Blommegrød
Blommegrød er så lækkert og en dejlig sensommerdessert, som er god til gæster og søde stunder.
Den kan laves i god tid, for den skal nemlig gerne køle ned og serveres iskold.
Det smager stjernegodt med en kugle vaniljeis, luftig flødeskum eller en vaniljeprikket råcreme – det er altsammen skønt, så vælg din favorit.
Blommegrød smager virkelig godt og får her en lidt krydret smag til blommerne med kanel og nelliker.
Prøv også: min bedste opskrift på æbletrifli >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommegrød
- 500 g blommer, skåret i kvarte
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 1 tsk stødt kanel, stødt
- 3 hele nelliker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 spsk kartoffelmel
- 0,50 dl koldt vand
- Derudover
- 25 g sukker
- Til servering
- 2 dl piskefløde
- 0,50 tsk vaniljesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom blommer, sukker, vand, kanel, nelliker og vaniljesukker i en gryde og kog op under omrøring. Lad det simrekoge under låg i ca. 20 minutter. Tag gryden af varmen og fjern nellikerne fra grøden.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget. Grøden må ikke varmes op igen, efter den er jævnet med kartoffelmel.
Hæld den varme blommegrød i en skål, drys med sukker og stil grøden i køleskab i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Pisk fløden med vaniljesukker til en luftig flødeskum og server den kolde blommegrøde i dybe tallerkener med vaniljeflødeskum.
Selvfølgelig kan man varme op efter jævning med kartoffelmel. Det har husmødre gjort i generationer.
Det må bare ikke KOGE!
Hej.
Jeg har noget hjemme lavet blommesaft, kan jeg godt lave grød af det?
Og hvordan skal jeg så gøre.
Håber at høre fra dig.
De bedste hilsner
Lotte
Hej Lotte
Det lyder virkelig lækkert! Du kan godt jævne saften til grød, men jeg ville nok vælge blot at jævne den ganske lidt og servere den som kold suppe, fx ala rabarbersuppen her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jamen altså hvor er det sjovt at høste sommerens arbejde.
Hvis man nu gerne vil lave til fryser og dagens dessert af 3 kg victoria blommer, ganger man så bare det hele op med 3 ? Er lidt nervøs med kanel og Nelliker og jævningen 😀
Tak for alle dine opskrifter og videoer.. især den med flæskesteg er et hit.😀
Hej Søren
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt du er glad for mine opskrifter! Og hvor dejligt med sådan en god høst af blommer.
Er du i tvivl om nelliker og kanel, så vil jeg anbefale at komme mindre i – og vent evt med jævning med kartoffelmel til efter det er tøet op og lunet igen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige fået en del blommer og vil lave fin blommegrød. Kan den fryses og bruges til dessert om en uge?
Hvor dejligt!
Ja, det kan den sagtens og du kan også altid se fryseegnethed på mine opskrifter i info sammen med mængde, tid mv :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så lækker blommegrød. Lavede af en pose blommer fra fryseren. Kunne nemt fiske skindet op af gryden efter kogning og så jævnede jeg med majs stivelse
Vi spiste den kold med en klat flødeskum og hakkede mandler.
Tak for din fine hjemmeside. Jeg har lavet så mange af dine opskrifter og det er aldrig fejlet- garanti for et godt resultat. Tak <3
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter ♡
Kh Ann-Christine
Hej, servere man denne grød varm eller kold? Altså skal den opvarmes igen til servering efter at den har været iskold :-)
Den kan både serveres kold og må ikke varmes op igen med kartoffelmel :)
Vidunderlig farve! Hvilken sort blommer har du anvendt?
Er grøden efterfølgende blevet blendet?
Hvad består den hvide topping af?
Tak for en dejlig hjemmeside.
Det er opal blommer, men du kan bruge anden variant alt efter smag. Du kan blende grøden til den konsistens du synes. Jeg lader den gerne være ublendet.
Tak for din søde hilsen.
Rigtig god weekend
Kh AC