Baileys Fromage
Baileys Fromage er sådan en ualmindelig lækker og nem dessert at forberede i god tid inden servering.
Det er en super luftig, cremet og fløjlsblød fromage som smelter på tungen og smager så virkelig dejligt. Dertil ser den også fin og festlig ud i et lille glas og kan nemt anrettes fint og enkelt.
En skøn dessert til gæstemiddage og til fx nytårsaften eller andre dage hvor det bare er rart at kunne forberede i god tid, så man ikke skal stå for meget i køkkenet under middagen.
Prøv også: min opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baileys fromage
- 3 ark husblas
- 2 æg
- 65 g sukker
- 1 dl baileys, stuetempereret
- 1,50 dl piskefløde
- Krokant
- 40 g sukker
- 40 g mandler
- 1 nip salt
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand i 10 minutter.
Del æggene i blomme og hvider i to skåle. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe og skålen kan vendes uden det falder ud.
Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps.
Kram vandet fra husblas og smelt husblas ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Rør en spiseskefuld Baileys af gangen i skålen med husblas, og pisk tilsidst Baileys med husblas i skålen med æggesnaps. Pisk det godt igennem.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefulde af de stiftpiskede æggehvider i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.
Fordel i fire glas og sæt på køl i fire timer.
Krokant
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt, hæld på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak det groft.
Servering
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjtet ud i små stjerner.
Meget lækker dessert og nem at lave. Jeg pisker de hele æg med sukkeret rigtig godt på røremaskinen, så slipper for at dele æg og piske hviderne. Sådan har jeg de sidste 40-50 år lavet fromage. Den bliver let og lækker. Et tip fra min mor.
Hej Elin
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding ♡
Så dejligt du deler dit tip til hvordan du laver den!
Kh Ann-Christine
Mmm lyder lækkert men kan de godt serveres Til børn også forsæt en god weekendt kh selma
Hej Selma
Mange tak for din søde hilsen.
Det vil jeg lade være helt op til forældrene :)
Men alternativt kan man bruge kold kakaomælk til fromagen.
Kh Ann-Christine
Antal glas når personer ændres – der står stadigt “fordeles i 4 glas” selv ved 8 personer
Ja, det er rigtigt! Det er kun ingredienslisten + indkøbslisten der ændres ved at rette op/ned i opskrifter – selve fremgangmåden må man selv tage højde for, så det passer ind – det kan ikke lade sig gøre rent teknisk at rette det med lige pt.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine 🙂
Jeg har lavet mousen her til aften så ved ikke hvordan det ender ud
Men der skete nået i de 2 min min mouse stod inden flødeskum blev blandet i
Her stod det så ca 2 min med flødeskum oven på de pisket æggeblommer og baily
Da jeg begyndte at vende begyndte det at klumpe 🤔
Hvad gjorde jeg mon galt, det så helt rigtigt ud da jeg pisket æggeblommer og baily sammen 🤔
Blev nød til at piske det sammen da de klumper ikke ville gå væk ved at vende og vende
Vil rigtig gerne lave den igen og vil gerne vide hvad jeg gjorde galt
Mvh Majken
Hej Majken
jeg synes det lyder til at det kan have stået for længe. Den luftige piskefløde skal gerne vendes i relativt hurtigt, og derefter folde æggehviden i.
Du kan evt piske æggehviderne først, derefter flødeskum først og lade det stå mens du gør resten klar – så er det lidt nemmere at vende det hurtigere sammen.
Kh Ann-Christine
Tak for alle de lækre opskrifter 🙏🏻 Har I lavet noget om i jeres opsætning på print? Den er begyndt at dele udskriften op således overskriften kommer på én side og opskriften startende fra side 2 🤔
Hej Claus,
Mange tak for din søde hilsen.
Der er ikke lavet noget om, og det ser helt rigtigt ud her. Hvilken browser bruger du? – og kan det være noget med din printerindstilling, evt.
Rigtig godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er vild med alle dine opskrifter, men jeg mangler lidt gode råd til at bruge vegegel i stedet for husblas, da jeg er ikke er vild med den animalske husblas, Men jeg synes ikke vegegel er helt så let at arbejde med? Hvad er din erfaring?
Bh/ Dorte
Hej Dorte
Mange tak, det er jeg glad for :)
Jeg bruger selv øko husblas i alle mine opskrifter, da jeg synes det fungere super godt
– så jeg har derfor ikke erfaringer at dele omkring vegegel.
