Blomkålsgratin


Lækker og velsmagende blomkålsgratin med et sprødt låg af sprød rasp på toppen.
Herhjemme er både børn og voksne vilde med blomkålsgratin og den er virkelig også skøn og en dejlig måde at få serveret grøntsager. Jeg kan godt lide at servere den til enten ovnbagt eller grillet laksefilet, som tilbehør til kylling, eller som til en vegetarmiddag med salat og godt brød til.
Min blomkålsgratin har bid og sprødhed, vil du gerne have den mere mør kan du give den længere tid. Se tips.
Prøv også: min fantastiske opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålsgratin
- 30 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 knivspids muskatnød, fintrevet
- 4 æg
- 50 g parmesan
- 0,50 dl rasp
- 500 g blomkål, delt i små buketter
- salt
- sort peber
- 1 spsk smør, til fadet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør i en gryde og rør hvedemel i. Pisk mælk i saucen, lad den koge godt igennem og smag til med muskatnød, salt og peber. Sluk for varmen og tag gryden af blusset.
Del æggene i blommer og hvider og rør æggeblommer og parmesan i saucen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen.
Drys rasp i bunden af et smurt ovnfast fad og kom halvdelen af saucen i, derefter alle blomkålsbuketterne og til sidst resten af saucen.
Drys resten af raspen over og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
Åbn først ovnlågen, når de 30 minutter er gået, da gratinen ellers kan risikere at falde sammen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Fantastisk opskrift fra dig igen :) Tak! Smagte virkelig godt. Har aldrig lavet det før. Her passede 30 min fint. Den var godt gylden og sprød på toppen. Mon den kan bruges dagen derpå? Vi kunne nemlig ikke spise op :D
Hej, jeg skal lave blomkålsgratin første gang, kan jeg lave den om formiddagen, og så først bage den til aften, da jeg skal ha gæster, og syntes ikke jeg vil stå i køkkenet når de kommer. Tak for mange gode opskrifter og tips.
M.V.H. Jytte Bluhm
Vi lavede den med let-dampede rosenkål. Mums. Tak for en fantastisk opskrift
Hej Lise
Hvor lyder det lækkert! tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine