Boghvedegrød med karameliseret banan
Jeg elsker grød om morgenen – og særligt de lidt grovkornede slags, hvor der er “lidt at tygge i”. De seneste måneder har jeg været helt solgt til boghvedegrød med hele boghvedegryn, toppet med karamelliseret banan og et overdådigt drys topping af nødder, kerner, frø og hippie-halløj som spirede boghvedekerner, bipollen og mums.
En dejlig start på dagen, som jeg har nydt mindst en gang om ugen vinteren igennem. Jeg har prøvet at lokke min grød-partner-in-crime, Julie, med på den – men hun foretrækker til enhver tid, sin havregrød og er derudover ikke synderligt pjattet med nødder som topping.
Varm krydret boghvedegrød, et blødkogt æg, en obligatorisk kop kaffe og vores lørdag morgen var topskøn ♡
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grød med boghvede og karamelliserede bananer
- Grød med boghvedekorn
- 3 dl boghvedegryn
- 5 dl vand
- 1 dl mælk
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 nip salt
- Karamelliserede bananer
- 1 banan
- 1 spsk ahornsirup
- 1 tsk kokosolie
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- Topping fx.
- pekannødder, cashewnødder eller mandler
- boghvedekerner, spirede
- 1 drys hampefrø
- 1 tsk mandelsmør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl boghvedekorn under rindende vand. Kom dem derefter i en skål med 4 dl. vand og lad det stå natten over. Hvis der ikke er tid/mulighed for iblødsætning – så koges de blot op med det samme (og skal koge ca. 15 minutter længere).
Om morgenen
Kog grøden op, sammen med en dl vand, mælk, salt og krydderier.
Imens smeltes kokosolie og ahornsirup på en pande, lad det karamellisere en anelse. Bananskiverne flækkes på langs og steges på panden. Vend evt, nødderne lynthurtigt på panden efter bananerne er taget af.
Server grøden med karamelliserede banan, nødder, knas og evt mandelsmør.
Er det meningen man skal hælde fra den væske det har ligget i gjennom natten? Eller skal det koges med blødlæggingsvannet og også tilsætte 1 dl vand mer ?
Jeg koger det i det vand det står i + tilføjer en dl ekstra
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det med at komme æg i grød er ikke så sært.
En gammel husmor som mighar lært det af sin mor i forbindelse med f.eks. maizenagrød og øllebrød og kaldes af kokkene for liering.
Bruger du hel boghvede eller gryn til grøden?
Både gryn og korn fungere fint, blot juster kogetiden derefter
Ser virkelig lækkert ud. er vild med hel boghvede i müsli, og elsker kameliserede bananer med flødeskum, så denne må prøves. Er kogetiden 20 min med iblødsætning og 35min uden?
god dag
Ja, det er sådan cirka, men det kommer sig kke så nøje – jo mindre kogetid, jo mere bid i kernerne. Hvilket også smager godt og giver en god konsistens. Så det er lidt en smagssag.
Rigtig god fornøjelse med den, Nicoline :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Skyller du boghvedekernerne efter iblødsætningen? Og hvad skal den sidste dl. vand? :)
Tak for mange gode opskrifter og en fin blog :)
Nej, jeg skyller dem lige kort inden iblødsætning – og den sidste dl vand er blot til at koge op med når den skal tilberedes (det føjer jeg lige til )
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej AC. Hvor ser din grød bare stjerne lækker ud. Den skal klart afprøves. Men hvad er mon mandelsmør og hvor købes hampefrø?
Kh Grethe.
Mandelsmør køber jeg hos helsebutikker, det er mandel der bliver blendet længe, så det bliver helt smør lækkert og smager fantastisk.
Hampefrø køber jeg blot i supermarkedet, de har det blandt andet i føtex.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Sidder lige og smiler over din “hippie-halløj” sætning ;0) Synes lige jeg kunne høre min mand et kort sekund..fnis..
Er egentlig ikke ret god til at få lavet grød om morgenen mere, selvom vi godt kan li det herhjemme. Det var mest da børnene var små – måske skulle jeg starte igen.. – med og uden “hippie-halløj” ;0)
God dag
Haha, det er da lidt hyggeligt ;)
Rigtig god fornøjelse med grød – både med og uden hippie halløj ♡
Kh AC
Grød er fantastisk! 1000 tak for opskriften :) Den skal laves!
Måske et skørt spørgsmål, men hvor køber du spirede boghvedekerner? Eller hvordan laves de?
Jeg har købt dem i føtex – de er dejligt sprøde på grød mv.
Men ja, mon ikke man kan lave dem selv, jeg har dog ikke forsøgt det :)
Tak for din søde hilsen, Mai ♡
Kh AC