Banan granola


Lækker og nem banan granola med nødder er ganske enkelt helt uimodståelig. Du skal bruge modne bananer, som har masser af sødme og som kalder på at blive brugt, inden de bliver for overmodne. Sammen med nødder, og havregryn gør bananerne virkelig noget godt til den lækre sprøde banangranola.
Masser af sødme og så hjælper bananmosen til at granolaen samles til lækre stykker, som er skønne at snacke og drysse over smoothiebowls, køleskabsgrød og yoghurt. Prøv også at servere den til koldskål og som sprød topping på morgenmadsvafler, det er et sikkert hit!
Prøv også: flere lækre opskrifter til brunch >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 12 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banan Granola
- 2 banan, modne
- 25 g smør
- 150 g grovvalset havregryn
- 75 g hasselnødder, grofthakkede
- 75 g mandler, grofthakkede
- 50 g solsikkekerner
- 25 g ahornsirup, eller honning
- 1 spsk stødt kanel
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mos bananer og smør sammen med en gaffel til det er en helt glat og ensartet bananmos.
Rør bananmosen sammen med de andre ingredienser i og fordel det på en bageplade med bagepapir.
Bag en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 30-45 minutter til det er gyldent og sprødt. Vend det sammen et par gange undervejs.
Lad den sprøde banan granola køle af og hæld derefter på glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bliver stykkerne store? Jeg synes det jeg har lavet, har en tendes til at blive mere som en müsli, men vil rigtig gerne have nogle chuncky stykker.
Ja, det er blot at trykke det lidt sammen, inden bagning, så får du gode chuncky stykker :)
Kh AC
Holder den sig bedst på køl?
Jeg opbevarer den blot i køkkenskuffen eller på køkkenhylden :)
uhh det lyder SÅ lækkert. Det må prøves. Mine børn er gået lidt død i hverdags-morgenmaden med yoghurt pga de ikke gider musli mere.. Måske denne kunne omvende dem igen ;-)
-Skal helt sikkert prøves. Tak for en skøn og dejlig blog
Dejligt at høre – rigtig god fornøjelse med den og tak for den søde hilsen :)
Kh AC