Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaercrumble/ Kager Kager og søde sager

Blåbærcrumble

Blåbærcrumble er en herlig og super nem kage at bage.

Jeg er vild med de farverige, sunde, gennemblå nordiske blåbær, som er nemme at finde i frysedisken i supermarkederne, og som gør sig så godt i en blåbærkompot og blåbærtærte. Jeg bagte kagen i fredags og det var så hyggeligt at samles til en hyggestund, da Johan og Julie kom hjem fra skole og vi kunne starte weekenden sammen.

Min blåbærcrumble er krydret med kanel og vanilje, men kardemomme eller blot vanilje vil også være dejligt.

Prøv også: Min bedste opskrift på blåbærtrifli >>

Blåbærcrumble
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT10M6
Ingredienser
  • 450 g frosne blåbær
  • 2 spsk sukker
  • Crumble
  • 125 g finvalset havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland de frosne eller friske blåbær med sukker og kom dem i et smurt ovnfast fad på cirka 25 cm i diameter. Bland havregryn, mel, mandelmel, sukker, kanel og vanilje sammen i en skål og smuldre smørret deri til det danner gode krummer.

Fordel crumblen over blåbær i fadet og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.

Serveres med fx creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.