Blomkålshapsere i sticky barbecuesauce
Blomkålshapsere i sticky barbequesauce er den perfekte ret, hvis man har lyst til noget lidt greasy hyggemad.
Den søde, krydrede og klistrede barbequesauce er vidunderlig og får de små bagte blomkålsbuketter til at smage virkelig smovset og lækkert.
Spis dem med en skål salat (eller kom dem i en salatbowl), de er også gode med gnavegrønt, ovnbagte kartoffelbåde og et par lækre dips til.
Prøv også: min opskrift på cremet avocadohummus >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålshapsere i sticky barbecuesauce
- 1 blomkål
- 2 dl hvedemel
- 1 dl vand - evt mere, til dejen er tyktflydende
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk salt
- Sticky barbecuesauce
- 3 spsk soja
- 1 fed hvidløg, presset
- 3 spsk ahornsirup
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk æblecidereddike
- 0,50 dl vand
- 1 tsk majsstivelse
- Til servering
- 1 spsk sesamfrø, ristede
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Del blomkålen i store buketter og dup dem godt af, så de er helt tørre. Rør mel, røget paprika og salt sammen med vand til en tyktflydende dej og vend blomkåls buketterne i dejen. Læg blomkålen på en bradepande med bagepapir med afstand mellem stykkerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Sticky barbecuesauce
Kom soja, hvidløg, ahornsirup, tomatpuré, ingefær, røget paprika, æblecidereddike og vand i en skål, sigt majsstivelse i og rør det godt sammen til en sauce.
Kom saucen på en pande og tænd for middelvarme. Vend blomkålen forsigtigt i, når saucen er varmet op, og vend blomkålsstykkerne med jævne mellemrum. Lad det simre svagt i ca. 5-6 minutter, til barbecuesaucen har sat sig godt på blomkålsstykkerne.
Server med et drys sesamfrø, lidt finthakket persille og en dip.
Kan man mon undlade at vende blomkålen i dejen først – og bare bage den i ovnen med salt og paprika? Hvad gør dejen?
Det kan du sagtens, så er det blot en anden opskrift og et andet resultat – som også vil smage dejligt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe vil disse kunne laves påforhånd? Skal de helst servers med det samme, eller kan de godt stå 3-4 timer inden servering?
Prøv det endelig af. De kan sagtens serveres kolde, men jeg synes de er allerbedst frisklavet.
Kh Ann-Christine
Har du prøvet opskriften af med kikærtemel som anført i tip’et? Jeg lavede opskriften med det, og det bliver en humus-agtigt dej, som sugede rigtig meget vand. Ved den efterfølgende stegning var det umuligt at få sticky, som jeg ellers forventede, at barbecue-saucen ville give det. Tværtimod blev det en gang mos, da kikærte-dejen slet ikke havde givet det dej-agtige svøb i ovnen, der nok var nødvendig
Hej Louise
Jeg har testet det og synes det fungerede godt, men
måske der kan være forskel på kikærtemelet … det skal jeg ikke kunne sige
Kh AC
Er vandmængde korrekt her?
ja, hvordan oplever du det ikke fungere?
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke få 2 dl mel og 1 dl vand til at blive en tyktflydende dej. Mon det skal være omvendt?
Tak for gode opskrifter.