Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/boef-stroganoff/ Aftensmad Bålmad, Efterår, Simremad

Bøf Stroganoff

En sand klassiker er den lækre Bøf Stroganoff, og for mig er det en rigtig efterårs- og vinterret – gerne en af dem vi lader stå på komfuret og simrer en søndag eftermiddag.

Det smager virkelig godt og er et hit hos hele familien, hvor jeg gerne serverer retten en søndag med godt brød og enten kartoffelmos eller ris til.

Stroganoff behøver som sådan ikke at tage spor lang tid at lave, så bruger man bare en lidt dyrere og lidt bedre udskæring – men det smager dejligt i simreversionen.

Prøv også: opskrift på skipperlabskovs >>

Bøf Stroganoff med kartoffelmos
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M4
Ingredienser
  • Bøf Stroganoff
  • 600 g skært oksekød, skåret i strimler
  • 5 skiver bacon
  • 250 g champignon, skåret i kvarte
  • 4 løg, finthakkede
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 laurbærblade
  • 3 dl kalvebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 3 spsk sød paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Kartoffelmos
  • 750 g kartofler
  • 4 spsk smør
  • 2 dl mælk
  • 1 drys muskatnød
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bøf Stroganoff
Dup kødet let med et stykke køkkenrulle.

Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kødstrimlerne heri.

Steg bacon sprød i en tykbundet gryde ved ikke alt for høj varme. Læg bacon til side og rist champignoner og løg i baconfedtet ved lidt højere varme og med lidt ekstra olivenolie. Når løgene er bløde og gyldne, og champignonerne er sprøde og saftige, lægges de til side på en tallerken.

Brun kødet på alle sider i gryden i olivenolie og smør.

Tilsæt tomatpuré, løg, bacon skåret i tern, champignoner, laurbærblade og først 1 dl kalvebouillon.

Læg låg på og lad det simre i en times tid, tilføj mere kalvebouillon, hvis retten bliver for tør.

Simretiden varierer lidt, i forhold til hvilket stykke kød man bruger, men retten er færdig, når kødet er mørt.

Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.

Drys med bredbladet persille og sæt gerne gryden på bordet.

Kartoffelmos
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Mos først kartoflerne med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker.

Tilsæt mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød. Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød. Server Bøf Stroganoff med kartoffelmosen og et drys bredbladet persille, samt lidt friskrevet muskatnød