Blomkålssuppe
Opskrift på en lækker og cremet blomkålssuppe, som smager fantastisk og fyldig.
Blomkålen bliver mør og lækker når den bliver kogt – man skal dog blot være opmærksom på ikke at give den for længe, da det går ud over smagen. Når den blendes til suppe, så får man den lækreste luftige og cremede suppe, som er et stort hit ved middagsbordet i familien.
Blomkålssuppe er en nem og budgetvenlig efterårs- og vinterret og smager vidunderligt på en kold dag.
Prøv også: min bedste opskrift på kartoffelsuppe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssuppe
- 1 blomkål
- 1 fed hvidløg, knust
- 1 tsk ingefær, finthakket
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 knivspids vaniljepulver
- 0,50 dl piskefløde
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, saften herfra
- Til servering
- 1 spsk hampefrø
- 30 g valnødder, grofthakket
- 2 spsk frisk timian, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær blomkålen i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne, dog undtagen citronsaft og piskefløde.
Kog op, læg låg på og lad det koge i 8-10 minutter.
Kom en anelse piskefløde i og blend suppen, til den er helt cremet og luftig. Juster konsistensen med grøntsagsbouillon og smag til med citronsaft, muskatnød, salt og friskkværnet peber.
Anret i skåle og drys med valnøddekerner, hampefrø og lidt frisk timian
Du skriver at blomkål skal koges sammen med de øvrige ingredienser bortset fra fløde og citronsaft. Gælder det også al bouillonen (1 liter)? Synes suppen blev meget tynd. Smagen fejlede ikke noget
Hej Pia
Det kan afhænge lidt af størrelsen på blomkålet.
Jeg kommer selv hele mængden i fra start, men du kan undlade en dl bouillon og spæde til hvis nødvendigt i stedet.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Denne suppe lyder virkelig spændende – er det muligt for dig at oplyse ca. gram på blomkål?
Jeg kan godt se, at du skriver man kan justere efterfølgende med bouillon, men jeg kunne godt tænke mig at ramme den nogenlunde, når det er første gang jeg skal lave den.
På forhånd tak :)
Hej Rikke
Et blomkål vejer omkring 750 kg, men kan variere en del i størrelse, og det kommer sig ikke så nøje om det er +/- 100-150 g i opskriften her.
Rigtig god fornøjelse med suppen.
Kh Ann-Christine
Blomkålssuppe er altid dejligt, men det der vanille er en KÆMPE fejl. Ellers er det en perfekt opskrift !
Tak for din tilbagemelding! Det er naturligvis en smagssag og jeg synes vaniljen er virkelig god i denne suppe. Men dejligt du kan lide den uden :)
Kh Ann-Christine
Tror du at man kan bruge mandel- eller havremælk i stedet for fløde? Når man nu skal have en veganer på besøg :-)
Jeg har ikke testet det, men det er da forsøget værd, i så fald ville jeg nok vælge havremælk/havrefløde
Da det er så lidt jeg kommer i denne suppe, så vil jeg nok selv vælge blot at undlade det. Suppen bliver også dejlig cremet uden fløden, som blot lige giver det sidste til at runde den af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg har lavet denne suppe uden fløde – istedet har jeg brugt en halv dl cashewnødder, de kogte med fra start. De giver en lækker cremet konsistent og smag.
Dejligt tip! Mange tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Whouw – lækker lækker opskrift. Var ikke sikker på citronen, men sikken lækker kant, den tilføjer:)
Dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Jeg er egentlig stor fortaler og tilhænger af at bruge friske grøntsager og er slet ikke til madspild, men nu har jeg altså et par poser blomkålsbuketter i fryseren. Kan de bruges, tænker du :)?
Ja, det kan du sagtens bruge til suppen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan suppen fryses efter den er færdiglavet?
Ja, det kan du også se i opskriften – samme sted som tid, mængde osv.
Dejlig dag til dig og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift … Jeg har en rest creme fraiche 18% men ingen fløde. Kan man bruge det i stedet for?
Prøv det endelig bare af, det giver lidt mere syrlighed til retten men cremethed, som er lækker :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder som en lækker suppe. Kan denne laves dagen i forvejen?
