Baked Beans
Rygende varme baked beans er så lækre til den luksuriøse english breakfast – server dem med scrambled eggs, brød, bagte tomater og godt med et grønt drys purløg.
Baked beans kan også spises til aftensmad, med salat som tilbehør. Prøv også at fylde de bagte bønner i tortillawraps med cheddar, tomater i tern, salat, cremefraiche og et dryp chilisauce.
Baked beans er en lidt tung ret, og er perfekt til et solidt morgenbord.
Prøv også: se alle mine opskrifter til brunch her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baked beans
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk smør
- 1 dl brun farin
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spsk æblecidereddike
- 0,50 rød chili, eller efter smag
- 1 tsk sennep
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk worcestershire sauce
- 200 g hvide bønner, iblødsat og kogte
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at smøre formen
- 16 skiver bacon
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dagen før: iblødsæt de hvide bønner og kog dem efter anvisning på emballagen. (Obs, dette er der ikke taget højde for i tidsangivelsen)
Sauter løg og hvidløg i en gryde med smør, til løgene er bløde.
Tilsæt paprika, spidskommen og røget paprika, rør rundt og tilsæt farin, tomatpure, hakkede tomater, æblecidereddike, boullion, chili, sennep, og worchestershiresauce.
Rør godt rundt og lad det simre uden låg i 30 minutter.
Tilsæt de hvide bønner og smag til med salt og peber. Det skal ikke være for salt, da der også kommer bacon på senere.
Kom saucen i et smurt ovnfast fad.
Dæk hele fadet med bacon og bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter.
Har aldrig prøvet at lave dem selv før, så det skal da prøves.
De 200 g bønner, er det tørret at det er 200 g?
MVH helle
Ja, det er tørret – svarende til 2 dåser hvide bønner, se også nærmere tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis jeg laver det som en del af et brunch bord, hvor mange vil du så tro der er til i denne opskrift?
Som en del af et større bord med meget forskelligt, så kan det fint række til 10 personer.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når vi her i huset savner en opskrift siger vi som regel i munden på hinanden “Den er garanteret på Valdemarsro”. Tak for mange gode retter.
Lige nu leder jeg efter en opskrift på baked beans UDEN sukker. Gennem Pinterest blev jeg dirigeret til din side, men den indeholder jo farin. Har du et hint til hvor meget flydende Stevia der skal til at erstatte?
Hej Jess
Tusind tak for din fine hilsen. Hvor er det dejligt at I har glæde af mine opskrifter!
Jeg bruger ikke selv stevia eller andre sødemidler, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med, men prøv evt at google lidt på mål og gode erstatninger for farin.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Glimrende opskrift! (Hvis ikke man er så dus med røget paprika, så halver mængden – man kan altid tilføje mere, blot et krydderi som let kan “stikke lidt af”)
Hej
Kan man bruge HP sauce eller engelsk sauce i stedet for worcestershire sauce.
Det kan du fint gøre i denne opskrift
Kh AC
Opskriften lyder godt, men skal bønnerne ikke kommes i? Jeg tror de er smuttet i arbejdsbeskrivelsen.
Hej Steen,
Bønnerne står i andet afsnit, anden linje :)
God fornøjelse med retten, prøv den endelig – smager skønt!
Kh AC
Jeg elsker din side og især din opskrift på vegetar frikadeller! Det blev hurtigt en af de opskrifter jeg vendte tilbage til igen og igen, da jeg for år tilbage droppede køden. Den var nemlig nem, hurtig, lækker og jeg kunne komme alle mine grønsags rester i.
Nu faldt jeg lige over den her opskrift, tror du den bliver “kedelig” uden bacon? Ville du evt komme noget andet i/på i stedet for? Jeg tænkte evt månebarnet’s fantastiske facon? ?❤
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen – jeg har planer om mange flere vegetarretter i den kommende tid, så det er rart at høre at de bringer glæde :)
Med denne ret, ville jeg blot undlade bacon og evt komme lidt mere røget paprika i, alt efter smag. Kom gerne et låg over i ovnen, så bønnerne ikke bliver tørre (det sørger bacon ellers for, men et låg vil være et glimrende alternativ)
Kh Ann-Christine
Hej,
Denne opskrift lyder supergod. Hvor kommer den fine kop og den lyserøde tallerken fra?