Kh Ann-Christine
MEGET lækker dessert .lavede den til nytår og netop nu lavet den til venner imorgen ..vil pynte med påskeæg …smager så dejlig …god påske kh Anja
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
rigtig god påske :)
Kh Ann-Christine
Når jeg smelter husblas, gør jeg det altid i microovn. 5 sekunder pr blad ved fuld effekt, har fungeret i mange år.
Desserten er fantastisk lækker, fik den nytårsaften, et lækkert punktum.
Anna
Hej
Ville man kunne lave en alkoholfri version? Evt med kakao?
Har et familiemedlem som ikke vil indtage alkohol nemlig :)
Jeg ville nok lave denne hindbærfromage i stedet: https://www.valdemarsro.dk/hindbaerfromage/
Men du kan fint prøve med kakao også :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Følge med glæde dine opskrifter, og tænker, om man måske kan lave denne med karamel i stedet for bailey? Hvis ja, hvordan ville du så lave karamellen?
På forhånd tak for din hjælp. GLÆDER mig til at få prøvet denne opskrift.
Hej Karin,
Mange tak for din søde hilsen.
Prøv det endelig af, det skal nok blive lækkert. Jeg har selv planer om at lave en dejlig opskrift på karamelfromage, men har endnu ikke en færdig opskrift/fremgangsmåde klar til at dele.
Rigtig god fornøjelse med det
Kh Ann-Christine
Kunne man evt bruge hjemmelavet bailey?
Jeg har ikke prøvet med hjemmelavet bailey til fromagen, men det vil jeg da tro du kan – det er da ihvertfald forsøget værd :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
har kun husblas i pulver form, hvor meget pulver er lig 1 ark husblas?
Kære Marie,
et husblas ark vejer 1,7 gram.
Kh Ann-Christine
Hejsa..
Kort og godt.
Kan denne Baileys Mousse fryses.?
Det er der jo så mange andre mousser der kan, men hvad mener du
Jeg har ikke testet det, så det må blive et forsøg værd :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Vi serverer Bailey fromage i portionsglas pyntet lidt i stil med hvad du gør, men har så en skål Amerena Kirsebær der sendes rundt – som folk selv kan vælge at tage på. Det giver lige lidt ekstra til fløde/Bailey smagen.
Det lyder lækkert :)
Kh Ann-Christine
Hej :)
Tak for verdens bedste opskrifter!
Jeg har lige lavet din lækre baileysfromage. Alt gik super lige indtil æggehviderne skulle i. Der kom små klumper så jeg rørte en del rundt i det for at se om de så gik væk. Det gjorde de ikke helt.
Jeg mistænker at jeg har pisket æggehviderne for meget. Ville gerne ha “toppe på” så piskede videre noget tid efter jeg kunne vende skålen på hovedet.
Da jeg puttede hviderne i var der en lille smule væske i bunden af skålen og de føltes “tørre”. Tror du det skyldes overpiskning? Hvad sker der ved at man rører i det til sidst hvor man sku være forsigtig – tager jeg luften ud af det?
Godt nytår 🎉🍾🎉
Tja, det er svært at sige, når jeg ikke har set dem … men din beskrivelse kan jeg ikke genkende. Der plejer ikke at være væde i min skål med æggehvider når jeg har pisket dem. jeg kan ikke helt gennemskue om dine æggehvider blev grynet i konsistensen? Håber det smagte dejligt alligevel og I havde en god nytårsaften :)
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan dette laves med soyafløde?
skal man piske husblassen i ægge/sukker blandingen
Først og fremmest tak for en fed blog med en masse fantastiske opskrifter. Jeg skal lave din Bailey fromage til nytår men jeg skal servere dem i hjemmelavede chokoladeskåle, vil fromage kunne holde sig i en sprøjtepose og blot blive fyldt i inden servering eller skal den helst sætte sig i skålene? Tænker bare at jeg gerne vil undgå at chokoladen bliver hvid.
Godt nytår !
Hej Charlotte,
Det lyder super lækkert og det tror jeg sagtens du kan gøre.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Vil du mene at man kan bruge Baileys Salted Caramel varianten istedet for den originale? Eller tror du “chokoladesmagen” vil mangle?
Dbh. Meriam
Hej Meriam
Jeg har ikke smagt den variant, så det tør jeg ikke sige – men jeg tænker da at det lyder lækkert :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej AC
Kunne man spiffe den op med lidt chokolade som går hånd i hånd med baileys eller ville det overdøve smagen, og hvordan skulle man gribe det an?
