Blåbærscones
Blåbærscones er lækre og en skøn variation af den klassiske yndlings scones som er et evigt stort hit herhjemme i min familie.
De serveres traditionelt til en engelsk afternoon tea med syltetøj og flødeskum (eller clotted cream), men vi nyder dem meget gerne også til morgenmad, hvor de er så dejligt nemme at bikse sammen, da de ikke skal hæve i forvejen.
Nyd endelig de lækre nybagte lune blåbærscones, mens de er lune, for de er allerbedst når de er helt friskbagte
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærscones
- 180 g hvedemel
- 30 g sukker
- 5 g flagesalt
- 5 g bagepulver
- 70 g smør, koldt
- 50 g blåbær, friske eller frosne
- 100 g kærnemælk
- 30 g piskefløde
- Desuden
- 1 æg, sammenpisket - til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør de tørre ingredienser sammen i en skål og smuldr smør i melblandingen.
Saml dejen hurtigt med kærnemælk, piskefløde og blåbær. Der skal ikke røres i dejen, den skal blot samles hurtigt!
Tryk dejen ud i en cirkel på en bradepande med bagepapir og skær et lagkagediagram med 8 lige store stykker.
Pensl dem med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 14-15 minutter.
Hejsa.
Ledte efter brødopskrifter (uden brug af surdej og kerner/frø/nødder – kender et par allergikere), da jeg fandt denne lynhurtige opskrift som jeg helt sikkert skal have bagt næste gang der er blåbær (ect. andre bær) på tilbud/nedsat pris…
Kan man erstatte blåbær med alle andre slags bær eller evt. en håndful blandede bær?
Det virker nemlig fint i alle andre opskrifter jeg har bagt hvor opskriften populært lyder på jordbær, men igen når allergikeren har jordbærallergi, så må disse erstattes..
Men jeg har dog aldrig bagt scones.
Har god erfaring med at bruge alskens bær, frugt og grøntsager i kager, tærter, crumbles, muffins, cupcakes ect…
Mht. de der scones… ville det ikke være nemmere at bruge en springform i stedet for at trykke dejen ud i en cirkel på en bradepande beklædt med bagepapir?
Min springform er 26cm i diameter… er det for stort til opskriften? Og i så fald, bør jeg gange opskriften op?
En side note:
Vil gerne sige mange tak for alle dine super lækre opskrifter. Er specielt meget glad for din Grydebrød opskrift. Min hævede i omkring 16 timer (jeg sover mange timer i december – derfor 16 timers hævning)
Mvh og god jul,
Mia
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter og grydebrødet :)
Der er ingen grund til at bruge springform, for dejen skal være porøs og skal ikke trykkes hårdt eller fast sammen.
Den flyder desuden ikke ud.
Du kan bruge andre bær, men vær blot opmærksom på at de ‘safter’ mere under bagningen.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har bagt dine blåbærscones i dag og de var fantastiske!
Men faktsisk var jeg i tvivl, om de bliver til noget, da jeg lavede dem. Min dej var fuldstændig flydene, da den kom ind i formen og jeg skulle bage dem dobbelt så længe, som det står i opskriften.
Jeg har først nu læst under dine tips, at man kun skal bruge lidt piskefløde – og hældte derfor hele de 0,25 l ind! :O
Så tænker, at det var derfor….
Og så vil jeg lige høre, hvorfor de ikke holder sig længere end et par timer?
Dejligt at høre :)
Det er en kvart deciliter piskefløde der skal i dejen – og ikke en kvart liter ;) Det står også i opskriften.
Grunden til de bliver tørre dagen efter er at de er bagt med bagepulver
Kh AC
Ups, så læste jeg nok forkert 🙂 Så er det klart, hvorfor dejen var såå flydende 😉
Er det mon muligt at nedfryse overskydende kærnemælk/piskefløde i små portioner, som så kan tages op, når man vil bage disse scones? Det ville give meget mindre spild og har hverken kærnemælk eller piskefløde på ‘basislageret’.
Jeg skulle nok have rykket “lagkagestykkerne” fra hinanden inden bagning
Kan man fryse dejen inden de bliver bagt og så tage op og bage dem og nyde dem friskbagt.
Det er helt sikkert et forsøg værd, men jeg har dog ikke testet det.
Kh AC
Jeg kan anbefale hindbær og hvid chokolade. Det er skønt! ?
Uhmmm! Enig ♡
Hej Ann-Christine.
Er blåbærrene med til at give noget fugt til disse scones? eller tænker du at man snildt kan erstatte blåbær med chokolade uden at skære ned på mel?
Mvh
Karina
Hej Karina
Det kan du sagtens, og jeg ville ikke komme ekstra mel i.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine