Blommekage
Min opskrift på en saftig og lækker blommekage er skøn til sensommerhyggestunder og her i august og september, hvor det er højsæson for lækre danske blommer.
Det er en nem og hurtig kage at bage og den holder sig smovset og saftig i nogle dage, så den kan sagtens bages dagen før den skal serveres for gæster eller kollegaer.
Du kan servere blommekage som den er, eller med cremefraiche, en kugle vaniljeis eller flødeskum.
Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommekage
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, blødt
- 4 æg
- 70 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 300 g blommer, skåret i kvarte
- 30 g hasselnødder, grofthakket
- 1 spsk sukker, til drys
- Derudover
- 1 tsk flormelis, til drys ved servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk marcipan, sukker og smør sammen, til det er ensartet og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt springform på 20 cm beklædt med bagepapir i bunden. Stik blommerne ned i dejen i et fint mønster, drys med grofthakkede hasselnødder og drys til sidst med sukker.
Bag blommekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Tjek, om den er færdig og lad kagen køle lidt af i springformen, inden den tages ud af formen. Drys med flormelis inden servering.
Kære AC
Jeg skal medbringe et par forskellige kager til mine kolleger i anledning af min (runde) fødselsdag. Vi har et hav af æbler i haven, vil det blive godt at bruge æbler i denne kage i stedet for blommer? Skal der justeres i opskriften tror du? Er der en anden god kage, du kan anbefale, som også er god at servere for en masse kageglade kolleger? Tak for en god hjemmeside!
Kære Christina
Uhm, det lyder lækkert! Heldige kollegaer :)
Disse æblemuffins og kærnemælkshorn er også lækre dagen efter de er bagt, så måske var det noget.
Squashkagen er også god til kollegaerne – og du kan sagtens bage denne blommekage med æbler, det er den fremragende til :)
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med fødselsdagen
Kh Ann-Christine
Kan man bruge andet en hvedemel. Hvis man får gæster der har glutenallergi
Jeg har ikke testet en glutenfri version af denne kage, så det må blive et forsøg værd. Vælg dog en glutenfri mel, som har lidt hæve-egenskaber.
Tip: som medlem af Valdemarsro kan man søge specifikt på glutenfrie opskrifter og kager her på Valdemarsro :) https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Jeg bagte den i dag…..men efter 50 min i oven var den stadig “flydende” indeni ?
Jeg fulgte opskriften
Hilsen Ulla
Der kan være stor forskel på bagetid fra ovn til ovn (og hvilken form man bruger til bagværket)
Kh Ann-Christine
Totalt godkendt af min fam. ;-) tak for endnu en skøn opskrift ;-)
Vh Rita
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Hej, kan man forberede kagen og komme den i formen og så først bage den et par timer senere?
Tak for super dejlige opskrifter
Det kan du desværre ikke, den skal bages med det samme.
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift som bestemt skal prøves idag :o)
Hvor ville det være fedt, at når man trykkede på print, at printet så også indeholdte et billede. Jeg er nok ligeglad med at printet indeholder knapperne “udskriv, indkøbsseddel, favoritter”
Uanset det, så tak for alle dine lækre opskrifter
Hej Tanja,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har fravalgt billeder på print, men at knapperne er med er en fejl og de skulle gerne være fjernet igen nu :)
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte marcipanen med noget andet? :)
Så vil jeg hellere anbefale at komme blommerne i en sandkage – den kan du også bage i en springform :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan også anbefales med hakkede mandler, hvis man har en nøddeallergiker i familien :-)
Lækker kage/dessert. Må prøves med andre af eftersommer- og efterårsfrugter og bær.
Mvh Anne
Kan kagen fryses?
Ja, det kan du også altid se i mine opskrifter i info ved opskriften – samme sted hvor du kan se mængde, tid mv.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man bruge andre frugter f.eks. rabarber?
Hilsen Lis
Hej Lis,
Rabarber vil også være lækkert! Eller mirabeller som også er i sæson lige nu.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Kan der bruges blommer som har været frosne.
Vh Mette
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Skal blommerne være frosne eller tøet op?
Tak for dine fantastiske opskrifter.
Mvh. Marianne
Tak for din søde hilsen :)
Hvis det er blommer i både, så vil jeg tro det går fint med frosne.
Kh Ann-Christine
Den ser lækker ud. Du skriver hhv. 30g nødder og 50g nødder, men kun at kagen skal drysses med de 30g nødder? Skal de 50g blandes i dejen?
Hilsen Birgitte
Hov, det var en tastefejl at der står nødder to gange – jeg har rettet det nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine