Boller i Karry
Boller i karry er et hit i mange børnefamilier og det er efterhånden også blevet en skøn livret i vores familie.
En nem og enkel hverdagsret, hvor magien efter min mening ligger i alle de skønne toppings. Jeg fylder gerne på med kokos, bananskiver, æbletern, rosiner, mango, persille – det smager vidunderligt.
Husk at der er stor forskel på styrken og smagen i karry. Smag dig frem og kom mere eller mindre i, afhængig om det er en mild eller stærk karry du har i dit køkken.
Prøv også: min bedste opskrift på forloren hare >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boller i karry
- Kødboller
- 400 g hakket svinekød
- 1 løg, finthakket
- 0,50 dl mælk
- 1 æg
- 1 dl finvalset havregryn
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Karrysauce
- 2 spsk smør
- 2 tsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 4 dl basmati ris
- 1 æble, skåret i tern
- 1 mango, skåret i tern
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ris
Kog risene efter anvisning på emballagen
Kødboller
Rør alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser og tilbered saucen, mens farsen hviler.
Karrysauce
Smelt smør ved svag varme i en gryde sammen med karry, koriander og spidskommen, drys mel i og pisk sammen. Pisk langsomt mælk i, til opbagningen har en ensartet konsistens.
Kog saucen op og tilsæt grøntsagsbouillon, til saucen har den rette tykkelse. Smag saucen til med salt og peber – og evt. mere karry.
Form kødbollerne til ca. 14-15 boller. Kom de rå kødboller direkte i saucen, hvor de tilberedes og giver god smag til saucen. Lad sauce og kødboller simre med låg på i ca. 15 minutter, til de er klar til servering.
Til servering
Boller i karry serveres traditionelt blot med ris, men det er også virkelig lækkert med et drys æbler og mango i tern og lidt finthakket persille.
Verdens bedste (og nemmeste) karrysovs.
Skifter så lige kødbollerne ud med kylling gulerod porre og broccoli. Og kommer lige nellike og spidskommen i kogevandet til risen
Tak for endnu en kanonopskrift
Hej Hanne
Mange tusind tak for din søde hilsen, og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Jeg har lavet en boller i karry sauce udfra en anden opskrift som indeholdt 1 fintrevet æble som skulle svitses 1 minut med karry. Selvom jeg har fulgt opskriften nøje står jeg med en ubrugelig sovs dvs den smager decideret af æble og mel. Intet smag af karry. Jeg ville derfor spørge om der er noget jeg kan gøre for at redde den. Jeg har endnu lidt vand fra kødbollerne i rest og har ikke tilføjet kødbollerne endnu.
Kære Sara
Det er vanskeligt for mig at rådgive om andres opskrifter, det gør jeg helst ikke :)
Men mon ikke du kan riste ekstra karry på en tør pande og derefter koge op med blot en anelse vand fra kødbollerne og smage din sauce til med.
Hvis en sauce smager af mel, så kog den godt igennem under omrøring, det fjerner melsmagen.
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift. Jeg brugte porre i stedet for løg og friske koriander i stedet for persille. Så jeg blendede porretoppe og stilkene fra de friske koriander og rørte med i farsen. Giver en rigtig god smag i kødbollerne og så er det mega tilfredsstillende at bruge alle resterne 🤓
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kødbollerne falder fra hinanden i det samme de rammer saucen, og bliver til en omgang fars i sovs, lidt ligsom lasagnesovs i konsistens. Efter nu et par forsøg, tror jeg desværre det ville blive et bedre resultat at koge kødbollerne i vand, og så bruge det vand med buillon i i saucen for at opnå et boller i karry resultat med masser af smag.
Jeg elsker normalt dine opskrifter, men den her vil jeg ikke anbefale at man følger.
Hej Christine
Det oplever jeg aldrig selv, men hvis du oplever at at farsen falder fra hinanden straks efter kødbollerne rammer saucen, så er det enten fordi saucen koger for meget eller at farsen er for løst samlet. Du kan evt tage lidt koldt vand på hænderne for at gøre dem mere glatte, faste og runde, så holder de formen glimrende i saucen (såfremt den blot ikke koger, men kun simrer en anelse)
Kh Ann-Christine
Jeg forstår ikke helt tippet med at putte bollerne direkte i sovsen. Når man koger kød, plejer man at skulle skumme af, og noget af kødet vil altid havne i den væske, de koges i. Det giver en meget klumpet sovs med alle de kødstykker. Jeg var nødt til at tage kødbollerne op igen og si sovsen, tilbage i gryden, koge op, jævne og så bollerne i. Men så er det pludselig cirka lige så besværligt, som hvis man havde kogt kødbollerne i vand og derefter brugt en del af kogevandet til sovsen. Hvad gør du for at undgå “kød-fnuller” i sovsen?
Jeg gør bare helt som jeg beskriver i opskriften og synes det bliver vildt lækkert – ingen kødfnuller (men undlad at koge for ved for høj varme, det skal blot simre sagte ;)
Du kan også lige rulle kødbollerne i rene hænderne skyllet i koldt vand der lige er rystet af hænderne, så de bliver kuglerunde og faste. Det er ikke et must, men kan sikre at de holder formen ekstra flot.
