Bagte rodfrugter
Lækre nemme bagte rodfrugter er på menuen herhjemme, mindst en gang eller to hver uge hele efteråret og vinteren.
Som tilbehør til alverdens dejlige retter, for det er så nemt at lave, smager fantastisk, mine børn er vilde med det og det er sundt – det må jo siges at være lidt af en vinderkombination ;)
Bagte rodfrugter er ret basic, men blot en smule af den søde honning i kombination med den skønne timian smag gør det til en ekstra lækker ret.
Prøv også: opskrift på råstegte kartofler >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagte rodfrugter med timian
- 250 g kartofler
- 250 g gulerødder
- 250 g pastinak
- 250 g bolchebeder, eller rødbeder
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg, knust
- 5 stængler frisk timian
- 1 tsk honning
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 50 g parmesan, evt. groftrevet parmesan ost til sidst
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær alle rodfrugterne i passende stykker og så de er lige store i tykkelsen. Vend rodfrugter, løg og hvidløg med olie, honning, timian, salt, peber og kom dem i et fad eller på en bageplade med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
Server evt med lidt friskrevet parmesanost.
Hej Ann-Christine
Tak for dine opskrifter hvor jeg er i gang med “Bagte rodfrugter”. Jeg har brugt noget tid på at “skrælle” timianbladene af kvistene, da jeg ikke vil gøre det, efter de har været i ovnen, men det er måske en misforståelse. Derfor lyder mit spørgsmål:
Hvad gør man med friske timiankviste, efter de har været i ovnen med rodfrugter? Tager man dem bare væk og smider dem ud, fordi har afgivet smag?
Med venlig hilsen
Niels
Hej Niels
Mange tak for din hilsen. Jeg lægger selv stilkene på hele, når rodfrugterne er tilberedt er bladene faldet af og det er nemt at fjerne den grove ‘træede’ midterstilk hvis nødvendigt, inden servering.
Kh Ann-Christine
Jeg har et problem med at rødbederne ender med at farve det hele rødt. Har du et tip?
Det oplever jeg ikke, men prøv evt at duppe dem tørre og vend dem i olie for sig selv inden de fordeles i fadet ved de andre rodfrugter, så bør det gå glimrende.
Kh Ann-Christine
hej
jeg vil lave din opskrift på bagte rodfrugter i aften. Jeg har ikke frisk timian. Hvor meget tørret timian kan/skal jeg bruge i stedet?
Omkring 1-2 tsk, alt efter smag
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg laver denne opskrift som tilbehør i morgen (Nytårsaften). Kan jeg skrælle rodfrugter 3 timer i forvejen? Og hvordan skal de i så fald opbevares i de 3 timer?
Hej Sofie
Min erfaring er, at man kan nøjes med at skrubbe rodfrugterne. Det går hurtigere og er vist også sundere :-).
Med venlig hilsen
Niels
Sagtens. Så kan du blot opbevare dem i en skål med vand.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Er lige nu igang, med at bruge de sidste, rodfrugter, fra haven,,,, det dufter rigtig godt…. Aller rester porre gulerødder , selleri , rødbeder, hvidløg ,,,
Ja alt er brugt , lige her i dag. Glæder mig til at komme ost på “masse”
Dertil skal vi have ,en dansk bøf, med løg , lidt surt , OG brun sovs ,,,,,
Hyg og rigtig god påske ,,,
Mvh. Erland
Kan man bruge almindelig timian krydderi og hvor meget vil du vurdere at der skal i
Sagtens! Jeg ville bruge 1 tsk tørret timian :)
Der spørges efter sovs eller dyppelse til bagte rodfrugter. Må jeg foreslå jordskokker kogt møre i meget lidt vand, derefter blendet med fløde eller et vegetarisk alternativ og kogt op til det tykner lidt. Krydres nænsomt med salt og peber.
Hej.
Elsker bagte rodfrugter, men jeg skærer dem i mindre mere mundrette stykker og kommer både cocktail tomater og et skiveskåret æble i, som giver en virkelig dejlig smag til grøntsagerne, som ellers godt kan blive lidt tørre. I det hele taget tømmer jeg grøntsagsskuffen for rester, der kan tåle opvarmning, så der altid er variation i fadet :)
De bedste hilsner
Lene
Det er da overhovedet ikke nok med 40 min. 200 grader varmluft i de størrelser der er 1 time ikke engang nok
Det er rigeligt herhjemme hos os – i begge de ovne vi har haft, mens vi boede her!
Men det kommer naturligvis an på hvor tykt et lag man lægger rodfrugterne + hvilken ovn man har ;)
Hej
Har du et forslag til en “sovs” til rodfrugterne. Gerne en varm eller en kold.
Tak for dejlige opskrifter, som jeg flittigt bruger :)
De bedste hilsner
Anette
Kan varmt anbefale denne sauce Tatare
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre ♡
Kh AC
Mums, jeg ville ønske vi havde tiden til at få bagte rodfrugter i hverdagen! Min favorit er med timian og hvidløg, præcis som du beskriver. Må helt klart prøve med lidt honning næste gang :)
Vispiser allerede kl. 17:30 og jeg er først hjemme fra job kl. 16:30, så jeg laver ikke mad, der tager længere end 30 minutter i hverdagene. Jeg skal jo også lige nå at kysse lidt på min lille datter, inden jeg suser ud i køkkenet.
Men i weekenderne, der er der somregel lidt bedre tid!
Du kan bruge dybfrosne rodfrugter. De er mindst lige så sunde. Jeg tør dem op før jeg vender dem i olie, honning og timian.
Vh
Birgit
Kan sagtens se det kniber med tiden til rodfrugter i hverdagen – og er vild med din prioritering af tid til at kysse på din datter i stedet <3
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Du kan evt skrælle rodfrugterne i løbet af weekenden, så kan det godt lade sig gøre at snitte og bage dem på 30 min og imens de er i ovnen har du hænderne fri til din datter:-)
Hej Mia Hepworth
Min erfaring er, at man kan nøjes med at skrubbe rodfrugterne. Det går hurtigere og er vist også sundere :-).
Med venlig hilsen
Niels
Godt tip! ♡