Boghvedegrød med karameliseret banan


Jeg elsker grød om morgenen – og særligt de lidt grovkornede slags, hvor der er “lidt at tygge i”. De seneste måneder har jeg været helt solgt til boghvedegrød med hele boghvedegryn, toppet med karamelliseret banan og et overdådigt drys topping af nødder, kerner, frø og hippie-halløj som spirede boghvedekerner, bipollen og mums.
En dejlig start på dagen, som jeg har nydt mindst en gang om ugen vinteren igennem. Jeg har prøvet at lokke min grød-partner-in-crime, Julie, med på den – men hun foretrækker til enhver tid, sin havregrød og er derudover ikke synderligt pjattet med nødder som topping.
Varm krydret boghvedegrød, et blødkogt æg, en obligatorisk kop kaffe og vores lørdag morgen var topskøn ♡
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grød med boghvede og karamelliserede bananer
- Grød med boghvedekorn
- 3 dl boghvedegryn
- 5 dl vand
- 1 dl mælk
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 nip salt
- Karamelliserede bananer
- 1 banan
- 1 spsk ahornsirup
- 1 tsk kokosolie
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids vaniljepulver
- Topping fx.
- pekannødder, cashewnødder eller mandler
- boghvedekerner, spirede
- 1 drys hampefrø
- 1 tsk mandelsmør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl boghvedekorn under rindende vand. Kom dem derefter i en skål med 4 dl. vand og lad det stå natten over. Hvis der ikke er tid/mulighed for iblødsætning – så koges de blot op med det samme (og skal koge ca. 15 minutter længere).
Om morgenen
Kog grøden op, sammen med en dl vand, mælk, salt og krydderier.
Imens smeltes kokosolie og ahornsirup på en pande, lad det karamellisere en anelse. Bananskiverne flækkes på langs og steges på panden. Vend evt, nødderne lynthurtigt på panden efter bananerne er taget af.
Server grøden med karamelliserede banan, nødder, knas og evt mandelsmør.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det meningen man skal hælde fra den væske det har ligget i gjennom natten? Eller skal det koges med blødlæggingsvannet og også tilsætte 1 dl vand mer ?
Jeg koger det i det vand det står i + tilføjer en dl ekstra
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det med at komme æg i grød er ikke så sært.
En gammel husmor som mighar lært det af sin mor i forbindelse med f.eks. maizenagrød og øllebrød og kaldes af kokkene for liering.
Bruger du hel boghvede eller gryn til grøden?
Både gryn og korn fungere fint, blot juster kogetiden derefter