Blåbærtærte med frangipane


Blåbærtærte med frangipane er blandt mine mange yndlingskager. Den er både nem og usandsynlig lækker!
Det er helt enkelt en klassisk mørdejsbund, en lækker frangipane, som er en lækker tyk italiensk mandelcreme, der gør tærten lækker og smovset og derudover rigelige mængder blåbær af den vilde nordiske slags, der er helt gennemblå og fyldt med farve og antioxidanter.
Kagen er stjernegod og skøn at nyde både lun og nybagt og dagen efter den er bagt.
Prøv også: min bedste opskrift på chokoladekage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærtærte med frangipane
- Mørdej
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 120 g smør, koldt
- 1 æg, sammenpisket
- evt. lidt koldt vand
- Frangipane
- 100 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 2 æg
- 100 g mandelmel
- Fyld
- 225 g frosne blåbær
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 38%
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mørdej
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Frangipane
Pisk smør og sukker luftigt og pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mandelmelet i.
Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden, drys alle blåbærrene over og tryk dem en anelse ned i cremen.
Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter, eller til frangipanen er gylden.
Server tærten med en god klat cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg bor i et område der vrimler med blåbær, og planlægger at lave tre til min kommende runde fødselsdag. Jeg kan dog ikke lige overskue at lave det hele på dagen (eller dagen før) så overvejer at bage en ad gangen, og så smide dem i fryseren. Kan man det?
Venlig hilsen Lone
Hej Lone
Hvor lækkert!
– og ja, de kan fint fryses. Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge hvedemel istedet for mandel mel?
Det kan man ikke, men hvis det er fordi du gerne vil undlade mandlerne, så kan du alternativt vælge fx hasselnødder eller pistacie til en alternativ frangipane.
Ellers skal der helt andet fyld til tærten :)
Kh Ann-Christine
Skal frangipanen sætte sig? Den bliver ved at være flydende?
Den må gerne være skælvende og blød. Den sætter sig først helt når kagen er kølet af.
Kh Ann-Christine