Baileys trøfler
Smeltende lækre baileys trøfler. Så lækre og uimodståelige, at jeg kan kun anbefale at lave en dobbeltportion, for de forsvinder hurtige fra konfektskålen.
Jeg kunne heller ikke lade være med at trække på smilebåndet, da jeg noterede holdbarheden på dem i opskriften, for man skal altså være sej, hvis de holder mere end et par dage i det hele taget ♡
Opskriften er super simpel og hvis man kommer en anelse mere fløde i, vil den være glimrende som overtræk på en chokoladekage eller i en lagkage.
Prøv også: opskrift på hjemmelavede chokoladetrøfler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baileystrøfler
- 1 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade, finthakket
- 3 spsk baileys
- Derudover
- 1 spsk usødet kakao
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Varm fløden op til lige knap kogepunktet tag gryden af varmen og rør chokolade og Baileys i den varme fløde.
Rør til massen er helt jævn. Brug kortvarigt en stavblender hvis nødvendigt.
Hæld chokolademassen i en lille beholder med bagepapir, og sæt i køleskabet i minimum 6 timer eller til næste dag.
Tril kugler eller skær ud i små mundrette firkanter og vend konfekten i usødet kakao.
Hej,
Kan en chokolade på 70% bruges?
Pfh tak for svaret. :)
Og rigtig glædelig jul.
Det kan den sagtens :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Shit, de er så lækre. Lavede dobbelt portion så satser på, at de også er gode, dem som har været i fryseren:-)
Hej og glædelig jul.
Synes massen var nem at lave, men synes, rulningen er svær.
Så hos mig blev det til rustikke Bailystykker.
Men smagen er god
Mvh
Karin
Så dejligt at høre! Næste gang kan du evt skære dem i små firkanter i stedet, det er også lækkert :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej, hvad gør jeg forkert når den skiller? Har lige prøvet 2 gange nu. Den skiller når jeg rører Bailey i.
Det er noget med temperaturen tænker jeg, men prøv at køre det med en stavblender, det burde gøre tricket til at samle det.
Kh AC
Tror du man kan lave dem med Kaluah istedet for Bailey?
Ja, det vil være lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg støber ret tit chokolader, så jeg er altid på jagt efter nye fyld til dem. Kan denne trøffel bruges til fyld. Jeg vil bare være helt sikker, for det er jo en lang proces som gerne skulle lykkes. tak for mange gode inspirations opskrifter.
Hej Lissi,
Det vil da være så lækkert og det tænker jeg sagtens du kan.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man fint hakke appelsinskal og putte i ?
Jeg synes ikke, at jeg kan finde holdbarheden nogle steder. Kan du hjælpe mig? :-)
Jeg skal lige planlægge hvornår jeg skal lave dem i forhold til jul. :-)
Kh Mia.
I køleskab holder de sig fint i 4 dage
Kh AC
Kan man lave denne masse og hælde i en silikoneform med mange små huller? Og så blot trykke dem ud? Evt. drysse formen med usødet kakao?
Jeg har ikke forsøgt – men det er da helt sikkert et forsøg værd og lyder som et godt projekt.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for hurtigt svar, det må prøves så?
Hej Marie har du prøvet med silikone form? Med venlig hilsen Gitte
Hvordan opbevare du dem efter at de er blevet lavet? I køleskabet ?
Ja, i køleskabet
Hej Ann-Christine
Jeg har tidligere forsøgt mig med denne opskrift hvor den skilte.. du skriver i et svar her at den bare skal røres godt, kan man piske massen med elpisker eller skal den “håndrøres”?
Jeg rører den i hånden med en gryde ske eller piskeris.
Er det mon chokoladen og fløden der skiller eller er det først når baileys kommer i?
Hvis det er chokolade og fløde, så skal de to røres helt ensartet og hvis det så skiller når baileys kommer i, så har det måske været for varmt stadig?
Kh AC
Tak for svaret :) jeg prøver igen
De lød simpelhen så lækre, at de bare måtte prøves! Og de smager da også skønt! Men jeg synes stadig de er ret flydende efter mere end et døgn i køleskabet, så det er noget være fedtet stads at rulle – nærmest umuligt. Nogen gode råd? Og glædelig jul ;0)
Du kan fint blot skære dem ud i firkanter i stedet :)
Hejsa.
Jeg har prøvet at lave massen og har haft den på køl. Men det smelter så snart jeg vil trille dem. Hvad gør jeg forkert og har du evt et trick?
De par stykker det er lykkedes mig at få kakao på smelter også
Måske det blot kan være at den chokolade jeg har brugt er lidt nemmere – det er blot et gæt (for måske har vi jo brugt den samme) :) Men ellers prøv endelig blot at skære den i firkanter i stedet.
Kh AC
Hej.
Så er trøflerne lavet her op til jul – ved du om de evt Kan fryses?
Det tror jeg de kan, men har ikke testet det. Prøv evt med en enkelt natten over til at teste det :)
Kan massen skille? Og hvorfor vil den evt. gøre det?
Hvis den har være helt jævn, så bør den ikke skille igen.
Men hvis du istedet oplever at det er svært at gøre chokolade og flødeblandingen helt jævn, så prøv blot at røre den godt igennem længe, mens den køles ned, så bør den ikke skille.
Kh AC
Tak :)
Jeg var bange for, at jeg havde rørt den for meget, men har nu rørt i den igen indtil massen blev mere ensartet – jeg tror det var det der sku til.
God jul
Godt at høre :)
Glædelig jul
Kh AC
Skal den stå på køl indtil næste dag?
Gerne, så den kan nå at sætte sig ordentligt. Alternativt 10-12 timer (fra tidlig morgen til aften)
Hej Ann-Christine
Hvilken kakao bruger du til at rulle kuglerne i?
Mvh Charlotte
En usødet kakao, nogle gange den fra Valhrona og andre gange den fra änglemark eller en raw kakao, det kommer lidt an på hvad jeg lige har.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Skal chokolademassen på køl over natten før man triller dem? Eller bare stuetemp? :) det kunne jeg ikke lige umiddelbart læse ud af det.
Bh Julie
Det er nemmest når de er kolde, for de smelter meget hurtigt
Hej Ann-Christine.
Hvor mange pct, vil du anbefale den mørke chokolade skal være med? :)
Jeg bruger enten en mørk chokolde på 55 % eller 66 %