Vegetarisk Blomkålscurry
Blomkålscurry er en nem og lækker ret, som er super skøn i det vegetariske køkken og på de dage, hvor man gerne vil undlade at spise kød.
Min blomkålscurry er fyldt med mine favorit krydderier og alt afhængig af styrken på den karry der bruges, så kan retten laves dejlig mild og krydret eller mere varmende og stærk i smagen. Kan varieres med andre grøntsager, alt efter sæson og hvad man lige har i grøntsagsskuffen. Kom fx gerne søde kartofler eller andre rodfrugter i, eller varier med andre linser, bønner eller kikærter.
Prøv også: min bedste opskrift på broccolisalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålscurry
- 1 tsk mediumstærk karry
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 rødløg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 tsk stødt gurkemeje
- 1 dl røde linser
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 400 ml kokosmælk
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 1 øko citron, lidt saft og friskrevet citronskal herfra
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 25 g saltede mandler
- Mynte yoghurt/raita
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm krydderierne igennem på en tør pande ved høj varme under omrøring, til de begynder at dufte dejligt. Skru ned til middelvarme, tilsæt olie, løg og hvidløg og sauter det, til løgene er bløde.
Tilsæt røde linser, grøntsagsbouillon, hakkede tomater, kokosmælk, rør godt rundt og lad det simre under låg i 20 minutter.
Tilsæt blomkål og lad den simre med i 10 minutter.
Smag til med salt, peber, citronskal og -saft samt yoghurt efter smag og behag. Vend til sidst frisk spinat i retten.
Serveres med myntedressing, og et drys saltede mandler.
Kan man forberede retten dagen før, man får gæster? Vil den stadigvæk være lækker dagen efter?
Og skal man blot genopvarme den i en gryde?
Tak for gode opskrifter! :-)
Hej Ines
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det kan du sagtens. Den smager også super dagen efter. Jeg varmer den i en gryde med låg, rører jævnligt undervejs.
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret! Den var fuld af smagsindtryk.
Kan man mon bruge græsk yoghurt 2% i stedet for 10%?
Tak for altid lækre opskrifter :-)
Mvh Christina
Tak for din søde hilsen.
Så dejligt at høre. Du kan i princippet godt bruge 2%, men vær opmærksom på at det vil skille nemmere, så derfor kan det være en god ide først at røre det i lige før servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lavede denne skønne ret i aftes med rodfrugter og broccoli, da vores vegetar datter kom på besøg. Retten er super lækker og selv min absolut ikke-vegetar mand synes meget godt om den. Tak for opskriften
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskiften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det ser super lækkert ud, jeg kom til at tænke på, om du spiser ris til retten, eller bare spiser den som den er?
Glæder mig til at prøve den
Hej Emilie
Jeg spiser den som den er, eller med fx ris eller godt brød til. Så endelig blot gør som du synes bedst om.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Skal blomkålen koge med i 10 af de tyve min. Eller er det 30 min. ialt.
Glæder mig til at prøve denne ret.
Hej Jeanett
Det står beskrevet i 4 afsnit.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min datter har lavet denne ret med hendes efterskole (via teams her i coronatiden). De havde erstattet et halvt blomkål med gulerødder og kartofler. Smagte fantastisk.
Tak for fantastisk opskrift!
Bruger du splitlinser eller hele linser?:)
Røde splitlinser.
Mener at da jeg udviklede opskriften for år tilbage, der stod der blot røde linser på emballagen, men nu står der rigtig nok altid røde splitlinser.
Kh Ann-Christine
Hvor dejligt! Det lyder skønt – og jeg krydser fingre for de snart må komme afsted igen ♡
Kh Ann-Christine
Har du et bud på, hvor mange kalorier denne ret indeholder?
Hej Tanja,
Mange tak for din skønne hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Ih altså! You have done it again! Har netop lige spist den og den er bare lækker – du er så dygtig til at lave opskrifter som er nemme at følge med i og overskue, og så smager de altid bare himmelsk?
Hvor er du sød! SÅ dejligt at høre!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften og søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Tak for en skøn opskrift, det smagte virkelig dejligt, selv hende 4, der normalt er ret skeptisk over for sammenblandede retter, synes den var super god ?? (hendes ord ?)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej, skøn opskrift. Hvad kan jeg mon erstatte yoghurt med, da jeg er allergisk overfor mælkeprodukter?
Du kan prøve med kokosmælk i stedet :)
Sikke en dejlig ret! Tror du den egner sig til at blive frosset ned?
Det må komme an på en prøve, for jeg har ikke testet det – men mon ikke den fint kan det :)
Tak for en dejlig opskrift. Det smagte skønt.
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine
Det er en fin hjemmeside du har her, meget inspirerende og videoerne er et godt supplement, så man kan lære at lave retterne rigtigt.
Vegetarmad er nyt for mig med mange ingredienser jeg ikke har prøvet før: linser, krydderier og kokosolie/mælk, men det smager godt.
Jeg har prøvet Blomkålscurry med nye kartofler som tilbehør og har puttet noget i fryseren for at se om det går, det tror jeg nu ikke der er problemer med.
Vh. Jørgen Kærbro
Mange tak, det er jeg glad for at høre. Det er dejligt med sådan en fin tilbagemelding på mit arbejde her :)
Kh AC
Tak for endnu en fantastisk opskrift. Perfekt til den kolde periode vi lige har været igennem.
Så dejligt at høre :)
Vi spiser også mange lækre krydrede varmende retter i disse dage – mens vi venter på forårsvejret ;)
Har lige lavet blomkålscurryn og det er muligvis den bedste vegetarret jeg nogensinde har spist. Tusind tak for opskriften, jeg synes tit det er svært med vegetarmad fordi man ikke er så vant til at lave det, men denne her skal jeg helt sikkert lave flere gange. :-)
Hvor er det skønt at høre! Jeg er helt sikker på at du også vil være begejstret for både min dhal og kikærtegryde – dem fik jeg lige lyst til at tippe dig om i samme ombæring :)
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Nam nam den blomkålscurry smagte godt. Vores kom dog til at hedde broccolicurry da min mand kom hjem med den forkerte grøntsag ? – men det smagte helt vidunderligt alligevel.
Det lyder også rigtig dejligt med broccoli :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC