Boeuf Bourguignon
Lørdag kunne vi det meste af dagen nyde duften af den helt klassiske franske ret, Boeuf Bourguignon, som simrede i en støbejernsgryde i ovnen.
Jeg elsker simreretter!
Det er perfekt til weekender, hvor man lige ved frokost tid kan klargøre det meste og ellers hygge, læse, lave projekter og lege resten af dagen, mens retten passer sig selv. Boeuf Bourguignon er virkelig, som mange andre simreretter, en super simpel ret uden en masse dikkedarer, men også en ret, hvor graden af vellykkethed afhænger af de enkelte gode råvarer.
Prøv også: min bedste opskrift på Bøf Stroganoff >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Boeuf Bourguignon
- 1,80 kg oksekød, fx oksetykkam
- 2 spsk hvedemel
- 150 g bacon, i skiver
- 2 løg, finthakkede
- 3 gulerødder, skåret i tern
- 0,75 liter rødvin, gerne Pinot Noir
- 1 spsk tørret timian
- 6 laurbærblade
- 2 dl oksebouillon
- 400 g champignon, skåret i halve
- 200 g perleløg
- 1 spsk sukker
- Kartoffelmos
- 2 kg kartofler
- 150 g smør
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kødet i tern a ca. 3 × 3 cm. Dup kødet med køkkenrulle og vend stykkerne i mel.
Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og skær det i tern.
Brun kødet lidt ad gangen i gryden og læg det efterhånden til side på en tallerken. Kom eventuelt lidt mere smør i gryden med baconfedtet og sauter løg og gulerødder heri, til løgene er bløde.
Kom kød og bacontern tilbage i gryden sammen med rødvin, timian, laurbærblade og oksebouillon.
Sæt låg på gryden og stil den i ovnen ved 125 grader i 3-4 timer.
Når der er en times tid, til retten er klar, lynsteges champignoner ved høj varme i smør. På en anden pande smeltes sukker ved lav varme, kom derefter smør på panden lad det bruse af og karamelliser perleløgene i sukkerlagen.
Smag retten til med salt og peber lige inden servering og rør champignoner og perleløg i gryden.
Server retten med finthakket persille.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre. Lun mælken i en kasserolle til den er ca. 50 grader varm.
Mos de varme nykogte kartofler let med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en håndmikser, tilsæt imens den varme mælk lidt efter lidt, til konsistensen af kartoffelmosen er cremet, luftig og fløjlsblød.
Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Det er måske et dumt spørgsmål, men perleløg.
Det er ikke så tit jeg finder friske perleløg i vores lokale supermarked.
Jeg har set dem i glas (men så er de syrnet) eller på frys.
Kan det bruges?
Mvh
Heidi
Hej Heidi
Det er ikke spor dumt :) Man kan frit bruge fra frost, på glas eller friske.
De fungere alle fint til retten og smager godt når de karamelliseres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står mel i ingredienserne men aldrig hvornår det skal bruges? 😐
Hej Alba
det står i 2 linje, kødet vendes i melet
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åh tiden er løbet fra mig!!
Jeg kan ikke nå at lade det simre på komfur i mere end 2 timer, kan man nøjes med det?? Det skal opvarmes imorgen når vi får mange gæster, tænker at give det 1-1,5 times simretid og håbe det bliver godt nok. Perleløg og champignon laves imorgen så det kommer i før servering. Er det helt gak at lave interval-simre mad??
Hej Anne
Hvordan lykkedes det?
Jeg vil umiddelbart vurdere at det er afgørende at kødet når at blive perfekt mørt, derefter kan retten godt sættes på køl og simre videre dagen efter.
Kh Ann-Christine