Bang Bang Kylling
Bang bang kylling med spicy chilimayo smager virkelig lækkert og er tilmed nemt at lave. Det er en af de mange retter der er gået viralt på sociale medier verden over – og med god grund, for det er så smovset og tilberedningen giver både saftigt kød og en lækker servering som passer godt som tilbehør til salater, bowls, som en del af sommerens grillaftener eller som tilbehør til ris, kartofler og gnavegrønt eller lign.
Jeg laver de krydrede bang bang kyllingespyd og chilimayo klar om morgenen eller aftenen før, sætter begge dele på køl og så er det både hurtigt og nemt at tilberede retten færdig, inden aftensmaden skal på bordet.
Prøv også: opskrift på BBQ kylling ranch salat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bang bang kylling
- 600 g kyllingefilet, i lange tynde strimler
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk røget paprika
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Chilimayo
- 1 dl mayonnaise
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 tsk sriracha chilisauce
- 1 tsk akaciehonning
- 1 øko lime, fintrevet skal og saften herfra
- salt
- sort peber
- Derudover
- 8 grillspyd af træ
- 2 spsk persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kyllingespyd
Læg træ-grillspyd i vand i 20 minutter.
Kom kyllingestrimlerne i en skål og rør en marinade af hvidløg, løgpulver, paprika, røget paprika, rosmarin, olivenolie, salt og peber. Vend kyllingestrimlerne godt sammen med marinaden.
Kom kyllingestrimlerne på grillspyd i tætpakkede harmonikafolder og pres kødet godt sammen på spyddene. Kom i en lufttæt beholder med låg og sæt på køl i minimum en 30 min. eller til næste dag.
Chilimayo
Rør chilimayo sammen af alle ingredienserne og smag godt til, så styrken passer godt til din smag. Sæt mayo på køl, så den kan trække smag.
Tilberedning før servering
Varm en pande op med olie til middelhøj varme og steg kyllingespydene på alle sider i 3-4 minutter på hver side til de er perfekt gennemstegte.
Pensl de varme og friskstegte kyllingespyd med chilimayo, så mayoen smelter lidt på det varme kød. Drys med finthakket persille inden servering.
De ser lækre ud, dem skal jeg prøve.
Jeg vil gerne lave dem i min Airfryer, hvor længe skal de have og hvilken temperatur ?
Hej Jane
Jeg har lavet denne smarte beregner til AirFryer, den kan du bruge til alle mine opskrifter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super – mange tak
Kan man evt lave dem i ovnen? Og i så fald, hvor lang tid skal de så have? 😊
Ja, sagtens – omkring 15-17 minutter ved 175 grader varmluft – til de er gennemstegte.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad gør det, at sætte dem på spyd før de skal marinere? Tænker at det er nemmere (og giver mindre opvask) at lade dem marinere i skålen og så sætte på spyd inden tilberedning; Hvad er det jeg misser?
Hej Cecilie
Det gør slet ingen forskel anden end at jeg synes det er nemmest at sætte dem på spyd med det samme, så gør det dejligt tjept når madlavningen skal igang. Opvasken er den samme for jeg kommer blot spydene i den skål med låg, som de vendes i.
Gør endelig hvad du synes er nemmest og fungere bedst for dig.
Kh Ann-Christine
Hej. Det ser så lækkert ud, og der er handlet ind til at blive lavet til aftensmaden tirsdag. Har du nogen forslag til, hvad man kan servere til?
Det kan virkelig serveres til meget forskelligt – se under intro til opskriften :)
Du kan finde masser af lækkert tilbehør til her: https://www.valdemarsro.dk/tilbehoer-til-aftensmad/
Kh Ann-Christine
KÆMPE hit hos både teens og voksne her i huset. Det bliver en opskrift, vi kommer til at bruge igen! :)
Hej Stine
Hvor er det dejligt! Det er jeg glad for at høre og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine