BBQ laks med ris og bønner


Denne ret med BBQ laks serveret med ris og grønne bønner er nem og dejlig hverdagsmad. Den milde laksebøf smager virkelig lækkert med den krydrede marinade og giver god smag til bønnerne, når de tilberedes sammen i ovnen.
Her servere jeg laksebøfferne med hvidløgsris, vendt med spinat. Masser af smag, smovs og god næring i et dejligt enkelt måltid, som ikke tager meget tid at tilberede i køkkenet.
Prøv også: flere gode opskrifter med fisk >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
BBQ laks med ris og bønner
- BBQ Laks
- 300 g grønne bønner
- 20 g sesamfrø
- 600 g laks
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 2 spsk barbecuesauce
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk tørret timian
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- 10 g smør, til fadet
- Hvidløgsris med spinat
- 3 fed hvidløg
- 3 dl basmati ris
- 5 dl vand
- 75 g baby spinat, finthakket
- 0,50 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

BBQ Laks
Læg bønnerne i et smurt ovnfast fad. Drys bønnerne med sesam og placer laksen på bønnerne. Pensl laksen med olivenolie rørt med honning, barbeque sauce, røget paprika, timian, hvidløg, salt og peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter, til kødet er perfekt mørt.
Hvidløgsris med spinat
Kom olie og hvidløg i en gryde og sauter hvidløg ved middellav varme til det dufter let. Tilsæt vand, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på. Vend finthakket spinat i risen inden servering.
Server hvidløgsrisene toppet med bønner og laks.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor lang tid i ovnen, hvis laksen er frossen?
Jeg lavede retten i går og tænkte ikke over, at tidsangivelsen ikke passede til frossen laks.
Den var rå, da den kom ud af ovnen.
Hej Elin
Jeg har ikke testet bagetiden til dette. Men jeg vil gætte på 6-8 minutter ekstra. Prøv at skære lidt i den på midten, inden du tager den ud af ovnen for at tjekke om den er perfekt tilberedt.
Kh Ann-Christine
Skal man tage skindet af laksen inden man lægger det på bønnerne?
Det er ikke et must, men det kan man sagtens :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Er det friske eller frosne bønner, du har brugt?
Begge dele kan fint bruges! Jeg bruger alt efter sæson når jeg laver den, og derfor som oftest med frosne :) – det fungere glimrende
Kh Ann-Christine