Kh Ann-Christine
Lækkert og nemt – tak for god opskrift!!!
Jeg sprang spidskommen over, brugte to bouillonterninger til en dobbeltportion, blandede blomkålsris med risene, samt brugte ærter, ananas og mango som tilbehør.
Knægten og vi andre spiste det med stort velbehag🙌🏻
Nu laver jeg lige lidt til fryseren inden vi får en ekstra i husstanden til september 🙃
Så dejligt! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Rigtig god fornøjelse med den lille ny i familien til sept♡
Kh Ann-Christine
Jeg ved ikke loge hvad jeg gør galt, men mine kødboller gik fuldstændig i stykker i sovsen. Er der noget jeg ikke ved, må jeg ikke røre rundt i sovsen når de er i? Hvordan bliver de ellers dækket af sovsen og bliver kogte?
Hej Pernille
Se tips til det under opskriften. Du kan godt røre meget nænsomt hvis nødvendigt, med en træspartel men forsigtigt uden at røre kødbollerne i stykker.
Og endelig simre ved middellav varme. Du kan også blot vende dem i saucen nogle gange helt forsigtigt, så bliver de fint gennemtilberedt og beholder formen.
Kh Ann-Christine
Super god opskrift. Jeg varmede karry, spidskommen, (kan ikke lide koriander) i den ene side af gryde og smeltede smør i den anden side og så blev det blandet sammen inden der kom mel i, det giver en super varm smag.
Mange tak for din søde hilsen og fine input
Kh Ann-Christine
Sikke en lækker opskrift, smager super godt og er nemt og hurtigt at lave. Perfekt hverdagsmad. Og hvor er det bare genialt at koge kødbollerne direkte i sovsen.
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg glad for! :)
Kh Ann-Christine
Det er første gang vi er lykkedes med at Ove boller i karry, så det smager som det skal – nemlig fantastisk.
Jeg må indrømme, at jeg er nået dertil, hvor jeg altid finder min opskrift på Valdemarsro, når jeg skal bruge en. Det er altid en succes herhjemme.
1000 tak for alle de skønne opskrifter🤗
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for :)
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Jeg har lige prøvet opskriften og det var smadder lækkert! – Jeg oplevede dog, at mine roller bled en smule tørre er der noget man kan gøre for at det ikke er tilfældet næste gang?
Jeg lavede kun til 2 personer, så bollerne tittede lidt op af sovsen, mon det har været årsagen?
Ja, det kan godt være hvis de ikke har været dækket af saucen. Prøv med en mindre kasserolle, måske det kan hjælpe
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, må sige denne opskrift på boller i karry er den bedste jeg har brugt til dato.
Jeg vil helst slippe for at lave mad, og det med karry i boller, er aldrig blevet som min mor lavede det. Jeg er vild med spidskommen og koriander i min mad, så det kan ikke blive bredere.
Den bliver helt klart den vi skal anvende her i huset.
Hej Pia
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og skønne tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Kan du anbefale en god, men mild karry pulver?
Har nu prøvet rigtig mange syntes jeg. Sovsen bliver ret stærk ved bare 1 tsk, men smager ikke af karry….
Hej Sabrina
Jeg køber stort set alle vores krydderier hos Asaspice online. De er gode, friske og med skøn smag. Der er også mange forskellige karryvarianter, også en mild indisk karry med rigtig god smag.
Kh Ann-Christine
Vi elsker denne opskrift! Men min søn har fået glutenallergi og jeg leder nu efter en glutenfri udgave.
Har du nogle gode råd?
Tak for alle dine opskrifter (kæmpe fan).
Jeg bruger aldrig andre end dine opskrifter :-)
Vh Lærke
Hej Lærke
Dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
Det er heldigvis nemt at lave denne ret glutenfri, for du kan jævne saucen med majsstivelse.
Så i stedet for at piske smør med hvedemel og derefter komme mælk og grøntsagsboullion i, så kan du riste krydderierne i en tør gryde ved middelvarme til de dufter. Komme smør, mælk og grøntsagsboullion i gryden, koge op og derefter jævne med majsstivelse efter anvisning på emballagen.
I kødbollerne kan du bruge glutenfri havregryn og det smager helt som I kender den skønne ret :)
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil foreslå at bruge kokosmælk det giver lidt extra. 😁
Hej Ann-Christine :)
Elsker at bruge løs af dine opskrifter i køkkenet, men lige denne her gik altså i ged for os. Det er den med, at de rå boller skal direkte i sovsen. De faldt altså fra hinanden, fordi vi jo er nødt til at røre rundt i sovsen undervejs, for at den ikke brænder på. Det endte med at blive fars i karry.
Næste gang koger vi bollerne på forhånd først. Ellers smagte det skønt
Hej Emilie,
mange tak for din hilsen, dejligt at høre du er glad for mine opskrifter.