Vh Camilla
Hej Camilla,
Du kan godt prøve med lidt lys chokolade, eller lave en version med halv chokolademousse og halv baileys fromage. Det ville jeg nok vælge at gøre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Først; tusind tak for alle dine skønne opskrifter – og for din bog `Aftensmad´. Det er virkeligt lækkert, det du laver.
Jeg vil høre om man i Baileys fromagen kan doble den op….og hvad i forhold til husblas? Skal det fordobles?
Venlig hilsen
Mette
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
jeg ville nok umiddelbart gange opskriften op og bruge i alt 5 husblasblade til en dobbeltportion.
Kh AC
Super dejlig dessert! Tak for opskriften
Jeg har lavet moussen med stigende succes. Jeg har fundet ud af, at æggesnapsen bliver nemmere luftig (og moussen tilsvarende), hvis jeg tilføjer et ekstra æg til æggeblommerne incl æggehvide. Så er det langt nemmere at piske sukkeret ud. Derudover bruger jeg mindre husblas. Det er slet ikke nødvendigt med 3 blade til så lille en portion, når der både er piskefløde og æggehvider i.
Og for at gøre arbejdet nemmere – så pisker jeg først æggehvider, herefter fløde og derefter æggesnapsen. Så slipper du for at rengøre piskeris undervejs.
Lyder til at være en lækker dessert. Hvor høje er de glas som du har kommet fromagen i. Jeg skal lave til 17 personer og regner med at bruge ballon rødvinsglas. Så tænker hvor meget jeg skal lave.
Glassene her er ude i sommerhuset, så jeg kan ikke lige komme til at måle, men mener der er omkring 1 1/2 dl fromage i hver.
Jeg tror fint du kan lave 4 x portionen.
Kh AC
Super, mange tak for svar.
Hej Ann-Christine,
Tror du man kan lave den som en lille mousse, der kan stå selv? altså uden et glas?
Det kan du godt, men den kræver lidt mere husblas i så fald, jeg vil tro du skal komme ca halvandet blad mere i. (det er dog ikke testet af)
Kh AC
Vil gerne lave denne opskrift til vores kommende kobberbryllup og 50 mennesker. Kan jeg bare gange mængderne op? Er det mon ikke bedst at dele i 4-5 portioner?
Har lige bestilt de super flotte bronzefarvede kugler hos Johan Bülow. De passer perfekt til kobber-temaet ?
Hvor lyder det som en skøn ide til kobberbrylluppet ♡ Jeg har ikke prøvet at lave desserten i så store portioner selv, men skulle jeg gøre det, så ville jeg blot gange alle mængderne op og jeg tænker også det vil være en fordel at lave det hele af fire omgange, for at gøre det muligt at fordele det hele godt i fromagen.
Rigtig god fornøjelse med det og tillykke med jeres kobberbryllup
Kh AC
Hej Ann-Christine. :)
Kan den laves dagen før?
Og hvor er chokoladekuglerne fra ;)
Det kan den sagtens, men den kan godt falde en smule sammen, så kom evt et ekstra stykke husblas i.
Chokoladekuglerne er de fine pyntelige velsmagende guldkugler fra Johan Bülow
Kh AC
Tak for dit hurtige svar :)
Jeg glæder mig til i aften, fordi jeg har lige lavet denne skønne dessert på en helt almindelig tirsdag. ? Første gang jeg fulgte opskriften, blev jeg lidt stresset over at skulle piske alt løbende, det lykkedes dog heldigvis at få den perfekt uden klumper osv. I dag piskede jeg æggesnapsen og fløden inden jeg gik i gang med husblasen. Det fungerede bedre for mig ?
Hvor godt! Håber det blev en lækker dessert på en tirsdag ♡
Hej! Denne fromage ser super lækker ud!
Kan man lave det i en stor skål? Og tager det så længere tid at køle?
Ja, det tror jeg sagtens du kan og jeg vil nok vælge at lave den om morgenen og måske tilføje et ekstra blad husblas i den samlede mængde.
Tusind tak for hurtigt svar – det vil jeg prøve! Godt nytår!
Hej ?
Kan man lave denne dessert dagen i forvejen?
God dag
Mvh Maja
Den er allerbedst når den laves samme dag, men kan fint laves fra morgenstunden :)
Har lige prøvet din Bailey fromage – super lækker. Jeg tilføjede lige et et ekstra pift til din opskrift. Jeg lagde knuste makroner i en skål og hældte ca en dl Bailey over. Lod blandingen trække mens jeg lavede fromagen. Lagde et lag makron/bailey i bunden af hvert portions glas og igen et lag i midten. Det kan anbefales ?
