Blåbær cheesecake


Her får du min dejlige opskrift på blåbær cheesecake med lime.
Den er virkelig skøn denne lækre blåbærcheesecake og kan heldigvis laves året rundt med frosne blåbær. Brug gerne de vilde blåbær, som er dem jeg vil anbefale at der bruges. Vilde blåbær er nemlig gennemfarvede, smager vidunderligt og er super skønne. Hvis man ikke har vilde blåbærbuske i haven eller går på blåbærjagt efter de vilde blåbær, så kan de købes i langt de fleste supermarkeder – kig efter dem i frysedisken, hvor der står ‘vilde blåbær’ på emballagen.
Prøv også: min lækre opskrift på blåbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbær cheesecake
- Kiksebund
- 130 g digestive kiks
- 60 g mandler, smuttede
- 100 g smør
- Blåbær Flødeostcreme
- 3 ark husblas
- 60 g frosne blåbær
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 500 g naturel flødeost
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g flormelis
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- Derudover
- 50 g blåbær
- 1 knivspids spiseligt sølvstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør ved lav varme og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Blåbær Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
Kog blåbærrene op i en lille gryde under omrøring og lad dem simre i 1-2 minutter. Sluk for varmen. Kom friskpresset limesaft og fintrevet limeskal i og rør det sammen. Hæld det gennem en sigte ned i en skål. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen.
Klem vandet fra husblassen, smelt den over vandbad og rør den godt sammen med blåbær-limesaften i skålen. Kom et par skefulde ostecreme i og rør godt, til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med blåbær sammen med resten af flødeostcremen, til farven er helt ensartet.
Sæt kageplast i kanten af springformen. Fordel den flotte flødeostecreme på kiksebunden. Bank kagen lidt ned i bordet og glat overfladen pænt ud. Sæt kagen i køleskabet i min. 4 timer.
Skær forsigtigt rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt kagen med friske blåbær penslet med spiseligt sølvglimmer.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine. 1000 tak for et fantastisk univers du har skabt med SÅ mange lækre opskrifter. Jeg har læst på din opskrift af Blåbærmoussekage med glaze. Du skriver at kiksebunden skal sættes ovenpå citronbunden inden de presses i moussen… men i forhold til billedet i bogen, er det så ikke citronbunden der skal ovenpå kiksebunden inden de presses i moussen??? Eller er det mig der er helt galt på den 😌glæder mig til dit svar så jeg kan begive mig ud i denne kage 😀
Hej Gitte
Mange tusind tak for din søde hilsen, hvor er det pænt af dig at skrive det og det er jeg glad for du synes :)
Jeg lægger kiksebunden oven på citronbunden og så vender den en halv omgang, når den presses ned i moussen – så det er rigtigt som billedet viser at kiksebunden er det ‘mellemste lag’ mellem mousse og citronkage.
Rigtig god fornøjelse med kagen, jeg håber du synes lige så godt om den som jeg gør ♡
Kh Ann-Christine
Ser godt ud. Da jeg spiser blåbær til daglig til min morgenmad, vil prøve lave det kage med anden, måske med frosne blandet bær.
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge flødeskum istedet for græske yoghurt og i så fald hvor mange dl?
Kh
Hej Nooshin
Det kan du godt, og samme mængde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine