Blommer i madeira
Blommer i madeira er en dejlig klassiker! Såvel som fyld i chokolader, men også på dessertbordet, hvor den hjemmelavede blommer i madeira smager vidunderligt serveret med råcreme, vaniljeis eller en sauce anglaise smækfyldt med vanilje.
Jeg bruger oftest opal blommer til denne opskrift, men du kan snildt bruge andre typer af blommer, alt efter hvad du har eller kan finde i supermarkedet.
Prøv også: opskrift på en lækker blommetrifli >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommer i Madeira
- 500 g blommer
- 200 g sukker
- 1 dl vand
- 2 dl madeira
- 1 vaniljestang
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær blommerne i halve eller kvarte og fjern stenen. Prik skindet på blommerne med en nål flere steder.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland med sukker. Kom den tomme vaniljestang, sukker med vanilje og vand i en gryde og kog op.
Lad det simre i 5 minutter uden låg.
Tilsæt blommer i gryden, sæt låg på og lad det simre svagt i et par minutter. Sluk for varmen og kom madeira i gryden. Rør forsigtigt rundt og hæld på rengjorte skoldede glas.
Lad blommerne gerne trække i minimum 2 uger.
Kan man bruge Grand marnier i stedet for Madeira ?
Jeg tror det kunne være så lækkert :)
Lad mig endelig høre hvordan det går
Kh Ann-Christine