Blomkålscouscous
Denne lækre blomkålscouscous er fyldt med god smag, grøntsager og den dejligste dressing.
Jeg har længe haft et særligt godt øje til blomkål som grøntsag i mit køkken. Det er en super alsidig grøntsag, som smager helt forskelligt om den bliver spist rå, dampet, bagt eller ristet på en pande. Derudover er den med sin milde smag ualmindelig skøn som base til at blive peppet op med dressinger, krydderurter og andre smagsgivere.
Jeg serverer denne blomkålscouscous til alt fra vegetarretter til kylling, fiskefingre og klassiske grillretter i sommermånederne.
Prøv også: min lækre opskrift på bagt blomkål i ovn >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålscouscous
- 1 blomkål, skåret i buketter
- 8 tørrede abrikoser, finthakkede
- 2 håndfulde bredbladet persille, finthakket
- 2 håndfulde frisk mynte, finthakket
- 0,50 rødløg, finthakket
- 40 g pinjekerner
- Ingefærvinaigrette
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 tsk ingefær, friskrevet
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 1 øko citron, fintrevet skal + saften herfra
- 4 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom blomkålsbuketter og abrikoser i en foodprocessor. Kør kun i kort tid, til det er akkurat findelt og har samme konsistens som små riskorn – eller couscous, heraf navnet.
Vend blomkål med krydderurter og rødløg.
Rist pinjekernerne på en tør pande under omrøring, til det dufter skønt.
Vend dressingen i blomkålsblandingen, anret på et fad eller i en skål og drys til sidst med de ristede pinjekerner.
Ingefærvinaigrette
Rør dressingen sammen. Smag til og lad den trække smag, mens resten af retten gøres klar.
Kære Ann Christine
Tak for dejlige opskrifter
Jeg er igang med blomkåls cous cous
Den er til imorgen .. Stor portion til 30
Hvor meget vil du anbef at jeg hhv blander sammen idag og imorgen
Hilsen Irene
Hej Irene
Tak for din søde hilsen
jeg vil blot anbefale at du vender med at vende rødløg, abrikos og pinjekerner i, til lige før servering. Resten kan du fint vende sammen dagen før.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge broccoli i stedet for blomkål?
Ja, det kan du sagtens
Kh AC
Hej
Jeg er meget begejstrede for dine samgsfulde dressinger i salaterne. Men særligt en og det er fra din tabouleh med mynte.
Mit spørgsmål er. Kan jeg bruge den dressing til blomkålscouscous?
Da det skal gå til lammekølle m. Flødekartofler og syntes jeg mangler et sprødt element.
Dejligt at høre! – den dressing vil også være skøn til blomkålscouscous og perfekt til lammekølle.
Kh Ann-Christine
Kan blomkålsris fra frost bruges?
Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke har prøvet dem og derfor ikke kender konsistensen af dem efter de er tøet – men prøv det endelig bare :)
Kære Anne-Christine,
Tak fir fin dejlige side valdemarsro, bruger den intiga tit. Er gået lidt mere over til dage uden kød, og vil gerne lave din blomkåls couscous. Du skriver der skal bruges 8 abrikoser, er det friske eller tørrede…?
Mvh
Pia Hansen
Kære Pia
Det er dejligt at høre! Du kan både bruge friske og tørrede abrikoser, begge dele fungere godt :)
– jeg bruger de tørrede når der ikke er friske lækre abrikoser i sæson.
Kh AC
Den salat er virkelig overraskende lækker! Jeg havde lidt frygtet at blomkålens bitterhed ville smage igennem, men det er ingenlunde tilfældet. Tværtimod smager det mindst lige så godt som en “rigtig” couscoussalat, men med en del færre kalorier og endnu mere knas, så det er en ny favorit herhjemme!
Hvor er det godt at høre! Vi er også vilde med den ♡
Kh AC
Den skal prøves. Men har du andre forslag end abrikoser i salaten? :-)
Ja, fersken eller nektariner. Finthakkede dadler er også et hit.
Hvor ser det lækkert ud – jeg er desværre ikke så vild med pinjekerner, hvilket frø eller hvilken nød ville du mon foretrække at erstatte pinjekernerne med?
Mange tak :)
Valnødder, mandler, hasselnødder eller cashewnødder vil også være super lækkert
Kh AC
Fin opskrift på dejlig salat, der også fungerer fint med tørrede tranebær i stedet for abrikoser, hvis man hælder mere til det nordiske køkken.
Skønt at høre! Mange tak for din fine feedback og input til variation
Kh AC
Nu spørger jeg måske dumt – Men tørrede eller friske abrikoser?
Begge dele kan fint bruges :) – jeg bruger friske når de er i sæson og gode, men ellers tørrede resten af året.
Skal den spises med det samme eller kan den laves dagen før?
Den kan både spises med det samme eller tilberedes dagen før :)
Lyder lækkert. Hvad vil du servere det til?
alle sommerens grillretter, lammedeller, lammekølle, kylling, vegetarretter, en bøf og meget andet lækkert. Synes den fungere godt til mange retter :)