Det lyder virkelig lækkert! Skal helt sikkert prøves næste gang jeg selv laver den :)
Hej Ann-Christine
Jeg smelter altid husblas i mocroovnen det er så nemt. Efter iblødsætning kommes husblassen i en egnet skål – har kun rystet bladene let så der stadig er lidt vand ved – halv effekt på ovnen og prøver mig lidt frem med hvor længe de skal have (afhænger af, hvor mange blade der er) start med 1/2 min og øg evt tiden.
Godt Nytår – glæder mig til at følge din blog i 2017.
Bir git
Hej Birgit,
Mange tak for at dele! Det er et super tip, hvis man har mikroovn (det har vi nemlig ikke selv, så vi kører den gammeldags metode) :)
Rigtig godt nytår og tusind tak for din søde hilsen – jeg glæder mig også meget til at følges i 2017
Kh AC
Selvfølgelig Microovn – man skal læse korrektur :-)
Birgit
Kan det sættes på køl og først anrettes bagefter uden det falder sammen?
Nej, det vil nok ikke fungere.
Den vil nok ikke som sådan falde sammen, men den vil ikke blive særlig pæn at servere.
Kh Ann-Christine
Vil en form for bær-sause måske passe til? Jeg skal lave dem til julefrokost, men jeg er ikke meget for krokant, så søger alternativ :)
Du kan sagtens bare undlade krokant – men ja, måske det det også kunne være lækkert med en bærsauce til.
Den opskrift måtte prøves ? jeg havde dog “kun” Dooley, men det var i mine øjne slet ikke så ringe ? en varm anbefaling kommer herfra ?
Uii, det lyder jo altså godt :)
Hej Ann- Christine
Jeg har lige meldt mig til din ugeplan og jeg glæder mig til at prøve noget af det af.
Det lyder skønt.
Jeg er dagplejer til dagligt og vil høre om du evt har en god opskrift på koldhævet boller, som er bløde når de er bagt, da de små desværre ikke altid kan spise seje og sprøde boller.
God weekend
Hilsen Pia
Hej Pia,
Hvor er det dejligt at høre :)
Ved denne opskrift på koldhævede boller, kan du nøjes med at varme ovnen op til 225 grader og så skrue ned til 190 grader varmluft. Så bliver skorpen ikke så sprød.
Alternativt, så tror jeg denne opskrift på babyvenlige boller er lige sagen til dine dagplejebørn. Hvis du kommer 10 g gær i, istedet for 25 og så koldhæver den – så får du lækre bløde sunde boller til børnene.
Håber de bliver vilde med dem :)
Rigtig dejlig uge til dig og tak for den søde hilsen
Kh AC
Tak, jeg glæder mig til at prøve den opskrift
God god uge til dig og dine?
Rigtig dejlig uge til dig også ♡
Glassene? Er det gl. syltetøjsglas? Bryder mig generelt ikke om fromager, men denne ser så indbydende ud, at den skal prøves.
Kh Rikke
Hej Rikke,
Det er weck glas, de er så fine og praktiske. Jeg bruger dem til alt fra smoothies til opbevaring af nødder, pesto, syltetøj og sirup og nu også til fromageservering ;)
De fåes i mange størrelser og former, og med glaslåg til.
Jeg krydser fingre for at du synes om denne fromage, vi er ihvertfald ret begejstret herhjemme :)
Rigtig god weekend
Kh AC
Min mormor lavede altid sin citron fromage så den reelt var en skum, ikke en fromage (ifølge min mors gamle husholdnings bog)! Den var super simpel og helt let og luftig… uden fløde (som man dog topper med… pisket til flødeskum) ! SÅ lækker…
Uhm, lyder også dejligt!
Så lidt samme fremgangsmåde, blot uden flødeskum?
Kh AC
Jeg må vist lige ud og handle lidt fløde, for baileys’ står bare og venter på at blive tryllet med i køleskabet. Tak!
Lyder som den allerbedste plan :)
God fornøjelse med det
Kh AC
Hej – bruger du pastoriserede æg ? tænker at prøve din opskrift I weekenden :-)
Hej Lene,
Nej det gør jeg aldrig, altid friske øko æg og så deler jeg dem blot i hvide og blomme i to skåle.
Fødevarestyrelsen har frikendt Danmark for salmonella, og siger det er sikkert at spise rå æg :)
Rigtig god fornøjelse med det.
Kh AC
Tak for dit svar- den må prøves ..om ikke nadet måske en ide til en del af en nytårsdessert :-)
Helt perfekt til nytåret :)