Blåbær cheesecake
Her får du min dejlige opskrift på blåbær cheesecake med lime.
Den er virkelig skøn denne lækre blåbærcheesecake og kan heldigvis laves året rundt med frosne blåbær. Brug gerne de vilde blåbær, som er dem jeg vil anbefale at der bruges. Vilde blåbær er nemlig gennemfarvede, smager vidunderligt og er super skønne. Hvis man ikke har vilde blåbærbuske i haven eller går på blåbærjagt efter de vilde blåbær, så kan de købes i langt de fleste supermarkeder – kig efter dem i frysedisken, hvor der står ‘vilde blåbær’ på emballagen.
Prøv også: min lækre opskrift på blåbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbær cheesecake
- Kiksebund
- 130 g digestive kiks
- 60 g mandler, smuttede
- 100 g smør
- Blåbær Flødeostcreme
- 3 ark husblas
- 60 g frosne blåbær
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 500 g naturel flødeost
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- 100 g flormelis
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- Derudover
- 50 g blåbær
- 1 knivspids spiseligt sølvstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiksebund
Kør kiks og mandler fint i en foodprocessor. Smelt smør ved lav varme og bland smør, kiks og mandler godt sammen. Beklæd en springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sæt den i køleskabet.
Blåbær Flødeostecreme
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
Kog blåbærrene op i en lille gryde under omrøring og lad dem simre i 1-2 minutter. Sluk for varmen. Kom friskpresset limesaft og fintrevet limeskal i og rør det sammen. Hæld det gennem en sigte ned i en skål. Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen.
Klem vandet fra husblassen, smelt den over vandbad og rør den godt sammen med blåbær-limesaften i skålen. Kom et par skefulde ostecreme i og rør godt, til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med blåbær sammen med resten af flødeostcremen, til farven er helt ensartet.
Sæt kageplast i kanten af springformen. Fordel den flotte flødeostecreme på kiksebunden. Bank kagen lidt ned i bordet og glat overfladen pænt ud. Sæt kagen i køleskabet i min. 4 timer.
Skær forsigtigt rundt langs kanten af kagen, mens du fjerner kageplasten. Pynt kagen med friske blåbær penslet med spiseligt sølvglimmer.
Ser godt ud. Da jeg spiser blåbær til daglig til min morgenmad, vil prøve lave det kage med anden, måske med frosne blandet bær.
Hej Ann-Christine,
Kan man bruge flødeskum istedet for græske yoghurt og i så fald hvor mange dl?
Kh
Hej Nooshin
Det kan du godt, og samme mængde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ann-Christine ville bare sige at du simpelthen er så god til opskrifter jeg mener bare WAW og du er en kæmpe indspiretion til hvordan man både kan være en god kok og et godt menneske håber inderligt at du tager dette en og husker det 🌸
Årh, sikke en dejlig hilsen at få! – og hvor er du sød at skrive det til mig ♡
Mange mange tusind tak
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvis man ikke kan få vildeblåbær , kan man så bruge almindelige? Skal man så bruge flere gram?
Tak :)
Det kan du godt, de giver dog ikke så meget farve til kagen, mængden vil være den samme
Kh Ann-Christine
Ih hvor var det bare helt vildt nemt!
Jeg ejer ingen sigte og blev bange for hvor meget saft der ville blive ‘fanget’ i et viskestykke hvis jeg brugte det som sigte. Så den bliver lidt rustik med hele bær i hvilket også gjorde farven noget mere lilla end den lyseblå farve du har på billederne, da jeg havde skaffet ægte vilde blåbær med masser af farve.
Men smagte på cremen og den er skøn!
Glæder mig til at servere for mine gæster senere. Forestiller mig at pynte med flødeskums’dutter’, friske blåbær, revet mørk chokolade og mynteblade
Så lækkert! Det er helt sikkert det med at blåbærrene ikke er sigtet der giver den ekstra intense lilla farve. Smukt og lækkert!
De blåbær jeg bruger er også vilde blåbær, men når de bliver sigtet, så er det blot lige til at give en lysere blålilla farve
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Blåbærkagen ser så flot ud. Kan den laves dagen i forvejen og være ligeså lækker? Tusind tak for svar.
Ja, den kan sagtens laves dagen før den skal serveres :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en skøn opskrift. Kagen er super nem at lave og så smager den fantastisk 👍
Venlig hilsen Kirsten
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Tak for dit svar. Jeg går straks igang 😁👍
Kan det passe at der kun skal saft af 60 gr blåbær i flødeostemassen ?
Venlig hilsen kirsten
Ja, det er korrekt. Når det er gennemblå vilde blåbær, så er der rigeligt farve og smag i 60 g.
Kh Ann-Christine
Lader man bagepapiret blive i bunden af springformen , når kagen serveres,- eller er det muligt, at få kagen helt fri af formen og over pp et fad ?
Jeg tager det af, bukker siden af papiret om og folder/hiver det forsigtigt af under kagen. Svært at forklare, men nemt at gøre :)
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg lavede denne cheesecake for første gang i lørdags. Det var en succes! Hvor smagte det bare godt
Jeg tilføjede lakridspulver (fra Johan Bülow) i kiksebunden – passer super godt sammen.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
– jeg kan sagtens forestille mig den med lakridspulver i bunden også :)
Kh Ann-Christine
Desuden anvendte jeg Vegegel istedet for husblas
Hvor stor en kageform skal bruges til denne opskrift, får at det bliver optimalt?
Hej Lea
Det står i opskriften – mellem 18 og 22 cm i diameter
Kh Ann-Christine
Uh, den ser så lækker ud! Jeg tænkte på, om man kan bruge hindbær i stedet for blåbær? :-)
Hejsa
Hvor megeget saft skal man ca kunne få af blåbærrene?
Jeg har nemlig købt helt almindelig frosne blåbær da der ikke stod “vilde blåbær” på ingrediens listen, og synes ikke de afgiver meget saft.
Mvh Maria
Jeg bruger 1-2 spsk i alt
Kh AC
Hej Ann-Christine. Har lavet din cheese cake som jeg skal servere i aften, men jeg blev pludselig i tvivl om det var selve blåbærene eller kun saften jeg skulle blande med osten?? Min overflade er knap så fin som din – bærerne begynder at poppe op !! :-)
Hilsen Amel
Hej Amel
jeg bruger blot saften efter den er sigtet. Men der sker nu ikke noget ved at bruge blåbær, den bliver blot lidt ‘grovere’ i strukturen
Kh AC
Har lige lavet denne til min mand som elsker cheesecake og den er, som alle dine andre opskrifter – simpelthen fantastisk!
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen.
God weekend til jer
Kh Ann-Christine
Ser virkelig lækker ud. Jeg er lidt udfordret på både gluten og laktose. Ville en drænet yoghurt erstatte den græske???
Ja, det kan du sagtens bruge i stedet for græsk yoghurt.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Uhm, den ser rigtig lækker ud. Cheesecake er noget af det lækreste.
God weekend.
Kh Lis
Blåbær cheesecake
Den grønne pynt sammen med blåbær – hvad er det den er pyntet med?
Blåbærbusk grene, tror jeg. For sådan ser det ud.
Hej Susanne
Det er små nordiske blåbær og blåbærkviste fra vores blåbærbusk i haven :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak, Lis. Vi er også meget vilde med cheesecake herhjemme :)
God weekend til dig
Kh AC