Bearnaise kartoffelsalat
Er du vild med bearnaisesauce, så vil du sandsynligvis også være begejstret for en bearnaise kartoffelsalat med som er super nem at lave og lækker at servere om sommeren fra alt til kylling til grillpølser og en god bøf.
Fransk estragon er nemt at have i køkkenhaven, den aromatiske krydderurt kommer igen år efter år og er super anvendelig til alt fra den klassiske bearnaise og til dressinger, helstegt kylling og meget andet godt. Har du rigeligt så kom lige så meget estragon i denne kartoffelsalat, som du synes om.
Prøv også: opskrifter på klassisk kartoffelsalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bearnaise Kartoffelsalat
- 1 kg kartofler, kogte og afkølede
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 dl vand
- 2 skalotteløg, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 øko citron, 1 spsk saft og lidtfintrevet skal
- 2,50 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær de kolde kogte kartofler i tern og kom dem i en stor skål.
Nip bladene af estragonstænglerne og kom stænglerne i en lille gryde. Hak estragonbladene fint og gem dem i en skål til senere.
Tilsæt vand, løg, sukker og citronsaft til gryden med estrongonstænglerne og kog op. Lad det simrekoge uden låg, til der er ca. 2 spsk. bearnaiseessens. Si fyldet fra gennem en fintmasket sigte og kom den fintsigtede bearnaiseessens i en skål med cremefraiche, mayonnaise og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber. Vend estragonbladene i – gem lidt til drys. Rør bearnaisedressingen sammen med kartoflerne og drys estragonblade over.
Min mand og jeg har netop spist denne dejlige kartoffelsalat, med laks og smørstegte gulerødder – mums 😋
Uhm, hvor lyder det lækkert! Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine