Blåbærmuffins
Disse saftige og lækre blåbærmuffins er blevet taget rigtig godt imod herhjemme.
De søde mørklilla bær giver de saftigste lækre muffins, som er fyldt af smag og som holder sig glimrende friske og skønne i 2-3 dage uden at blive den mindste smule tørre. Blåbær i fryseren er det helt store hit herhjemme, nu mens vi venter på at rabarbersæsonen snart går i gang og derefter er der jo virkelig et slaraffenland af naturens sommersøde lækkerier at gå om bord i.
Prøv også: Flere opskrifter på skønne muffins her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærmuffins
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 100 g frosne blåbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen, til det er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt godt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt.
Fordel dejen i muffinforme og kom de frosne blåbær i dejen undervejs, mens du fylder formen.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en rist.
Hej. Vi har bagt blåbærmuffins i dag, som min søn skal have med til sin klasse, derfor bagte vi dobbeltportion, (ifølge opskriften 24 stk). Der blev i alt 43 muffins ud af dejen. Måske brugte vi mindre muffin-forme, men jeg synes ikke, de ser meget mindre ud end dem på billedet. Ville blot lige melde tilbage. Det er blevet nogle super lækre muffins😊
hvor længe vil disse muffins mon holde sig med glasur på? bliver de hurtigt bløde, og ville du anbefale først at komme glasur på lige inden servering? forresten lækker opskrift bagte dem til en sommerfest for to uger siden:)
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg foretrækker at komme glasur på umiddelbart inden servering – eller inden for et par timer, da glasuren så er flottest.
De kan fint holde sig i 1-2 dage, og vil være bløde og saftige, og ikke tørre.
Kh Ann-Christine
Jeg lavede denne opskrift, men må indrømme at det blev liiidt for sødt for min smag. Kan jeg halvere mængden af sukker næste gang?
Jeg synes de blev kedelige med halv mængde sukker, men det er selvfølgelig op til dig. Prøv evt i første omgang at skære ned med blot 50 g sukker, og se om det ikke kan gøre det for dig :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg erstatte smør med olie? Mit barnebarn har mælkeallergi
Jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fulgte opskriften helt slavisk selvom jeg godt kan lide at “tegne udenfor stregerne” og det blev nogle virkelig lækre muffins. Dejen så tilpas fast at blåbærene ikke sank til bunds. Mums – de fordamper hurtigt😉
Hvor er det skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vi har netop lavet dine blåbærmuffins, men der er et eller anden galt mht. forholdene når man ændrer opskriften til 24 stk. (500 gram sukker og 8 æg 🤔) Vi har en anden muffinopskrift, hvor man kun skal bruge 4 æg til samme antal og meget mindre sukker.
Vores muffins hævede fint, men faldt derefter sammen mens de var inde i ovnen. De er helt gennembagte, men smager kraftigt af æg og sukker.
Vi er ellers vilde med dine opskrifter – og har to af dine kogebøger.
Hej Ditte
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre I er glade for mine opskrifter!
Mht disse muffins, så har I fordoblet alle ingredienserne, og ikke kun sukker og æg? – men uanset, så kan jeg ikke se noget forkert i at der skal 500 g sukker og 8 æg til 24 muffins, det er kun 20 g sukker og 1/3 æg pr muffin. Kan I have underpisket eller overpisket dejen … ellers kan jeg ikke se hvad der er gået galt undervejs.
Målene er jeg uanset sikker på holder glimrende til min smag i hvertfald :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine, jeg har efterhånden brugt denne opskrift i lang tid, men det er som om den har ændret sig. Engang blandede man de frosne blåbær i dejen inden man fyldte den i formene og der var nogle flere ingredienser i, måske kardemomme… jeg kan nemlig ikke huske det, men sidst jeg lavede dem blev jeg skuffet over en helt bleg dej :)
Kan du hjælpe?
Kh Maj
Jeg mindes det var kanel, der plejede at være i også? Jeg kan I hvert fald ikke huske jeg har brugt kardemomme til dem
Hej Maj,
Det eneste der er ændret er at jeg ikke har rørt dejen med de vilde blåbær – se tip punkt 4 under opskriften.
Alt andet er som før
Kh Ann-Christine
Det må være det, min hukommelse kan også sagtens være rusten :)
Tak for alle dine fine opskrifter!
Kh Maj
Åhh…ser først nu at det er varmluft…sorry
Er det varmluft eller i alm ovn ? Har brug for hurtig svar, er igang med dejen nu.
Har tidligere benyttet dine opskrifter. Pt er hittet cookies..uhm
Bedste hilsner
Dorthe
Har lige bagt blåbær muffins. Hold op hvor er de lækre og saftige. Tak for inspiration .Er vild med dine opskrifter .