Venlig hilsen, Anna
Koppen er fra Helle Gram og tallerken er fra Casalinga (Casalinga er desværre lukket, så den fåes ikke længere)
Kh AC
Nu har jeg lavet de her baked beans 3-4 gange, og de er virkelig super. Idag prøvede jeg og putte en hel habonero i, og nok blev det stærkt, men smagte til gengæld fantastisk!!
Hvor er det skønt at høre! Kan fint forestille mig at de er lækre i en stærk udgave også! :)
Kan man gøre det på en anden måde end med bacon på toppen…?
Har set at nogle kommer en smule bacon i som smagsgiver… Altså steger det af og så bygger ovenpå med de andre ingredienser. Det er fordi jeg skal kun servere en smule af det… Resten skal fryses… Så det kunne være rart hvis bacon smagen(går ud fra at den er en vigtig del ?) var der fra starten… Så jeg ikke Julle til at købe bacon hver gang jeg skal servere en lille portion…
Mvh stinna
Hej Stinna,
Du kan sagtens komme stegt bacon i, og så bage det med låg på – fx i en stegeso, støbejernsgryde, römertopf eller ganske enkelt komme folie over det ovnfastefad.
Kh AC
Tusinde tak…
Det vil jeg prøve?
Sikke en lækker opskrift!
Anbefaler du, at man selv koger sine bønner først, eller kan man mon bruge nogle på dåse? :-)
Hej Marie,
Du kan fint bruge hvad du synes. Jeg koger dem som regel selv, men hvis jeg ikke har fået det gjort så fungere det også super fint med drænede og skyllede bønner fra dåse
Kh AC
Tak for dit svar :-) Det vil ikke gøre dem for melede/udkogte, når de både skal simre og bages?
Nej, det gør det slet ikke.
Dem på dåse er også altid kogte og klar til brug
– man skal altid både iblødsætte og koge tørrede bønner for at undgå lektiner, som kan give en slem mavepine.
Kh AC
Ja, det ved jeg. Men jeg tænkte bare, om dem på dåse, når de nu netop er kogte i forvejen, kommer til at fremstå helt udkogte, når de har været i ovnen også? :-)
Nej, det gør de ikke – det er stort set samme resultat.
jeg har testet begge dele og det bliver godt :)
Perfekt! Tak :-)
Kan man bruge brune kidneybønner i stedet for hvide bønner?
Kan man undvære at paprikaen er den røgede?
Det kan du sagtens og det går også fint uden den røgede paprika :)
Tillykke med de snart 14 år, hvornår putter han en ring på den finger? <3
Hej
Vil bare informere om at de er gift
Mange hilsner
DD ;)
Hej
Først og fremmest stor tak til alle dine fantastiske opskrifter, er stor fan og bruger jævnligt din kogebog og hjemmeside som inspiration.
Jeg har dog et enkelt spørgsmål vedr. disse bønner. Jeg har endnu ikke prøvet at lave dem, men spekulerer på om de skal på menuen til en kommende fødselsdagsbrunch.
Kan man lave selve forarbejdet dagen inden, og så blot sætte det i ovnen inden man skal bruge det???
Hej Kristina,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Mht bønnerne, så kan du sagtens forberede dem dagen før. Jeg har selv gjort det at jeg lavede en stor portion, hvor jeg kom en del i fryseren i portioner, som passede til os fire. Så er det nemt at tø op og derefter tilberede videre i ovnen. Retten bliver nøjagtig ens, så det kan varmt anbefales at gøre enten det eller lave den dagen før en brunch, for det sparer jo en masse tid.
Rigtig god fødselsdagsbrunch
Kh AC
Hej Emilie,
Tak og ja, lige præcis :)
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Hvornår tilsættes bouillon?
Den var da lige smuttet i farten – men er tilføjet nu :)
Tusind tak – bollerne på billedet er lavet ud fra denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/super-saftige-boller-roremaskine/
Har du ikke en røremaskine så kan jeg i stedet varmt anbefale de her: http://www.valdemarsro.dk/koldhaevede-boller/
Tillykke med jeres “lidt over 12-års” dag <3 :-)
Tusind tak :)
Super at blive mindet om baked beans – de smager fantastiskm når man selv laver dem. Jeg tror, jeg må sætte et skrald bønner over snart :-)
vh/Karen
Jeg synes det lyder som en fantastisk ide :) God fornøjelse med dem
Kh AC
Slowfood når det er bedst :-) godt gået
Takker :)