Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/biscotti-opskrift/ Cookies og Småkager Hjemmelavede gaver, Kager, Kager og søde sager, Kiks

Biscotti med chokolade og nødder

Biscotti er en af mine yndlingssmåkager.

De er gode hele året rundt og kan varieres på mange skønne måder. Her er de sprøde dobbeltbagte italienske småkager bagt med mandler, pinjekerner og mørk chokolade. Nødderne giver en skøn smag og struktur til biscotti og chokolade er virkelig lækkert til.

Navnet biscotti betyder egentlig blot ‘dobbelt bagt’ på italiensk og er et udtryk for fremgangsmåden med at bage over to omgange.

Prøv også: min bedste opskrift på havregrynskugler >>

Biscotti
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT20M30
Ingredienser
  • 60 g mandler, grofthakket
  • 30 g pinjekerner
  • 140 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 2 æg, sammenpiskede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist mandler og pinjekerner let på en tør pande ved middelvarme, til pinjekernerne er blevet gyldne.

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt godt sammen. Rør mandler, pinjekerner og chokolade i melblandingen. Kom derefter kaffe og halvdelen af de sammenpiskede æg i og saml dejen. Tilsæt resten af æggemassen, til dejen er klistret, men stadig kan samles og formes.

Form dejen i to aflange stænger på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Tag pladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle af i et kvarters tid.

Skær stængerne i skiver på skrå i ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem tilbage på bagepladen. Bag kagerne i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.