Bagte græskar
Bagt græskar skåret i fritter og krydret med den skønneste parmasan, er en herlig spise, og er gode som tilbehør til mange typer retter lige fra frikadeller til hjemmelavet burger.
Jeg er særligt vild med bagt græskar serveret i en buddhabowl, hvor jeg så samtidig bager squash og aubergine i skiver, løg, tomater og måske en sød kartoffel. Det er en nem måde at forberede lidt godt grønt, som rækker til et par dage + her i efteråret, synes jeg grøntsagerne smager bonuslækkert når de er tilberedt og lidt lune til servering.
Prøv også: få alle mine bedste halloween opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt græskar
- 1 hokkaido græskar
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk parmesan, fintrevet
- 1 spsk fuldkornshvedemel, eller rasp
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk timian
- 1 spsk parmesan
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub græskaret godt og flæk det på midten, skrab kernerne ud og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelse. Vend parmesanost, fuldkornsmel, timian, salt og peber sammen i en skål.
Pensl hokkaidoskiverne med olie og drys dem med osteblandingen på begge sider, hvorefter de placeres på en bageplade med bagepapir og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min.
Drys evt med frisk parmesan og timian inden servering
Kan bagte hokkaidofrittes fryses? Vi er kun to i familien, og det ville være rart at kunne hive en pose ud af fryseren – og så i ovnen.
det vil jeg sagtes tro de kan, men har ikke testet det – så det må komme an på en prøve.
Skriv endelig retur og fortæl om det gik godt med frysning :)
Kh Ann-Christine
Det gør jeg.
Jeg vil prøve at bage det hele sammen, som du foreslår. Men så vidt jeg kan se på nettet, skal fx tomater have mere end en time, og disse græskar kun 30 min? Sætter du tomaterne ind først?
Mvh.
Anni
Ahh, jeg havde fundet en opskrift på langtidsbagte tomater. Det var derfor…
Mon man kan bruge dem i en salat og har du så et forslag?
Ja, det finder du her: https://www.valdemarsro.dk/graeskarsalat/
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for din skønne opskrift??
1. Gang jeg selv dyrker hokkaido. Og så faldt jeg over denne opskrift. Wauw hvor det smagte??
Vil gerne dele et lille tip…
Jeg blandede alle ingredienser i en stor skål – også olien. Og vendte så hokkaidostykkerne i blandingen. Det fungerede super. Skal lige siges, at hokkaidoen var rimelig fast – og jeg brugte rasp.
Hej Bettina
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine inputs til opskriften
Kh AC
Super lækre fritter ? jeg byttede melet ud med pofiber og fik således lavet super skøn keto tilbehør
Jeg har lavet opskriften, det smager dejligt!
Jeg har sparet tid ved at komme græskarstykkerne i en plastpose med olie og derefter i en plastpose med osteblandingen.
Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift. Vi bor i det sydøstlige hjørne af Australien, når det er sommer dér (oktober-marts). I år kan jeg imidlertid ikke komme med pga. følger fra hjernerystelse sidste sommer, men jeg har meget lyst til at prøve denne opskrift, for i Australien er den et yndet og ofte benyttet tilbehør. Det smager da altid lidt af “vores 2. hjem” (min mand tog derned i onsdags). Mange hilsener Birgitte
Hej Birgitte,
Mange tak for din søde hilsen. – og hvor er det træls at høre med hjernerystelsen. Håber du kommer med derned til Australien næste år ♡
Kh AC
De kan virkelig noget! Min nye sunde yndlings erstatning for kartofler i ovnen ??
Hvor er det dejligt at høre :)
Noget der også er lækkert, er skiveskårne græskar, der pensles med olivenolie, drysses med salt, peber og timian, og derpå små klatter god gorgonzolaost. Bages ca 20 min ved 200 grader.
Uhm, lyder også virkelig virkelig lækkert ♡
Åh hvor lækkert! Jeg får gæster til ost og pølse på tirsdag, det kan være jeg skal lave sådan en lille lun snack til! Forresten Ann-Christine, jeg synes du havde en funktion i gamle dage, hvor man bare kunne trykke på et billede herinde, og så gemme direkte til Pinterest. Det kan jeg ikke se længere? Jeg læser med via Bloglovin, og kan godt “pinne” direkte derinde fra, men det bliver så bøvlet når man så skal åbne linket inde på pinterest. Giver det nogen mening overhovedet?! Og i så fald, har du et nemt tip til at gemme dine opskrifter til ens pinterest board?
Det blev en lang smøre! Jeg håber I får den dejligste søndag! :)
Kh
Hvor lyder det som en skøn ide!
Ja, det er helt rigtigt – men den opgradering der var til det plugin/funktion fungerede ikke særligt godt efter de opdaterede det, så derfor valgte jeg at slette det.
Nu ved jeg ikke hvilken browser du bruger, men til fx chrome kan du installere pinterest i browseren og så er det super nemt at pinne fra indlæg mv på alle sites :)
Skøn dag til dig ♡
Kh AC
Lige det med Pinterest vil jeg godt tilslutte mig. Valdemarsro byder på så mange fine og lækre opskrifter, og jeg gemmer også flittigt på Pinterest :-)
Så skønt at høre – se gerne svar til Karoline mht pinterest. Håber I kan få det til at fungere som alternativ ♡
Tak for svar! Jeg læser SM regel blogs på min iPad, direkte fra bloglovin, så det er lidt bøvlet. Men mon ikke jeg kan gå ind på din pinterest og finde opskrifterne der? Kh
Jo, det kan du tro – jeg har faktisk samlet dem alle lige her: https://www.pinterest.dk/valdemarsro/opskrifter-fra-valdemarsrodk/
Kh AC