Blåbærsyltetøj


Blåbærsyltetøj er lækkert på en nybagt bolle med ost.
Det er også lækkert at blande i græsk yoghurt og spise til morgenmad med hjemmelavet granola.
Min opskrift på blåbærsyltetøj får I her – den er nem og lækker.
Prøv også: min opskrift på blåbærkage >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærsyltetøj
- 225 g frosne blåbær, eller friske
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,50 dl vand
- 0,50 tsk geleringsmiddel
- 135 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom blåbær, vaniljesukker og vand i en gryde og kog op.
Lad det simre i 30 minutter og tilsæt legeringsmiddel. Rør godt igennem og tilsæt derefter sukker. Kog det igennem i et minuts tid og hæld derefter blåbærsyltetøjet på et rengjort og skoldet glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Husk at rette opskriften, når du ændrer fra en stang vanille og til 1 tsk vaniliesukker.
Hvornår skal vand og geleringsmiddel bruges?
Jeg har fundet ud af det, men synes opskriften bør rettes
Vh Brita
Hej Brita
Det er tilføjet nu
Kh Ann-Christine
Min søster og jeg har i dag lavet blåbærsyltetøj, dog kan det ikke bruges, da vi satte det direkte på køl og nu kan det ikke komme ud af glasset. Synes nu godt, at det kunne have været oplyst i opskriften, om det skulle på køl eller ej.
Hilsen søsterne Sørensen
Hej Pia,
Jeg opbevarer den også på køl og oplever ingen problemer med dette.
Kh AC
Skal vandet ikke også kommes i gryden ?