Der skal endelig ikke røres i gryden efter kødbollerne er kommet i, men sættes låg på og skrues ned for temperaturen, så har jeg aldrig oplevet det brænder på. Men det kommer muligvis lidt an på hvilken gryde der bruges.
Kh AC
Hvad betyder det at der skal 3 dl grøntsagsboullion i? Er det en bestemt type der er flydende, eller er det de der terninger opløst i 3 dl vand? I så fald, hvor mange terniner?
Det er 3 dl færdigblandet boullion, se efter anvisning på emballagen, uanset om du bruger tern, pulver, hjemmelavet eller i bæger.
Kh AC
Til boller i karry serverer jeg altid æbletern, kokosmel, peanuts, rosiner og mangochutney som tilbehør – en gang imellem også naanbrød med koriander og hvidløg. Det smager SÅ dejligt til. Derudover rister jeg bacontern og æbletern og kommer i karrysaucen.
Uhm, så lækkert! ♡
Kh AC
Jeg erstattede mælk med kokosmælk. Det var også rigtig lækkert ?
Hvordan undgår du dels at bollerne går i stykker, når du rører i sovsen og dels at sovsen brænder på?
Det er delvist via varmen – der blot skal simre og ved en god stor nok gryde med en tyk bund, hvor der ikke brænder så nemt på.
Netop fulgt opskriften og mine kødboller falder fra hinanden. Undrede mig over at der ikke skulle lidt mel i til at holde sammen på konsistensen. Ville prøve noget nyt og sundere, men mp erkende at havregryn, æg og mælk ikke er nok til at holde sammen på farser.
Du skal nok ikke bruge grovvalset havregryn :)
Det oplever jeg ikke problemer med, men du kan evt skifte halvdelen af havregryn ud med lidt hvedemel hvis du foretrækker det.
Kh AC
Rasp er en god erstatning for havregryn. Det suger væsken hurtigt og binder godt sammen :)
Den opskrift er mega nemmer og let og lave. Men spar også masser tid i køkken.
Boller i karry er en klar favorit herhjemme. Vi laver det stort set altid efter din opskrift. Den er nemlig god og nem! ? (og vi elsker også toppings! – Mango er favoritten her)
Jeg synes dog at jeg nogle gange har svært ved at få krydderierne til rigtig at træde frem i smagen. Hvilken karry bruger du? Jeg bruger som regel en medium stærk fra urtekram.
P. S. Dine opskrifter hjælper mig altid når jeg bare ikke kan finde på noget selv, så tak for det!
Så skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
jeg køber mine kryddeier hos Asa Spice online for de er virkelig gode, friske og smager af noget. De har flere karryvarianter, så prøv evt et lille udvalg og se hvilken du bedst kan lide :)
Kh Ann-Christine
Kan man lave det med rå oksekødboller og putte dem direkte i en tomatsovs?
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Jeg kam simpelthen ikke få karrysovsen til at dække bollerne……
Det kommer an på hvor stor en gryde der bruges.
Jeg bruger gerne en lille gryde og så går det fint :) alternativt sætter du blot låg på og vender kødbollerne nogle gange undervejs
Kh AC
Kan man lave det som kødsovs med kødboller?
Jeg snød og brugt en pose kødboller fra fryseren, fordi den skal tømmes i forbindelse med en forestående flytning. De resulterede i mad på 20 minutter! Så er tricket givet videre, hvis der skulle stå en travl børnefamilie et sted, som mangler noget nemt og hurtigt til den aften, hvor ungerne skal til fodbold/spejder/ringridning.
1000 tak for dine mails – de er bare rigtig hyggelige at se på og prøve – jeg glæder mig hvergang der en som popper op
ha en god weekend og husk at nyde den
hilsen
britta willumsen
Hvor er det dejligt at høre, Britta ♡ Tusind tak for din søde hilsen.
Rigtig god weekend til dig også
Kh AC
Tak for endnu en rigtig lækker opskrift. Jeg har lige modtaget din flotte kogebog “Aftensmad” og glæder mig til at skulke gang med at anvende den. Men kan du ikke hjælpe mig med, hvilken mærke din tallerkner, som du anvender i kogebogen er fra? Fx. Ved retten Boller i Karry.
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen – jeg håber du bliver glad for bogen :)
Tallerkenen med boller i karry er fra House Doctor. Derudover er der en række blandede fra Bloomingville, Broste og alle mulige små fine keramikbutikker, nogle er gamle, nogle fra genbrug osv.
Kh AC
Tak fordi du bruger tid på det her..
Jeg bruger dine opskrifter ofte, både på mad og bagværk og det hitter hver gang ?????
Hvor er det sødt af dig at skrive.
Mange tak for din søde hilsen, det varmer ♡
Kh AC
Tusinde tak for en velsmagende udgave af boller i karry og super nemt, når kødbollerne ikke først skal koges :)
Jeg havde en udfordring med ikke at få sovsen til at brænde på mens kødboller skulle koges, da det jo er svært at røre rundt i uden at boller ødelægges.
Hvordan undgår du at sovsen ikke brænder på?
