Blommekage


Min opskrift på en saftig og lækker blommekage er skøn til sensommerhyggestunder og her i august og september, hvor det er højsæson for lækre danske blommer.
Det er en nem og hurtig kage at bage og den holder sig smovset og saftig i nogle dage, så den kan sagtens bages dagen før den skal serveres for gæster eller kollegaer.
Du kan servere blommekage som den er, eller med cremefraiche, en kugle vaniljeis eller flødeskum.
Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommekage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, blødt
- 4 æg
- 70 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 300 g blommer, skåret i kvarte
- 30 g hasselnødder, grofthakket
- 1 spsk sukker, til drys
- Derudover
- 1 tsk flormelis, til drys ved servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk marcipan, sukker og smør sammen, til det er ensartet og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm beklædt med bagepapir i bunden. Stik blommerne ned i dejen i et fint mønster, drys med grofthakkede hasselnødder og drys til sidst med sukker.
Bag blommekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Tjek, om den er færdig og lad kagen køle lidt af i springformen, inden den tages ud af formen. Drys med flormelis inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Tak for altid rigtig god opskrifter.
Kan blommekagen fryses?
Hvis ja, skal jeg så lade den tø op og lune den i ovnen i hvor lang tid inden servering?
Kh Annelise
Hej Annelise,
tak for din søde hilsen! Blommekagen kan fint fryses. Jeg vil anbefale at lade den tø op på køkkenbordet i et par timer og derefter lune den i ovnen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære AC
Jeg skal medbringe et par forskellige kager til mine kolleger i anledning af min (runde) fødselsdag. Vi har et hav af æbler i haven, vil det blive godt at bruge æbler i denne kage i stedet for blommer? Skal der justeres i opskriften tror du? Er der en anden god kage, du kan anbefale, som også er god at servere for en masse kageglade kolleger? Tak for en god hjemmeside!
Kære Christina
Uhm, det lyder lækkert! Heldige kollegaer :)
Disse æblemuffins og kærnemælkshorn er også lækre dagen efter de er bagt, så måske var det noget.
Squashkagen er også god til kollegaerne – og du kan sagtens bage denne blommekage med æbler, det er den fremragende til :)
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh Ann-Christine
Kan man bruge andet en hvedemel. Hvis man får gæster der har glutenallergi
Jeg har ikke testet en glutenfri version af denne kage, så det må blive et forsøg værd. Vælg dog en glutenfri mel, som har lidt hæve-egenskaber.
Tip: som medlem af Valdemarsro kan man søge specifikt på glutenfrie opskrifter og kager her på Valdemarsro :) https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine