Blåbærcrumble
Blåbærcrumble er en herlig og super nem kage at bage.
Jeg er vild med de farverige, sunde, gennemblå nordiske blåbær, som er nemme at finde i frysedisken i supermarkederne, og som gør sig så godt i en blåbærkompot og blåbærtærte. Jeg bagte kagen i fredags og det var så hyggeligt at samles til en hyggestund, da Johan og Julie kom hjem fra skole og vi kunne starte weekenden sammen.
Min blåbærcrumble er krydret med kanel og vanilje, men kardemomme eller blot vanilje vil også være dejligt.
Prøv også: Min bedste opskrift på blåbærtrifli >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærcrumble
- 450 g frosne blåbær
- 2 spsk sukker
- Crumble
- 125 g finvalset havregryn
- 50 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 75 g sukker
- 100 g smør
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland de frosne eller friske blåbær med sukker og kom dem i et smurt ovnfast fad på cirka 25 cm i diameter. Bland havregryn, mel, mandelmel, sukker, kanel og vanilje sammen i en skål og smuldre smørret deri til det danner gode krummer.
Fordel crumblen over blåbær i fadet og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.
Serveres med fx creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Jeg tilsætter gerne lidt citronskal til selve crumblen – det går superlækker sammen med blåbærrene 🥰
Hej Linda
Tak for din søde hilsen. Dét er lækkert med citron i, – fintrevet øko citronskal er også godt til.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne forberede blåbærcrumblen dagen før, som du skriver man kan.
Men hvordan bliver den så, når de frosne bær tør op, og bliver sjaskede?
Jeg vil i såfald anbefale at opbevarer crumblen for sig på køl, så den blot skal drysses over lige inden kagen bages
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
kan tærten fryses
Jeg vil tro at crumblen bliver lidt våd og kedelig af frost, men bortset fra det, så ja
– og prøv det endelig bare af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal klart prøves til de frosne blåbær jeg har i fryseren fra sidste sommer.
Er det evt nødvendigt med lidt kartoffelmel på frosne blåbær?
Jeg bruger ikke selv kartoffelmel – heller ikke ved frosne blåbær.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker dessert, kan stilles parat og så bages mens forret og hovedret spises.
Da jeg har en glutenallergiker, skiftede jeg de 50 g mel ud med 50 g boghvedemel. Er sikker på at 50 g ekstra mandelmel også er ok.
Jeg valgte at bruge grovvalset havregryn og brunfarin, da jeg kun havde rørsukker nok til bærrene og tilsatte extra vanillesukker. 😋😋😋😋
Kan opskriften bruges med hindbær i stedet for blåbær? Og kræver det i så fald ændring af nogen af de øvrige ingredienser?
Kan jeg erstatte hvedemel med noget andet? Da min veninde ikke tåler gluten.
Du kan bruge glutenfri mel eller mandelmel i stedet
Kh AC
Hej
Kan jeg erstatte mandelmel med andet?
Og kan jeg tilsætte grofthakkede mandler som noget af tørstoffet?
Med venlig hilsen
Birgit
Du kan erstatte mandelmel med finthakkede mandler eller med hvedemel
Kh AC
Nu skriver du, at bærrene er nemme at finde i supermarkederne. Hvor finder du dem? Det er ikke lykkedes mig endnu, og jeg tænker ikke bare på discountbutikkerne, men heller ikke i min lokale SuperBrugsen eller Meny har jeg haft held…
Jeg synes altid de har dem i SuperBrugsen, der er det de økologiske fra Änglemark.
Kh AC
Endnu en super lækker opskrift. Den faldt bare i så god jord.
Så skønt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Åh, der er bare noget over, at hele huset dufter af brændt sukker og lune bær.
♡