Hej Ann-Christine
Jeg har lige lavet “dine” boller i karry, og har lige serveret det for resten af familien. Den er godt nok enkel og hurtig at lave sådan en søndag aften. Det eneste jeg havde lidt udfordringer med var da jeg skulle have de rå boller op i sovsen – Der skal man lige være opmærksom på ikke at røre for meget rundt inden bollerne er blevet faste. Jeg havde lidt et par ups’ere, som blev lidt misformet.
Og så lige en anden ting: Gør jeg noget forkert? Jeg synes nemlig vores boller er blevet lidt tørre – hvordan undgår jeg det?
Hilsen Clara.
Det er nemlig sådan en skøn ret :) – bollerne har vi aldrig oplevet som værende tørre, men jeg tænker at det kan skyldes enten for meget havregryn eller for magert kød.
Kh AC
Hej. Skal bollerne til boller i karry ikke koges inden de kommer i sausen?
Nej, de koger i saucen, som jeg beskriver så giver de nemlig på den måde netop virkelig lækker smag til hinanden (saucen og kødbollerne) på den måde
Hej
I din boller i karry ret skeiver du at der skal 2 til 3 dl bouillon men oplæser du en terning i vand og derfra tager 3 dl? Hvor meget vand oplæser du terningen i?
Jeg skriver altid bouillon, som det færdigblandet resultat. Jeg bruger ikke selv terninger, men herbamare grøntsagsbouillon, og målene kan være forskellige så det er nemmest for alle at det er det færdigblandet mål og man kan se anvisning på emballagen hvor meget det blandes op.
Kh AC
et andet godt tip til afveksling: Skiver porrer, som jeg lægger i fad inden boller + karrysovs hældes over. Toppes med bønnespirer, så er det både sundt, grønt og knasende
Jeg smider ananas i ind imellem og tipper med peanuts…. Det smager også dejligt.. ?
Tusind tak for den her simple opskrift!
Min mand elsker boller i karry, men jeg har aldrig gidet lave det til ham – jeg er lært op med at lave og koge bollerne først, for derefter at lave sovs af kogevandet osv. Det har hængt mig langt ud af halsen med den langsommelige process jeg har følt det var.
Forleden afprøvede jeg denne, og både min mand og to drenge på hhv 4 og 1 år var vilde med det. Både med retten og ideen om er servere tilbehøret til. Banan, æble, kokosmel og rosiner.
Nu laver jeg retten igen idag – dog hvor jeg koger kyllingestykker med i sovsen istedet. Jeg håber succesen alligevel bliver ligeså stor, selvom jeg gjorde det lidt nemmere for mig selv ☺️
Hvor er det bare skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen – jeg er også selv ret glad for den med kylling, så håber det blev godt hos jer :)
Jeg har idag valg at lave din opskrift på boller i karry. Jeg lavede sovsen som beskrevet. Dog tilberedte jeg boller og sovs i en stegeso i 30 minutter på 175 grader varmluft. Det blev simpelthen så lækkert. Det kan jeg kun anbefale. I øvrigt rigtig smagfuld opskrift. Tak :-)
Mvh Simone
Sikke en skøn ide! Tak for tippet og den søde tilbagemelding på opskriften ♡
Hej Valdemarsro.
Vi har lavet opskriften rigtig mange gange, og den er efterhånden en fast del af den ugentlige madplan.
Specielt datteren på 20 måneder elsker den, og det samme gør hendes forældre :)
Jeg er dog stødt på et problem at den lidt mere anderledes slags.
Det drejer sig simpelthen om at den opbagte sovs nu har kostet mig 2 piskeris :)
Bevares, det sidste til en 20’er, men det lykkedes mig simpelthen at bukke det skævt.
Derfor vil jeg høre dig, og måske andre der falder over dette, om der er nogle gode anbefalinger til piskeris derude, som kan holde til en opbagning?
Hej Casper,
Det er dejligt at høre!
Jeg har ikke selv oplevet at mit piskeris ikke kan klare det, har selv et gammelt et der har fungeret i mange år (og som ikke var specielt fancy eller dyrt – kan dog ikke huske hvor det var fra)
Prøv evt at skrue længere ned for temperaturen, så mælken ikke fordamper så hurtigt når den tilsættes til smørret og mel. Måske det hjælper :)
Kh AC
Kan du evturelt komme med forslag til en salat da, vi er ikke så meget til banan, peanut og rosiner til boller i karry
Jeg vil anbefale en skøn rucolasalat, en grøn salat eller disse lækre bagte gulerødder til.
Du kan også få mange flere opskrifter og ideer på denne side, hvor jeg har samlet alle mine salat opskrifter
Kh AC
vil lige takke dig for denne dejlige og nemme opskrift :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kan resterne fryses?? (Altså undtagen ris :-))
Ja, det kan de fint :)
Koger du bollerne direkte i sovsen ?? Altså rå fars-kødboller op i den færdiglavede karrysovs??
