Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/biksemad-i-ovnen/ Aftensmad Familiefavoritter, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Biksemad i ovnen med kold bearnaise

Biksemad i ovnen med en lækker kold bearnaise er så lækkert og nemt for det er blot at vende det hele sammen og mens biksemaden bliver klar i ovnen, så kan man dække bord, og hygge lidt – eller ordne diverse praktiske ting. Ovnbagt biksemad er så nemt og jeg er helt vild med den cremede bearnaisedressing til. Mums! Det smager godt!

Man kan variere med rester af grønt fra grøntsagsskuffen, så det er også en super god ’undgå madspild’ ret. Har du en rest kylling, oksekød eller kotelet, så kan du også tilføje den til retten.

Prøv også: min opskrift på Kålfad med hakket oksekød  >>

Biksemad i ovnen med kold bearnaise
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT50MPT20M4
Ingredienser
  • Kold Bearnaisedressing
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • 1 dl vand
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 spsk citronsaft fra den økologiske citron
  • 1,50 dl cremefraiche 38%
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Biksemad i ovnen
  • 1,50 kg kartofler, skåret i tern
  • 4 gulerødder, skåret i tern
  • 2 porre, i skiver
  • 3 løg, grofthakkede
  • 0,50 tsk fennikelfrø
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 4 æg
  • 1 spsk frisk estragon, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kold Bearnaisedressing
Nip estragonbladene af stænglerne og læg bladene til side til senere. Kom de lidt hårde estragonstængler, vand, løg, sukker og citronsaft i en ren gryde. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens.

Si alt fyldet fra gennem en fintmasket sigte, så der kun er den rene essens tilbage og lad den evt koge ind til omkring 1 spsk essens, det giver en kraftigere smag. Vend cremefraiche med bearnaiseessens, citronskal, salt, peber og finthakkede estragonblade. Smag godt til med evt mere essens (nemmest hvis den er købt) samt med salt og peber. Sæt bearnaisedressingen i køleskabet frem til servering.

Biksemad i ovnen
Kom kartofler, gulerødder, porrer, løg og fennikelfrø i en smurt bradepande. Vend det godt med olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25-30 minutter, eller til kartoflerne er møre og gyldne.

Servering
Smelt smør på en varm pande og steg æggene til spejlæg. Server den ovnbagte biksemad med spejlæg, bearnaise og et drys finthakket estragon.