Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-guleroedder/ Mellemøstens køkken Påskefrokost, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Bagte gulerødder med rucola og feta

Sprøde og lækre bagte gulerødder på en rucolasalat med smuldret feta og sprøde kerner.

SÅ lækkert! – og lige netop en af mine yndlingssalater i øjeblikket.

Gulerødder er skønne i madlavning og når de lyn steges på en pande eller bages hurtigt i ovnen, så bliver de så søde og skønne – med masser sprødhed, friskhed og knas stadig, så de er helt skønne og perfekte til en hurtig salat som denne. Jeg bruger gerne græskarkerner, men andre nødder, frø eller kerner vil også være lækkert.

Prøv også: bedste opskrift på broccolisalat >>

Bagte gulerødder i salat med rucola
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT10M4
Ingredienser
  • Bagte gulerødder
  • 8 gulerødder, skrællede og halveret på langs
  • 2 dråber teriyaki
  • 0,50 tsk akaciehonning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 3 håndfulde rucola
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 30 g feta
  • 2 spsk græskarkerner, ristet sprøde på panden
  • 1 spsk pistaciekerner, grofthakkede
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tilberedning i  ovnen
Vend gulerødderne med olie, teriyakisauce, et lille dryp honning og kom et par små klatter smør over.

Bag gulerødderne i ovnen i 10 minutter ved 175- 200 grader varmluft.

Tilberedning på panden
Kom gulerødder, olie, smør, teriakysauce på en pande og rist dem ved middel til høj varme i 5 minutter, mens gulerødderne vendes hyppigt.

Dryp til sidst et par dråber honning over.

Anretning
Rist græskarkernerne sprøde på en tør pande. Vend rucola med citronsaft, salt og peber og fordel den på et fad. Anret gulerødderne på fadet og drys med nødder