Ja, det er korrekt. Kødbollerne koger med i saucen i 15 minutter – det giver en super smag :)
Kanon opskrift. Gik rent ind hos os alle. Vi bruger dog også saltede peanuts i vores tilbehør.
Det lyder også som en skøn, skøn topping til :)
Hvor er din opskrift på boller i karry altså super?Har efterhånden prøvet en del opskrifter på denne ret og din, er til dags dato den bedste. At jeg ikke skulle “forkoge” bollerne inden er jo bare endnu bedre. Tusind tak
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg skriver til dig, da jeg lige skal have styr på min hukommelse med hensyn
til din fantastiske opskrift på boller i karry ???
Jeg synes, at huske at der tidligere stod spsk karry istedet for som nu tsk. Eller er jeg helt galt afmarcheret.
Jeg har brugt spsk og synes det var helt fantastisk -supplerer også med revet æble????
Mange hilsner og tak for din fine blog
Inge Scharling ?
Hej Inge,
Hvor er det en dejlig hilsen at få!
– og du har helt ret, der har stået 3 spsk tidligere, men så fik jeg en tilbagemelding om det mon ikke var en fejl. Jeg blev derefter helt i tvivl selv om, jeg mon havde tastet forkert eller om jeg virkelig mente 3 spsk eller 3 tsk. Så jeg testede opskriften igen og der blev det så til de 3 tsk, som virkede passende med den karry, jeg har i krydderiskuffen lige nu.
Der kan være så kæmpe stor forskel på styrken i de forskellige karryblandinger, så det er svært at sætte et præcis mål der gælder alle, men jeg har skrevet det lidt til, så man endelig kan variere mængden så den passer både karryblandingen og smagsløgene :)
-og hvor er det dejligt at høre at du er glad for opskriften :)
Kh Ann-Christine
Skal bollerne ikke koge i vand og hvor længe inden de kommes i sovsen…?
Jeg kommer dem simpelthen blot direkte i saucen, som det står i teksten og så simrer de med i cirka 15 minutter – det giver en fantastisk smag.
Jeg vil til at lave denne boller i karry-ret. Går ikke længere ind på andre sider, når jeg søger efter opskrifter. Jeg skriver bare Valdemarsro.dk og finder opskriften på din side. Indtil videre har alt bare været super godt. Jeg er vild med din side – g dit grafiske design. Alt er nemt og overskueligt.
Tak for din tid og tak fordi du lægger opskrifterne ud gratis.
Dét er jeg virkelig glad for! Sikke en dejlig kompliment at få.
Tusind tak og det er jo virkelig en sand fornøjelse at blogge og dele mine opskrifter med jer der læser med. I er så søde altid!
Rigtig god weekend til dig
Kh AC
God idé til aftensmaden i morgen;-)
Vil det fungere at tilsætte kokosmælk (og hvor meget), tænker du?
Gode hilsner og tak;-)
Ja, det vil være dejligt! Jeg ville blot afrunde den med 1/2-1 dl kokosmælk eller blot smage til efter hvad du synes :)
Vil helt sikkert være lækkert i.
God fornøjelse
Kh AC
Først – super blog med mange spændende og inspirerende og ikke mindst børnevenlige opskrifter :-)
Min version er meget børnevenlig. Jeg bruger finthakket løg, og finthakket ananas til sovsen , som svitses med når karryen er brændt af.
Dernæst spæder jeg op med kokosmælk, lidt boullionvand, som bollerne er kogt i og en smule cremefine for at sovsen bliver lidt mere cremet.
Risen koges i vandet, hvor jeg i forvejen har kogt kødbollerne.
Som tilbehør serverer jeg en lækker salat, som består af; en god salatblanding f.eks. napolitana. Æbler i tern, agurk i tern, ananas i tern, forårsløg, sugarnaps (søde ærter), tomat samt feta og peanuts.
Derefter laver jeg en ganske simpel dressing bestående af cremefraiche, karry, himalayasalt ,citronpeber og lidt honning. Den smager fantastisk til både salaten og selve hovedmåltidet :-) Slutteligt får vi naanbrød, som passer perfekt til :-)
Uhmm, sikke en skøn variant. Jeg kan næsten helt smage det, og skal helt sikkert prøve den på et tidspunkt.
Tusind tak for at dele
Kh AC
Har bare lige lyst til at sende nogle rosende ord om din skønne blog, som jeg lige har fundet. Der er så mange spændende opskrifter, som jeg har lyst til at prøve af. Det er et kæmpe plus, at der er tænkt på børnene i udformningen af opskrifterne. Vi er selv en børnefamilie, og nogle gange mangler jeg virkelig inspiration til lækker og børnevenlig mad. Det problem er løst nu! Thumbs up herfra :-)
Hej
hvordan undgår man at det brænder på når det står og simrer i det kvarter? Man kan jo ikke så godt røre rundt i det når bollerne ligger der?
