoer/
Kh AC
mmmhhh hvor ser de gide ud, kan næsten forstille mig hvor sprøde de er udenpå og lækre bløde indeni de er. De skal prøves snart :D
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Det skal helt sikkert prøves! Jeg havde netop en dej klar til boller, da jeg læste dit indlæg, men så fik de lige nogle penselstrøg med hvidtøl. Det gjorde dem ekstra sprøde og de fik en dejlig gylden farve!
Sikke en god ide at pensle bollerne med lidt hvidtøl, kunne godt forestille mig det lige giver lidt ekstra lækkert!
Det er nemlig toplækkert med øl i brød og i pandekager også. Bagte nogle sprøde speltflutes jeg havde set hos Lone Kjær og de smagte så dejligt, skorpen bliver nærmest karamelliseret.
Kh.
Anne-Marie
Jeg elsker det også i pandekager – det gør lidt lidt ekstra :)
Puh jeg har det på samme måde! Jeg orker bare ikke heller ikke mere jul og julemad nu.
Men nøj hvor lyder dine boller gode!
Øllet må give en skøn smag, er det ikke også noget med at det givet en god sprødhed til brødet?
Tak for igår AC! Det vár super hyggeligt at snakke med dig, næste gang skal vi ha mere tid og noget rødvin indvolveret (:
Kram maria
Tusind tak for sidst! Det var så hyggeligt og jeg er klart med på både mere tid, og en god snak over et glas rødvin næste gang :)
Kram til dig