Årh, hvor dejligt! Tusind tak ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Hvordan får du dine muffins til at se så lækre mørke ud( farvede)
Hvis du rører de frosne blåbær i dejen, så afgiver de farve til hele dejen og den bliver flot mørk.
Kh AC
God inspiration til lækre blåbærmuffins 👏👏Jeg tilføjede 80 pct chokolade, lidt knuste mandelmakroner og valnødder, brugte mindre rørsukker 😋😋 brugte Bornholmsk rapsolie i stedet for smør. Mums de er lækre og saftige.
De er simpelthen så lækre – og nemme at lave :-) Tak for opskriften!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Hej, kan man fryse disse muffins ned? ?
Hej Nadia
ja, Fryseegnethed er også anført i opskriften :)
Kh AC
Må man smelte smøret inden det piskes sammen med rørsukker og farin? For ellers virker det en anelse svært at piske sammen :'(
Mvh. en stakkels mand
Det har jeg gjort utallige gange, hvis det smør jeg har købt er hårdere end andet smør (hvilket forekommer alt efter mærket) eller jeg har glemt at tage smøret ud af køleskabet – hovsa!.
Jeg bager som regel med egelykke smør fra Netto, men lurpak eller kærgården fungerer også ganske fortrinligt.
Du skal dog huske på at når du smelter smøret, skal det akkurat kun lige smelte.
Mange gange når der er en smule usmeltet smør tilbage i gryden (eller plastikbøtten hvis du bruge mikroen), så tag den af varmen/ud af mikroen og rør lidt i det, så det sidste smelter af sig selv.. derved undgår du også at det ikke er alt for varmt… lad det gerne stå og køle lidt.
Du må dog forvente at din dej kan blive en smule mere flydende i konsistensen når du har brugt smeltet smør.
Det kan fint piskes sammen med en håndmikser, når blot smørret er blødt og stuetempereret.
Jeg plejer ikke smelte smørret.
God fornøjelse med dem
Kh AC
Tak for inspiration!!
Spændende opskrift. Den vil jeg prøve :-)
Passer disse kager godt til at servere med kold creme fraiche, ligesom man ofte gør sammen med blåbærtærte?
Bedste Hilsner
Linda
Jeg kan selv rigtig godt lide creme fraiche til kager, så jeg stemmer for at det kan du sagtens gøre :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine ?
Vi er vilde med de her blåbærmuffins herhjemme ?
Jeg er nysgerrig på, om jeg mon kan skifte smørret ud med plantesmør- eller margarine? Hvad tænker du om det? ?
Tak for alle dine skønne opskrifter ?
Hej Line,
Skønt at høre!
– jeg bruger ikke selv plantesmør eller margarine i madlavning, så det kan jeg desværre ikke give mit input til – det må komme an på en prøve ;)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Mums, de lyder lækre disse muffins. Dem vil jeg prøve at lave i morgen. Har du tøet blåbær op, inden du kommer dem i melblandingen? Eller er de stadig frosne, når du blander dem med de andre ingredienser? :) Tak for en dejlig madblog!
Vh. Ann-Sofie
Hej Ann-Sofie,
Tak for din søde hilsen :)
Jeg kommer blot blåbær i direkte fra frost, det fungere fint. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej, jeg er nysgerrig for at høre hvad det er for noget muffinspapir du bruger? Det ligner umiddelbart madpapir.
Det er bagepapir, klippet til så de passer i en muffinsform :)
Jeg tænkte om man kunne bage disse muffin i én springform? Hvor stor tænker du den skal være, og hvor lang tid tror du den skal have? :)
Hej Maria,
Det kan du fint, jeg vil bruge en alm str springform på omkring 22-24 cm.
Bagetiden vil være omkring 40-45 minutter.
Kh AC
Hej. Tror du jeg kan lave disse muffins med hindbær?
Og igen TAK for alle dine opskrifter?
Ja, det kan du helt sikkert godt – det vil være så lækkert!
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej AC
Jeg vil gerne bruge friske bær – er det så samme mængde?
Mvh Marianne
Ja, det er samme mængde :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine. Tak for alle de gode opskrifter. Har allerede en masse favoritter.
Jeg vil høre, om man kan komme grofthakket hvid chokolade i muffinsene eller vil det blive for sødt? (Hvis – kan man evt. justere i opskriften?)
Bedste hilsner, Suba
Hej Suba,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Du kan sagtens komme hvid chokolade i, det vil helt sikkert være virkelig lækkert.
Jeg ville måske nok vælge at komme 40 g mindre sukker i, hvis jeg fx kom 70 g hvid chokolade i.
Kh AC
Mange tak! Glæder mig til at prøve opskriften :)