Ja, det kan den fint. Skal blot varmes og blendes, og smages til igen inden servering.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for en fantastisk smagsoplevelse og for at rede mig, da jeg hverken kunne finde på en ret eller orkede lavede aftensmad
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for din Blomkålssuppeopskrift! Det er en fantastisk velsmagende opskrift. Det er dine opskrifter helt generelt.
Jeg bruger altid buketterne til salat, men så brugte jeg stokken og de lidt for tykke ender af buketterne. Det fungerede perfekt. Det var et stort blomkål, så det svarede nok til et lille blomkål, det der var tilbage, efter at buketterne var skåret af.
Da jeg lige nu er vældig fokuseret på kalorier, brugte jeg skyr i stedet for fløde og ristede kikærter i stedet for dine også fantastiske ‘granola’topping. Det fungerede fint.
Vh Eva
Hej Eva
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde tilbagemelding på mine opskrifter og denne opskrift, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Jeg elsker denne suppe! SÅ men at lave, den mætter og så smager den HELT fantastisk! Tak :)
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Min mand har lige lavet denne vidunderlige suppe. Blomkålssuppe lød lige lidt til den kedelige side, da jeg hørte, vi skulle have det, men vi er begge meget overraskede. Den er fantastisk.
Vh Lotte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg ved godt, at jeg er mange år bagud, men jeg har lige prøvet denne suppe, og den er intet mindre end fantastisk! Tusind tak for en virkelig lækker smags oplevelse :)
Også god med ristede svampe 😋
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej, hvad skal man bruge olivenolien til?
Det hører under “kom blomkålen i gryden sammen med resten af ingredienserne” :)
Kh AC
Ingefæren giver en super smag til suppen! Tak for lækker og nem opskrift
Kh Henriette
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fineste tilbagemelding på opskriften her.
Skøn aften til dig
Kh AC
Kom en stor klat Philadelphia flødeost i for at få den lidt mere cremet og tyk. Det kan anbefales
Hej valdemarsro
Jeg havde to blomkål i køleskabet som egentlig skulle være gnavegrønt, men de var blevet lidt trætte. Så jeg fandt din opskrift på blomkålssuppe. Mums!!
Endnu engang redder du mig med opskrifter. Det første sted jeg søger opskrifter er på din hjemmeside. Den er så god og inspirerende!
God sommer!
Hej Maria
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre ♡ og hvor er det sødt af dig at skrive sådan en fin hilsen her.
Skøn sommer til dig
Kh AC
Hvad er det lækre drys på toppen? Ser så indbydende ud ??
Finthakket valnødder, græskarkerner, hampefrø og lidt timian ♡
Det smager også skønt til suppen :)
Vidunderlig suppe! Mange tak for opskriften. Jeg ristede nogle kogte kikærter med lidt karry, gurkemeje, salt, peber og olivenolie i ovnen og tilføjede dem som croutoner. Gav også dejlig smag
Lyder som skønt tilbehør til retten.
Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding
God weekend til dig
Kh AC
Hej er det muligt at bruge andet en færdiglavet bullion? Kan man opløse bullionterninger i vand og få det samme resultat eller?
Mvh ida
Sagtens, det er helt det samme at bruge en boullionterning opløst i vand efter givet mål på emballagen.
Jeg har for nylig fået blomkål men man ikke nå at bruge dem inden de bliver dårlige. Tror du man kan fryse dem og så senere bruge dem i denne suppe?
Det kan de sagtens. Skær dem i mindre stykker som blancheres i kogende vand et par minutter inden de fryses.
Dejlig suppe med masser af smagsnuancer, når den er kølet lidt af.
Hvor er det skønt at du synes om den :)
Den lyder super nem og god den opskrift :)
Når du siger 1 blomkålshovede er det så lille, mellem eller stort? Der er jo nemlig nærmest 200% forskel på de små og de store :)
Hvad er dine erfaringer iøvrigt med at gemme den? Fx til dagen efter eller til at fryse den?
Med venlig hilsen Nikolaj
Hej Nikolaj,
Ja, det er virklig helt vildt en forskel der kan være! Jeg bruger oftest et øko blomkålshovede og de er som regel ikke så store.
Jeg servere brød til og indimellem lidt grønt ved siden af og suppen bliver altid spist op, så har desværre ingen erfaring med at gemme den. Det tror jeg dog sagtens den kan. (ved dog ikke rigtig med frost)
Kh AC