Nå for den, uret ringer og maden kan serveres :-) Vender lige tilbage og fortæller hvad vi har gjort anderledes……….hvis det ellers smager godt ;-)
Det har jeg aldrig oplevet problemer med, måske det kommer an på hvilken gryde man bruger?! Eller måske temperaturen er en anelse for høj …
Men dejligt at høre at det smagte skønt, og det lyder som så lækre twists på retten. Tikka Masala er så lækkert :)
Så er maden spist og det smagte godt. Vores søn på 16 år er ikke vild med karrysmagen så han havde spurgt om vi ikke kunne prøve at lave det lidt spicy ala tikka chicken masala eller butterchicken. Og da vi spiste var vi enige om at det smagte meget af tikka masala. Vi havde ristet karry og spidskommen i gryden inden vi kom smøret i. Heri kom vi revet hvidløg og ingefær. Derefter lavede vi retten som du skriver. Det endte med at blive ret hot, så der skal justeres en smule, men karrysmagen havde vi fået kamufleret :-)
Da vi opdagede at det var brændt lidt på, skyndte vi os at hælde det over i en ny gryde for at hele retten ikke skulle smage brændt. Det virkede heldigvis.
Så fik vi også afprøvet din version af boller i karry :-) Bestemt ikke sidste gang og hvor er det bare dejlig let, at kødbollerne kommer direkte i sovsen :-)
Hvor er det dejligt at høre – en lignende opskrift på boller i karry er også med i min bog, men med et lille nyt dejligt twist :)
Boller i karry er et hit herhjemme… Ikke mindst fordi vi har opdateret retten og “smuglet” en masse rodfrugter i den. Sovsen er simpelthen en slags karry-rodfrugt-suppe! Brænd karry af i lidt olie, svits løg og hvidløg i, kom en bunke groft hakkede rodfrugter(pas på med for mange gulerødder giver for meget sød smag), koges møre i vand og en dåse kokosmælk (evt. med en boullion terning). Når de er møre blendes de til suppe og kødbollerne koges direkte i suppen…
Uhh, jeg elsker de retter hvor man kan ‘smugle’ en masse skjulte grøntsager i, og hvor børnene bare elsker det!
Jeg har også en ‘boller i karry’ ret med i min bog og den lyder lidt som den du laver – bare uden kokosmælk … men det vil jeg da lige prøve af, for det lyder virkelig lækkert! :)
Jeg lavede bønnesalaten til min udgave af Boller i Karry. Jeg havde en rest af et granatæble, som jeg dryssede over bønnesalaten. Det så rigtig flot ud og smagte bare skønt. Den syre der er i granatæblet, passede perfekt til de æbler jeg havde i karrysaucen. Mine piger og jeg blev enige om, at maden på tallerknerne lignede et trafiklys med rød (granatæblet) gul (karrysaucen) og grøn (bønnerne) og så skal jeg love for, at vi guffede løs.
Tak for en fantastisk blog – den er meget inspirerende :-)
Hej Mette,
Det var da en super ide med granatæblerne til denne ret! -skønne farver på tallerkenen.
Tak for din søde hilsen, den blev jeg rigtig glad for.
God weekend :)
Kh Ann-Christine
Min søn på 9 har lige lavet boller i karry efter din opskrift – med lidt vejledning og saucepisknings-assistance :)
Bollerne lavede han i søndags, så der er bedre tid til sauce/ris/borddækning på en efterårsonsdag.
Tak for dejlig opskrift :)
Hvor er han sej! Det er så dejligt når børnene har lyst til at lave mad – og hvor må det være en rar følelses at kunne sørge for og hjælpe til med familiens aftensmad :)
Jeg har selv oparbejdet et lettere anstrengt forhold til boller i karry, som er startet da perioden med pasta bolognese, lasagne, boller i karry og flæskesteg-kartofler og tyk brunsovsgrød-tidsalderen satte ind her i huset. Men da jeg opdagede, og forsøgte mig med den opskrift på boller i karry, som er at finde i bogen “Suveræne succeser” på side 312, så har det heldigvis ændret sig igen… Her er smag og smæk på. Og jeg har inviteret karrybollerne ind i mit liv igen.
Det var en virkelig lykkelig reunion;-)
Mange hilsner
Gro
Hvor er det en fin historie. Jeg har efterhånden selv fået den holdning at der er ikke nogle råvarer eller retter jeg ikke kan lide – der er blot tilberedningsmetoder som ikke lige falder i min smag ;) Også for mig er boller i karry et godt eksempel på dette.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Tusind tak for fantastisk inspiration til lidt (mere) variation i en travl børnefamilies måltider.
Vi er stødt på samme besynderlige fænomen med wokretter som du; først ææælsker de det, og pludselig gør de ikke. Løsningen hos os blev, at wokretten simpelthen blev skilt i de forskellige komponenter på børnenes tallerkner, så de forskellige grøntsager lå hver for sig. Jeg tror bare de manglede overblik, for da de kunne se de enkelte dele hver for sig gik det strygende igen. Nu er vi ved at snige os væk fra sorteringen, men helt ærligt, så gør jeg det gerne, når det får dem til at spise alle former for grøntsager.
