Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blomkaalscouscous/ Buffet Efterår, Forår, Salat, Sommer, Vegetar, Vinter

Blomkålscouscous

Denne lækre blomkålscouscous er fyldt med god smag, grøntsager og den dejligste dressing.

Jeg har længe haft et særligt godt øje til blomkål som grøntsag i mit køkken. Det er en super alsidig grøntsag, som smager helt forskelligt om den bliver spist rå, dampet, bagt eller ristet på en pande. Derudover er den med sin milde smag ualmindelig skøn som base til at blive peppet op med dressinger, krydderurter og andre smagsgivere.

Jeg serverer denne blomkålscouscous til alt fra vegetarretter til kylling, fiskefingre og klassiske grillretter i sommermånederne.

Prøv også: min lækre opskrift på bagt blomkål i ovn >>

Blomkålscouscous
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 1 blomkål, skåret i buketter
  • 8 tørrede abrikoser, finthakkede
  • 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
  • 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
  • 0,50 rødløg, finthakket
  • 40 g pinjekerner
  • Ingefærvinaigrette
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk ingefær, friskrevet
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 øko citron, fintrevet skal + saften herfra
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom blomkålsbuketter og abrikoser i en foodprocessor. Kør kun i kort tid, til det er akkurat findelt og har samme konsistens som små riskorn – eller couscous, heraf navnet.

Vend blomkål med krydderurter og rødløg.

Rist pinjekernerne på en tør pande under omrøring, til det dufter skønt.

Vend dressingen i blomkålsblandingen, anret på et fad eller i en skål og drys til sidst med de ristede pinjekerner.

Ingefærvinaigrette
Rør dressingen sammen. Smag til og lad den trække smag, mens resten af retten gøres klar.