Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banoffee-pie/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Banoffee Pie

Karamel og banan har fået  eminent selskab med chokolade i denne lækre og ganske uimodståelige Banoffee Pie.

Det er virkelig en af de nemmeste opskrifter og den skal ikke bages eller kræver det helt store. Navnet på den lækre kage kommer fra en sammentrækning af banana og toffee – derfra banoffee ♡

Det er ret vildt, hvor godt banan, karamel og chokolade smager i selskab med hinanden. Det kan virkelig noget! Uimodståeligt.

Prøv også: opskrift på saltkaramelsauce >>

Banoffee Pie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M6
Ingredienser
  • Kiksebund
  • 150 g digestive kiks
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • Saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 90 g sukker
  • 20 g brun farin
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Tærtefyld
  • 3 banan, i skiver
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1 drys mørk chokolade, fintrevet til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kiksebund
Blend kiksene til smuldr i en foodprocessor og ælt det sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen i et smurt tærtefad på ca. 24 cm i diameter og stil det i køleskabet i 1 time.

Saltkaramel
Varm piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde. Rør af og til i gryden, men ikke for ofte. Karamelmassen er færdig, når temperaturen er på 112 grader. Brug et bagetermometer til at måle temperaturen med. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Saml tærten
Hæld karamel i den kolde tærtebund og læg bananskiverne i karamellen. Pisk fløden med lidt sukker og vaniljesukker, til den er let og luftig. Rør grofthakket chokolade i fløden og fordel den på tærten. Pynt med lidt groftrevet chokolade.