Bønnesalat med grønne bønner
Min opskrift på en skøn og velsmagende bønnesalat, som er virkelig skøn at servere til mange retter, alt fra kyllingebryst til en lækker lasagne.
De grønne bønner, som også kaldes Haricots Verts, smager også dejligt når de er i sæson og helt enkelt, kogt i 2 minutter og vendt med olie, citron, hvidløg og salt. Her er gjort lidt ekstra ud af det, og begge dele har i den grad sin berettigelse.
Prøv også: Få alle mine bedste salat opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bønnesalat med grønne bønner
- 300 g grønne bønner, friske eller frosne
- 50 g soltørrede tomater i olie, i olie, finthakkede
- 1 dl bredbladet persille, finthakket
- 1 rødløg, skåret i tynde ringe
- 100 g feta, smuldret
- 50 g græskarkerner
- Croutoner
- 2 skiver brød, fx grydebrød, skåret i tern
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, presset
- flagesalt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Nip enderne af bønnerne, hvis de er friske. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i ca. 2-3 minutter, hæld derefter vandet fra gennem en si. Skyl bønnerne med iskoldt vand og lad dem dryppe af.
Vend derefter bønnerne i en skål med finthakkede soltørrede tomater, bredbladet persille, rødløg og halvdelen af fetaosten, som smuldres i. Vend det godt sammen og anret på et fad eller i en skål.
Varm en pande op og kom brødtern, olivenolie og presset hvidløg på. Rør rundt konstant til brødene er let ristet og sprøde. Drys med flagesalt og friskkværnet sort peber, tag af varmen og drys over salaten.
Rist græskarkernerne på den samme pande til de popper og bliver sprøde.
Anret græskarkerner, croutoner og resten af den smuldrede feta over salaten.
Ser lækkert ud, den må jeg prøve👏🏻…..men skal der ingen dressing i?
Mvh Pia
Ikke i denne, udover den olie der er fra de soltørrede tomater – men du kan fint vende lidt olie, citronsaft og fintrevet citronskal i, hvis du synes.
Kh Ann-Christine
Mange tak for endnu en skøn opskrift. Det er altid en stor inspiration at hente på din hjemmeside. En dejlig overskuelig hjemmeside med god grafik og supert med ekstra gode fif fra dig og andre læsers erfaring.
De fleste af de opskrifter der er blevet afprøvet er et hit i vores familie, så et STORT tak her fra. De bedste hilsner.
Hej Diana
Mange tusind tak for din søde hilsen, tilbagemelding på opskriften og pæne ord om Valdemarsro og mine opskrifter!
Det er jeg virkelig glad for og du kan tro det varmer ♡
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Tænker jeg lige ville give et tip til hvidløgsbrød/croutoner.
Skræl hvidløgene, bag dem ved 200 grader indtil de er brune og møre, og pres dem enten med kniv/ske eller hvidløgspresser, bland dem med olie/smør og en lille håndfuld persille (saltes hvis der bruges olie) og lad det trække i 10-30min. Smør det på brød og bag dem til de er gylde i tilfælde af croutoner bag dem til de er sprøde!
Så får du hvidløgsbrød der smager af hvidløg.
SUPERLÆKRE salater alle 4!! Tak for opskrifter.
kh
Tine
Den fik vi også. Meget lækker. Den vil lave igen. Gode variatonsforslag.
Dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC