Baileys Fromage


Baileys Fromage er sådan en ualmindelig lækker og nem dessert at forberede i god tid inden servering.
Det er en super luftig, cremet og fløjlsblød fromage som smelter på tungen og smager så virkelig dejligt. Dertil ser den også fin og festlig ud i et lille glas og kan nemt anrettes fint og enkelt.
En skøn dessert til gæstemiddage og til fx nytårsaften eller andre dage hvor det bare er rart at kunne forberede i god tid, så man ikke skal stå for meget i køkkenet under middagen.
Prøv også: min opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baileys fromage
- 3 ark husblas
- 2 æg
- 65 g sukker
- 1 dl baileys, stuetempereret
- 1,50 dl piskefløde
- Krokant
- 40 g sukker
- 40 g mandler
- 1 nip salt
- Til servering
- 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand i 10 minutter.
Del æggene i blomme og hvider i to skåle. Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive og luftige, så de danner toppe og skålen kan vendes uden det falder ud.
Kom æggeblommer og sukker i en anden skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps.
Kram vandet fra husblas og smelt husblas ved lav varme i et vandbad. Tag skålen af varmen. Rør en spiseskefuld Baileys af gangen i skålen med husblas, og pisk tilsidst Baileys med husblas i skålen med æggesnaps. Pisk det godt igennem.
Pisk fløden til en luftig flødeskum. Brug en dejskraber til forsigtigt at vende flødeskum sammen med æggesnaps og Baileys. Rør to spiseskefulde af de stiftpiskede æggehvider i skålen og fold derefter resten af den stiftpiskede æggehvide i.
Fordel i fire glas og sæt på køl i fire timer.
Krokant
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Rør mandlerne i sammen med et nip salt. Rør godt rundt, hæld på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak det groft.
Servering
Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt med krokant samt toppe af flødeskum sprøjtet ud i små stjerner.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
jeg ska bruge deserten fredag aften , men tænke at lave den torsdag formiddag…………men du skriver at det kan holde sig en dag…..og senere skriver du de skal i glas i fire timer. Skal jeg blot lade det hele stå i skålen om torsdagen……..ser spændende ud . mvh joan
Hej Joan
Hvor lækkert!
Den skal i de glas eller skål, som den skal serveres i med det samme og i dem kan den fint holde sig til næste dag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AnnChristine.
Er chokoladekuglerne nogle du køber eller kan man lave dem selv og derefter vende i guld/bronzestøv?
Hej Janne
det er lidt forskelligt hvad jeg gør fra gang til gang. Enten køber jeg dem fra Johan Bülow lakrids, eller jeg køber små chokoladekugler i supermarkedet og vender dem i spiseligt guldstøv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så blev desserten lavet og gæsterne kunne nærmest ikke få hænderne ned. Brugte Maltesers til de store kugler (som du har anbefalet længere nede i tråden) men kunne ikke finde små chokoladekugler, så det blev til nogle karamelkugler m. chokolade fra Odense Marcipan som fungerede helt fint.
Efter at have læst Elin’ kommentar i tråden, forsøgte jeg at piske æg+blommer samtidig i røremaskine i laaaang tid og det blev super lækkert og luftigt.
Tusind tak for en vidunderlig opskrift, som blev delt med gæsterne :-)
Hej Janne
Mange tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg rigtig glad for ♡
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan fromagen fryses?
Hej Hanne
Det vil jeg tro, men har ikke testet det, så det må komme an på en prøve
Kh Ann-Christine
I følge Mette Blomsterberg, kan alle desserter med husblas fryses.
Jeg gør det ofte med citronfromage, så jeg ville ikke have skrupler med at fryse den her også.