Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommegroed/ Dessert Efterår, Grød, Kager og søde sager

Blommegrød

Blommegrød er så lækkert og en dejlig sensommerdessert, som er god til gæster og søde stunder.

Den kan laves i god tid, for den skal nemlig gerne køle ned og serveres iskold.
Det smager stjernegodt med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller en vaniljeprikket råcreme – det er altsammen skønt, så vælg din favorit.

Blommegrød smager virkelig godt og får her en lidt krydret smag til blommerne med kanel og nelliker.

Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>

Blommegrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M4
Ingredienser
  • 500 g blommer, skåret i kvarte
  • 100 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk stødt kanel, stødt
  • 3 hele nelliker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 0,50 dl koldt vand
  • Derudover
  • 25 g sukker
  • Til servering
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 tsk vaniljesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vaniljesukker i en gryde og kog op under omrøring. Lad det simrekoge under låg i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen og fjern nellikerne fra grøden.

Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget. Grøden må ikke varmes op igen, efter den er jævnet med kartoffelmel.

Hæld den varme blommegrød i en skål, drys med sukker og stil grøden i køleskab i min. 3 timer, eller til den skal serveres.

Pisk fløden med vaniljesukker til en luftig flødeskum og server den kolde blommegrøde i dybe tallerkener med vaniljeflødeskum.