Biksemad i ovnen med kold bearnaise
Biksemad i ovnen med en lækker kold bearnaise er så lækkert og nemt for det er blot at vende det hele sammen og mens biksemaden bliver klar i ovnen, så kan man dække bord, og hygge lidt – eller ordne diverse praktiske ting. Ovnbagt biksemad er så nemt og jeg er helt vild med den cremede bearnaisedressing til. Mums! Det smager godt!
Man kan variere med rester af grønt fra grøntsagsskuffen, så det er også en super god ’undgå madspild’ ret. Har du en rest kylling, oksekød eller kotelet, så kan du også tilføje den til retten.
Prøv også: min opskrift på Kålfad med hakket oksekød >>
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene. Kold Bearnaisedressing Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag. Vend cremefraiche med bearnaiseessens, citronskal, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber. Sæt bearnaisedressingen i køleskabet frem til servering. Biksemad i ovnen Servering
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.Biksemad i ovnen med kold bearnaise
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Nip estragonbladene af stænglerne og læg bladene til side til senere. Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.
Kom kartofler, gulerødder, porrer, løg og fennikelfrø i en smurt bradepande. Vend det godt med olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25-30 minutter, eller til kartoflerne er møre og gyldne.
Smelt smør på en varm pande og steg æggene til spejlæg. Server den ovnbagte biksemad med spejlæg, bearnaise og et drys finthakket estragon.
Kære Ann Christine,
hvor meget cremefraiche bruger du til opskriften?
1000 tak og kh
Kirsten
Hej Kirsten
Det er fluks opdateret :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine