Bao med asiatiske kødboller
Bløde lækre bao med saftige asiatiske kyllingeboller og sprøde grøntsager.
Det smager himmelsk og er et kæmpe hit hos hele familien. Man kan justere styrke og krydring efter smag og behag, så hele familien kan spise med – og man kan også gøre det rigtig hyggeligt med et saml selv måltid, hvor man selv fylder sin bao med det man har lyst til. I Asien har vi nydt bao flere gange og herhjemme er det også blevet en favorit i mange streetfood køkkener. Det er der ikke noget at sige til, for sådan en bao med kylling er bare virkeligt lækkert!
Prøv også: opskrift på bao med nakkekoteletter >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bao med asiatiske kødboller
- Dej til bao
- 2 dl vand
- 10 g gær
- 1 spsk sukker
- 50 g smør
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
- Asiatiske kødboller
- 400 g hakket kylling
- 2 forårsløg, fintsnittede
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk rød chili, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Sticky sauce
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk soja
- 1 spsk brun farin
- 1 dl æblejuice
- 1 lime, saften herfra
- Til servering
- 2 gulerødder, i tynde strimler
- 1 agurk, i tynde strimler
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 1 håndfuld frisk koriander, eller persille
- 1 spsk sesamfrø
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bao
Rør gær ud i vandet og kom sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel i. Rør det godt igennem til dejen er helt glat, tilføj mere mel lidt efter lidt.
Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.
Del dejen i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller.
Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten. Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Kom en asiatisk dampkoger over en gryde med kogende vand. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i 20-25 minutter.
Asiatiske kødboller
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, salt og peber . Kom rød chili i efter smag og du kan også undlade det, hvis det bliver for stærkt.
Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.
Tjek om de er gennemstegte og sæt dem til side et øjeblik på en tallerken.
Sticky sauce
Kom alle ingredienseren til den sticky sauce på en ren pande og kog det op under omrøring. Det skal gerne koge en smule ind og tykne lidt.
Kom kyllingebollerne på panden og glaser dem i den lækre sauce. Skru ned til lav varme og lad dem simre let i saucen til den har sat sig om kyllingebollerne.
Servering
Fyld hver bao med grønt, kyllingeboller og dryp lidt sriracha, chiliflager, sesam, forårsløg og frisk koriander over.
Hvis man kun kan lave to ad gangen og det tager 20-25 minutter, hvordan holder man så dem, man har lavet, varme?
Du kan holde dem lune i ovnen ved 50 grader tildækket, så de ikke bliver tørre. Du kan også se tippet om at lave dem i ovnen længere oppe i kommentarfeltet.
Kh Ann-Christine
Hej Anne-Christine
Super lækker opskrift.
Jeg har købt min bambus damper i to lag. Det er super smart når man skal lave mange.
Jeg har også købt små genbrugs “måtter” man lægger i bunden, istedet for at bruge bagepapir man skal prikke huller i.
De ryger en tur i opvaskemaskinen efter brug.
Smart med alternativet til bagepapir, det vil jeg lige se om jeg kan finde :)
Rigtig god weekend og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg overvejer at bage bao bollerne i ovnen, kan man “bage” de asiatiske kødboller på en plade for sig selv samtidig med bao bollerne?
Ja, det kan du fint gøre :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
På fredag kaster jeg mig endelig ud i denne ret efter at have kigget på den lige siden, du lagde den op. Jeg har aldrig smagt bao før, og dine opskrifter er altid hamrende gode, så jeg glæder mig helt vildt!
Jeg overvejer at lave dejen sent torsdag aften og sætte den på køl, så den er klar til fredag aften (omkring kl 19), men kan man risikere, at dejen så hæver for længe? Det ville jo være ærgerligt, hvis det galt :-(
Med venlig hilsen Michelle
Hej Michelle
Hvor dejligt! Jeg håber du bliver vild med retten :)
Du kan sagtens lade den koldhæve fra aftenen før med de 10 g gær, det kan den fint klare.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk, tusinde tak for et hurtigt svar! Og tak skal du have – jeg er sikker på, at jeg bliver vild med den :-)
Mange hilsner, Michelle
Virkelig lækker opskrift. Jeg bager dem også i ovnen og de smager skønt 👍
Kære Ann-Christine, mange tak for mange virkelige lækre opskrifter. Hvis man fryser bao bollerne er det så også vha. damp at de skal lunes eller?
Tak for din søde hilsen :)
Ja, det plejer jeg at gøre + forstøve dem med lidt vand inden, så jeg er sikker på at de ikke får en bageskorpe
Kh Ann-Christine
Hvor dejligt :) Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg ville blot høre, om bollerne virkelig skal have 20-25 minutter?Jeg har lavet dobbelt portion og kan regne ud at jeg kommer til at stå i køkkenet i mange timer, hvis det er tilfældet☺️
Hej Betina
Ja, det skal de … men jeg har fået et tip fra en læser som skriver følgende:
“Da jeg havde mange der skulle laves, besluttede jeg derfor at proppe dem på en rist og ind i ovnen v 180 gr og en stor bradepande med vand under og en bradepande ovenpå dejen som låg. De blev virkelig perfekte”
Håber det kan hjælpe dig :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Mange tak for tippet😀 vi er tre voksne og to børn så tænker at 8 er i underkanten😀
Det er RIGELIGT med 15-18 mins… Jeg har prøvet flere gange at give dem for meget ved 25 mins… nogle Bao’s bliver glas-agtige og uspiselige!