Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blinis-med-stenbiderrogn/ Festmad Fisk & Skaldyr, Forår, Forretter, Påskefrokost

Blinis med stenbiderrogn

Den første smag af foråret i køkkenet er uden tvivl den friske stenbiderrogn – det er akkurat lige så stor en fryd som når man spotter den første vintergæk i haven hvert år.

Foråret er på vej, stenbiderrognen er landet og fåes frisk og lækker hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er i sæson fra februar til starten af maj, alt afhængig af vejret. Den friske stenbiderrogn er fantastisk lækkert i selskab med nylavede blinis, cremefraice, dild, rødløg og et glas kølig hvidvin. Det er smagen af forår!

Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>

Stenbiderrogn på blinis
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT25M4
Ingredienser
  • Blinis
  • 2 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 1 æg
  • 0,50 tsk salt
  • 1 spsk smør, til at stege i
  • Derudover
  • 200 g stenbiderrogn, frisk
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
  • 1 håndfuld frisk dild
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom mælk i en skål og rør gær ud i mælken, pisk derefter boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblomme i dejen. Sæt æggehviden til side til senere.

Lad dejen hæve med et rent viskestykke over på køkkenbordet i 1 time.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Smelt smør på en pande og kom små klatter dej på med en spiseske. Steg blinis gyldne på begge sider.

Anret de lune blinis med stenbiderrogn, creme fraice, rødløg, purløg og dild