Bagte gulerødder med rucola og feta
Sprøde og lækre bagte gulerødder på en rucolasalat med smuldret feta og sprøde kerner.
SÅ lækkert! – og lige netop en af mine yndlingssalater i øjeblikket.
Gulerødder er skønne i madlavning og når de lyn steges på en pande eller bages hurtigt i ovnen, så bliver de så søde og skønne – med masser sprødhed, friskhed og knas stadig, så de er helt skønne og perfekte til en hurtig salat som denne. Jeg bruger gerne græskarkerner, men andre nødder, frø eller kerner vil også være lækkert.
Prøv også: bedste opskrift på broccolisalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagte gulerødder i salat med rucola
- Bagte gulerødder
- 8 gulerødder, skrællede og halveret på langs
- 2 dråber teriyaki
- 0,50 tsk akaciehonning
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 3 håndfulde rucola
- 0,50 citron, saften herfra
- 30 g feta
- 2 spsk græskarkerner, ristet sprøde på panden
- 1 spsk pistaciekerner, grofthakkede
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tilberedning i ovnen
Vend gulerødderne med olie, teriyakisauce, et lille dryp honning og kom et par små klatter smør over.
Bag gulerødderne i ovnen i 10 minutter ved 175- 200 grader varmluft.
Tilberedning på panden
Kom gulerødder, olie, smør, teriakysauce på en pande og rist dem ved middel til høj varme i 5 minutter, mens gulerødderne vendes hyppigt.
Dryp til sidst et par dråber honning over.
Anretning
Rist græskarkernerne sprøde på en tør pande. Vend rucola med citronsaft, salt og peber og fordel den på et fad. Anret gulerødderne på fadet og drys med nødder
Kan man bruge andet end teriakysauce ?
Du kan bruge et par dråber soja eller undlade det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvilke kødretter ville du lave til denne salat?
Holder meget at dine opskrifter, som jeg benytter meget ofte.
Venlig hilsen
Fra Anette Abildskov Pedersen
Mange tak for din søde hilsen, Anette. Det er dejligt at høre.
Jeg synes den går godt til mange retter fx; helstegt kylling, lammekølle eller koteletter, en god entrecotes eller culottesteg.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa, har du en idé til hvad man kan servere til salaten? :D
Ja, det kan du tro – jeg synes alle opskrifterne i denne kategori med mellemøstlige retter passer perfekt til de bagte gulerødder.
Skal gulerødderne være varme eller afkølet?
Jeg tænker at putte salaten i en kikærtepandekage ?
Begge dele kan fungere fint. Jeg servere dem gerne varme og er der rester, så er det en lige så skøn frokost dagen efter
Mums. Har netop brugt opskriften. Og hold nu op en lækker “salat” Tak for opskriften
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Åh, min mand og jeg har lige været på weekendophold på Dyvig Badehotel, hvor vi fik årets første stenbiderrogn. Det er altså helt særligt!
Århh! Ja, det er noget særligt ♡