Vi laver ofte bollerne til boller i karry i rimeligt store portioner. Så har vi et par poser af dem i fryseren, og de kan fint bruges til en slags wok/boller i karry- ret. Så starter jeg med karry i lidt olie i wokken, dernæst masser af fint snittede gulerødder, peberfrugt, forårsløg, slikærter, broccoli o.l. De optødede kødboller får lige en hurtig tur i en god grøntsagsboullion samtidig, så er de varme. Bollerne og boullionen hældes i wokken og jeg kommer en skefuld flødeost/mascarpone eller bare en sjat fløde i. Hvis sovsen er lidt tynd får den en smule maizena. Og voila! Aftensmad på 20 minutter. Vi har desuden forsøgt os med Meyers blomkåls couscous som tilbehør til både boller i karry og wokretterne. Det var en stor succes, – og igen masser af grøntsager:-)
-Ann
Kære Ann,
Hvor lyder det lækkert og virkelig god ide at have et par hjemmelavede boller til boller i karry i fryseren. Din wokret skal vi prøve – og heldigvis er Johan og Julie kommet rimelig godt over det med at maden ikke må være blandet. Sjovt som det ændre sig. Julie spiser faktisk mere grønt nu, hvis det er blandet.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg putter altid en lille smule frisk chili i bollerne og lime i sovsen! Det smager fantastiskt – nogle gange kommer der også bambusskud eller forårsløg i sovsen
Uhm! Jeg kan godt lide den lidt spicy version, må lige prøve at se om jeg kan ramme plet – så børnene ikke synes det bliver for hot :)
Vi ææælsker boller i karry. Jeg laver sovsen på masser af karry, æbler og løg – Vogels fantastiske urtebouillon – et skvæt fløde til at runde af med når det hele har simret et godt stykke tid og er blevet blendet godt og grundigt. Kh Laila
Æbler – det skal der i næste gang! Tak for den fine inspiration
Ananas i tern on the side og en lille skefuld hot mango-chutney i sovsen giver det sidste pift – altid et børnehit her ihvertfald.
God ide! Jeg har nu købt mango og vil forsøge mig med en hjemmelavet chutney til karryen.
Hej!
Først og fremmest tak for en super inspirerede blog! Har allerede prøvet dine muslibarer og pizza så nu ska jeg vist prøve din boller i karry:-) det elsker mine unger nemlig! Bare lige for at være sikker: du koger altså ikke kødbollerne først men kommer dem”rå” i saucen?
Vh Line
Hej Line,
Hvor dejligt at høre at du finder inspiration her på min blog :)
Ja, jeg kommer kødbollerne direkte i saucen – så får saucen ekstra god smag. Man kan også lynkoge dem i boullion, men jeg synes det er bedre når saucen får lidt smag fra kødbollerne.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Først og fremmest tak for en god blog, der blev fundet op til jul (2012) og som har afstedkommet en del returnerende besøg og anbefalinger til familie og venner.
Nu er tiden så kommet til at prøve denne opskrift og mit spørgsmål er:
Hvor er det lige at du bruger grøntsagsboullion henne ?
Den står på listen af ingredienser, men er ellers ikke nævnt andre steder :/ antager at det er der hvor du nævner at du tilføjer vand til sovsen, vil bare lige være helt sikker.
Mvh
Jan
Hej Jan,
Tak for din pæne hilsen og dejlige ord om bloggen. Det er jeg rigtig glad for!
Ja, her mangler vist en lille detalje, det har jeg fluks rettet til og nu står det rigtigt :)
Tak for at du gjorde mig opmærksom på det – og ja, du har helt ret
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej til alle I andre Boller-i-Karry-fans!
Når jeg laver sovs til boller i karry, starter jeg altid med at “brænde” karryen af i margarine, og så tilsætter jeg mel, som bages sammen som når man laver opbagt sovs (selv om det ikke er det sundeste ;-)). Det giver en bedre karrysmag, synes jeg. Og så tilsætter jeg vand – som bollerne er kogt i – lidt efter lidt og jævner sovsen på den måde. Når sovsen er smagt til – bl.a. med ca. den mængde sukker, der kan være mellem fingrene :) – lægges kødbollerne i sovsen og varmes skånsomt. Og nej, jeg bruger ikke andre krydderier end salt, peber og karry :-0
Vi kan rigtig godt lide at få ananas-tern til – det giver en dejlig sødme til den lidt stærke karry. Hjemmelavet solbærsyltetøj er faktisk også rigtig godt til! – tro det eller lad være ;) Så er der fuldstændig ro fra mine to drenge – bortset fra “Nøøøj, hvor det smager godt!” – hvis yndlingsret er Boller i Karry ;-)
Tak til dig, Ann-Christine, for mange rigtig gode opskrifter – som er lagt ind på min favoritliste :o)
Anette
Den her var en vinner! Retten var praesis som jeg husker min mor lavede den, og min amerikanske mand ELKSEDE boller i karry ‘ol’ fashion danish stylie’ :) Ingen klumper og extra karry! Den var HELT perfekt! Koedbollerne var super laekre og saftige. Go’ stil med brune ris og American Cheesecake til dessert :) Tak for at bringe et lille stykke barndom tilbage til mig, denne opskrift er sandelig et helt himmelsk mestervaerk Ann-Christine! :)
Knus fra Colorado,
Freja
Freja, ihh hvor er du sød! Tak og jeg er glad for at høre at det er en hit hos dig i Colorado også :-) Jeg bliver bare så glad af sådan en dejlige tilbagemelding :-)
jeg har en lidt rustik udgave af boller i karry, som har gået sin sejrsgang i min søns univers henover en periode på 6-7 år efterhånden. Det var en ret jeg selv har afskyet i årevis siden jeg selv har stiftet bekendtskab med den i utallige fade versioner igennem min barndom, og var egentlig blevet til en haderet. Men efter først at have købt færdigretter i Irma, som blev afløst af frisk fars fra slagteren, er jeg altså endt op med at købe medisterpølse, da jeg nu bor på Nørrebro og ikke lige uden videre kan købe godt svinekød. Det har tilsyneladende bon´et ud som en positiv smagsoplevelse hos min søn, og jeg har taget den derfra, og fået udstedt et forbud mod at eksperimentere mere.
