Banh Xeo vietnamesiske pandekager
Banh Xeo er knasende sprøde og gyldne vietnamesiske pandekager. De er en af mine favoritter fra vores rejste rundt i Vietnam og særligt i Hoi An, var de fabelagtigt gode.
Banh Xeo skæres i mindre stykker ved bordet og fyldes i vietnamesisk rispapir sammen med krydderurter. Så rulles de sammen og nydes med en god asiatisk dip til. Jeg tror næsten det er en favorit hos alle der har været i Vietnam og jeg kan varmt anbefale jer at prøve dem.
Prøv også: opskrift på Pho Ga kyllingesuppe >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banh Xeo
- 25 rejer
- 1 koteletter, skåret i meget tynde skiver
- 50 ml kokosolie
- 1 rødløg, halveret og skåret i skiver
- 2 dl bønnespirer
- Banh Xeo Dej
- 5 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 1 æg
- 100 ml kokosmælk
- 2,50 dl vand
- 2 spsk majsmel
- 5 spsk fuldkorns rismel
- 1 tsk fishsauce
- 2 tsk stødt gurkemeje
- Fyld og til servering
- 12 rispapir
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld thaibasilikum, eller alm basilikum
- 1 mango, skåret i skiver
- 2 håndfulde grøn salat
- Dip
- 0,50 dl vand
- 1 spsk sukker
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 0,50 dl fishsauce
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dejen
Kom æg, kokosmælk, vand, rismel, majsmel, salt og gurkemeje i en skål og pisk det sammen til en tynd pandekagedej. Pisk tilsidst forårsløg og lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
Tilberedning
Varm en pande op med kokosolie til den er godt varm. Lynsteg rejerne i den varme olie og sæt dem til side på en tallerken.
Lynsteg derefter svinekødsstykkerne hurtigt på begge sider, til de er akkurat gennemstegt.
Kom et par løgskiver på panden med lidt mere olie og fordel en stor skefuld Banh xeo dej på panden i et ultratyndt lag. Steg pandekagen sprød på den ene side og vend den om. Kom lidt rejer, et par stykker svinekød og lidt bønnespirer på pandekagen. Fold den ene halvdel over den anden og steg til pandekagen er helt sprød. Læg pandekagen på en rist og fortsæt med de næste pandekager til al dejen er brugt.
Servering
Server de sprøde gyldne vietnamesiske pandekager ved bordet med friske krydderurter, mango, salat og rispapir, samt et fad med vand til at blødgøre rispapiret i.
Skær en strimmel fra banh xeo pandekagen og rul den i rispapiret sammen med krydderurter, mango og evt salat og derefter dyppes i den lækre vietnamesiske chili dip med fishsauce og den fyldige peanut sauce.
Dip
Kog vandet op og rør sukker ud i vandet til sukkerkornene er opløst. Lad vandet køle af. Rør fishsauce, hvidløg og chili i og server.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Kan du huske hvilken rismel du bruger til Banh Xeo?
Jeg har nemlig forsøgt mig i dag, og synes da, at jeg har ret godt styr på det asiatiske køkken normalt – men de her pandekager blev nærmest “grødlignende” og ville slet ikke blive sprøde. Og så er det jeg tænker om det måske skyldes glutenfri rismel og ikke den asiatiske variant…
Hej Jimmi,
Det kan godt give lidt udfordringer med denne opskrift, når det er de danske råvarer man bruger.
Jeg måtte også eksperimentere mig frem til et godt resultat over nogle forsøg. Men jeg har kunne lykkedes med rismel fra Urtekram og oplevede at den store forskel var at bruge en pandekagepande med super tynd bund.
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar. Jeg må vist have mig en pandekagepande ?
Øv den er godt nok svær den opskrift. Selvom jeg har pandekage pande.
Kræver vildt lidt øvelse.
Penut butter deep står ikke i opskriften
Hej
Det lyder rigtig spændende. Jeg elsker dine opskrifter. Så varieret og vellykkede hver gang! Lægger du råt svinekød på pandekagen? Bliver det så gennemstegt? Hvor længe skal pandekagen have, når svinekødet er kommet på – brænder pandekagen så ikke på? Er det nok til en middag, eller bruger du det som forret?
Dbh
A
Hvor er det dejligt at høre at du har glæde af mine opskrifter! Tak for din søde hilsen ♡
Jeg lynsteger de tynde svinekødsskiver, inden det kommer på – det står der vist også. Da de er så tyndt skåret, så er det blot lige lynstegning på hver side.
Vi spiser dem som hovedret, de mætter ret godt.
Kh AC
Da jeg var i Vietnam var jeg med på et madlavningskursus, hvor jeg lærte at ave Banh Xeo. Fik faktisk opskriften med hjem, så det skal jeg da virkelig snart have prøvet :-) Det ser skønt ud!
Samme her, jeg kunne bare slet ikke få den opskrift som jo ellers lykkedes perfekt på rejsen til at fungere hjemme i eget køkken – så måtte jeg lave en ny ;)