Blomkålssuppe


Opskrift på en lækker og cremet blomkålssuppe, som smager fantastisk og fyldig.
Blomkålen bliver mør og lækker når den bliver kogt – man skal dog blot være opmærksom på ikke at give den for længe, da det går ud over smagen. Når den blendes til suppe, så får man den lækreste luftige og cremede suppe, som er et stort hit ved middagsbordet i familien.
Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssuppe
- 1 blomkål
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- Til servering
- 1 spsk hampefrø
- 30 g valnødder, grofthakket
- 2 spsk frisk timian, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.
Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.
Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Anret i skåle og drys med valnøddekerner, hampefrø og lidt frisk timian
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Super lækker opskrift med god, fyldig smag. Jeg brugte et stort blomkålshovede som jeg dampede, og udelod piskefløden. Har allerede lavet suppen flere gange.
Hej Emmasophie
Hvor er det dejligt at høre! mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift, jeg lagde lidt rucola pesto henover, det var super lækkert😊
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg brugte en stor bagekartoffel og et mellemstort blomkål, vand i så det dækkede. Konsistensen blev rigtig god.
Dog blev ingefær for gennemtrængende, så næste gang bliver det kun 2 cm.
Hej Anne Mette
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine