Berlinere
Berlinere er et skægt og hyggeligt weekend ‘bageprojekt’ – for egentlig skal de skønne kager ikke bages, men koges i olie. Præcis lige som man gør med donuts.
Resultatet er umodståeligt lækkert og måske lige en skøn ide til weekenden
Lækre saftige skønne kager med et sprødt drys sukker og et herligt fyld af marmelade. Jeg bruger hindbærmarmelade, men prøv også med chokoladenøddecreme, saltkaramel, brombærmarmelade eller lignende.
Prøv også: Opskrift på en skøn blåbærtærte >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Berlinere
- 20 g gær
- 2,50 dl mælk, stuetempereret
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g sukker
- 1 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 2 æg
- 0,50 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 125 g smør
- Derudover
- 1 liter fritureolie, til kogning
- 125 g hindbærmarmelade
- 100 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med mælk. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med sukker og kom det i skålen med mælk og gær, sammen med æg, citronskal, kardemomme og hvedemel. Rør ved lav hastighed i 5 minutter på en røremaskine. Kom smør i skålen og rør ved høj hastighed i 5 minutter, til dejen er blød og blank. Dejen skal være meget blød.
Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Sæt låg over og lad dejen hæve i en time på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i cirka 12 timer.
Del den kolde den i lige store stykker til små boller. Vej dem gerne for at sikre, at de er lige store. Form og tril helt runde boller. Sæt dem på et stykke meldrysset bagepapir og lad dem hæve i 1 1/2 time på køkkenbordet.
Varm fritureolie op i en gryde, til den er 170-175 grader varm. Kog 2-3 berlinere af gangen i cirka 2 minutter på hver side eller til de er flot gyldenbrune.
Tag de færdige berlinere op med en hulske og lad dem dryppe af på en rist eller på køkkenrulle. Vend dem derefter i sukker på alle sider.
Snit et hul på ca 1 cm i toppen af hver berliner med en skarp og spids kniv.
Kom hindbærmarmelade i en sprøjtepose med en sprøjtetyl. Sprøjt marmelade ind i alle berlinerne og nyd dem, mens de er frisktlavede og nykogte.
Hej
Fryser du berlinerne med eller uden sukker når de er nykogte?
Jeg fryser dem uden sukker, for synes det ‘smelter lidt’ efter optøning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Kommer du sukker på inden de skal i fryseren eller venter du med det efter de er blevet opvarmet?
Hej, tak fordi du deler denne lækre opskrift …
– mit spørgsmål går på, at jeg har lidt svært ved at bestemme mig for hvilken olie jeg skal bruge, hvis den skal være “smagsløs” til dette formål…
(Er meget sart med sådan noget, hvis man bruger en forkert olie – blir de totalt uspiselige…!)
Venligst Pernille
Jeg bruger en fritureolie, køber den fra urtekram hvis jeg kan finde den. Den er smagsneutral og god.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det kan du frit gøre begge dele.
Kh Ann-Christine