Blomkålssalat med æbler og mandler


Lækker cremet blomkålssalat med æbler og mandler – rørt med den skønneste cremede pestodressing. Fyldt med smag og knas. Den rå blomkål er knasende sprød og lækker og smager så godt med den cremede dressing, som rigtig kommer til sin ret.
Blomkålssalat kan serveres som tilbehør til rigtig mange skønne aftensmåltider og vil gøre sig glimrende alene eller sammen med en anden salat til. Den holder sig frisk, sprød og lækker på køl til dagen efter, så det kan godt betale sig at lave ekstra til to omgange aftensmad eller frokost.
Prøv også: Opskrift på lækker broccolisalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålssalat med æbler og mandler
- Pestodressing
- 15 g pinjekerner
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- 30 g parmesan
- 0,50 dl cremefraiche 18 %
- 1 tsk honning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Saltede mandler
- 30 g mandler
- 1 tsk salt
- 0,50 dl kogende vand
- Blomkålssalat
- 1 blomkål
- 1 æble, i små tern
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pestodressing
Rist pinjekerner og kom persille, hvidløg, parmesan og olie i en minihakker, og kør til konsistensen er god.
Rør de andre ingredienser til dressingen i pestoen og smag til.
Saltede mandler
Opløs salt i vandet, skyl mandlerne og kom dem i det saltede vand. Rist dem på en pande til vandet er fordampet og hak dem fint.
Blomkålssalat
Skær blomkålen i små buketter og hak dem fint eller kom blomkålen i en foodprocessor og hak den fint.
Vend blomkålen med æbletern (gem lidt til anretningen), mandler, persille og pestodressing og anret salaten i en skål med et drys æbletern, nødder og lidt friske krydderurter på toppen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Der er edemame bønner på billedet men ikke i opskriften??
Der var af mystiske årsager hoppet et andet billede på en anden salat med blomkål over i dette indlæg – det har jeg rettet tilbage igen nu :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi er 14 voksne til middag på søndag. Vi skal have din “Mørbradbøffer med bløde løg, champignon og flødesauce“ og du anbefaler bl.a. en blomkålssalat dertil. Er det denne her? Hvis ja: Tænker du, jeg skal gange opskriften med 4, når der er tale om 14 personer? Jeg synes umiddelbart det lyder som voldsomt meget blomkål 😊
Hej Charlotte
Ja, det er denne, den vil være skøn til.
Hvis det er både børn og voksne, så kan du evt blot gange med 2 eller 3
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvordan kan det være der ofte er streg over ting i opskrifterne, som i denne hvor saltet er streget over til de saltede mandler. Eller alle grøntsagerne i hakkebøffer i fad.
Det giver ikke mening.
Jeg er ellers meget begejstret for din opskrifter, og bruger dem ofte.
TAK.
Hej Susanne
Mange tak for din søde hilsen :) Jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Det er en hjælpefunktion, så man kan strege over i opskriften – både ingredienslisten og fremgangsmåden efterhånden som man laver maden.
Stregen er således en du selv har sat ved at klikke på ingredienserne – og du kan også selv fjerne stregerne igen ved at klikke dem væk igen.
Kh Ann-Christine