Det er ikke helt sikkert, at jeg ikke foretager yderligere eksperimenter, da jeg får lyst til både at prøve med både ged, lam og okse, og endda let stegte boller, men dertil er jeg ikke kommet endnu.
Indtil videre består min udvidelse af den gammelkendte danske ret, at jeg bruger masser af karry……masser, masser, masser og opvarmet/stegt, farvevariationer mellem brunt og gult forekommer alt efter blandingen af olie/smør. Det bliver lidt stærkt, dog, og det var vel grunden til at jeg forsøgte at redde den i første omgang for længe siden med hhv akaciehonning og øl. Jeg har ikke en håndfast opskrift, da jeg tager de forholdvis få indgredienser, som de kommer. Julemedister smager anderledes, og kan klares med lys øl, hvorimod hverdagsmedister kan hæves lidt i smag ved at bruge mørk øl. Bliver den for stærk bruger jeg lidt mere øl og honning, men det skal lige smages til undervejs, da især honningen hurtig kan gøre den for sød. Derudover bruger jeg fløde til opbagningen for at få en fløjlagtig overflade, men jeg har på det seneste fundet ud af, at mel/fløde opbagningen godt kan sofistikeres lidt ved at holde igen med melet, men stadig nok mel til at de fleste sundhedsapostle vil slå rigtig mange kors for sig. Det betyder ikke så meget i mit tilfælde, da jeg kun spiser det sjældent, og min søn er rigtig rigtig tynd. Til gengæld vil han så meget gerne have det både morgen, middag og aften. Og hverken min ex, hendes familie eller hendes mand kan åbenbart lave det til samme perfektion. Så nu er jeg blevet videreført som kongen af boller i karry hos den nye lillesøster også (ikke min). Og det er vel også værd at tage med i farten :-)
Kim, tusind tak for din kommentar. Din omgang boller i Karry lyder som den rene gourmet og jeg har fået en masse inspiration til de næste variationer af retten. Tak :-)
Uh, nu fik jeg da lige blod på tanden, selv om jeg ellers meget sjældent går i køkkenet. Men jo, jeg har mod på at prøve! Og jeg elsker boller i karry! ;-)
Louise, denne er ret nem, og jeg tror på dine evner ;-)
Jeg elsker Boller i Karry, forstår egentlig slet ikke at jeg laver det så sjældent. Jeg plejer at tage halv svinekød/halv kalvekød, det er lækkert også både æbler og banan i sovsen. Tror jeg ved hvad vi skal have imorgen. Godt bøllerne ikke skal spise her iaften, for vi skal have wok ;-)
Tulip, God ide med banan og æble, det skal prøves næste gang
Altså liige den ret springer jeg over. Jeg kan simpelthen ikke fordrage boller i karry! JoJo elsker det, men det må han få, når er er på tur rundt familien – uden sin mor. Men tilbehøret ser super lækkert ud :-)
Vevika, sådan havde jeg det også, engang … :-) Nu er det faktisk ret meget okay, men der skal grønt til, ellers gider jeg ikke
Tak for et dejligt indlæg. Maden ser skønt ud. Ret sjov historie med den wokmad, som ikke behagede de små anden gang :) Jeg troede ellers, at den slags som regel var omvendt.
Kh Nadia
Nadia, ja, det er aldrig helt til at blive klog på ;-)
Hehe, vi fik også boller i karry hos mormor og morfar igår. Nu har mormor de to sidste gange vi har været på besøg, forsøgt at lokke Carla til at spise kartoffelmos og brun sovs. Men hun VIL ikke ha´ det! Hverken kartofler eller “grå sovs”. Men gul, rød og orange sovs, dét ved man hvad er ;)
(Ps. Dejligt at se, at øreringene er nået godt frem :)
Mette, Hvor er det sjovt at høre med farverne på saucen, men altså det visuelle er også en stor del af måltidet jo ;) Og jeg er rigtig glad for de øreringe! :)