Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagte-auberginer/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Bagte auberginer med bulgur

Bagte auberginer med masser skønne krydderier og fyld af bulgur og sprøde granatæblekerner.

Det er en dejlig lille ret i sig selv – til fx en skøn frokost og så er den genial som en del af et større måltid med mange små skønne retter, fx fra det mellemøstlige køkken. Fx er den skøn med kikærtesalat som en del af et grønt måltid uden kød eller den kan nydes til falafler og shawarma. Uhm!

Hvis man ikke lige har bulgur i køkkenskuffen, så er det også super lækkert at erstatte bulguren med fx ris eller couscous.

Bagte auberginer med bulgur
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 2 aubergine
  • Marinade
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 citron, 2 spsk citronsaft herfra
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk chiliflager
  • Derudover
  • 175 g bulgur
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 frisk mynte, 10 blade herfra
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 0,50 granatæble, kernerne herfra
  • Citron Yoghurt
  • 2 spsk græsk yoghurt 10 %
  • salt
  • 1 øko citron, citronskal og saft herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Halver auberginerne og rids kødet i tern.

Vend marinaden sammen og fordel den over auberginekødet. Bag aberginerne i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Kog bulgur efter anvisning på pakken og vend med salt, peber, citronsaft og olie, samt alle de finthakkede krydderurter og granatæblekerner.

Fordel det over auberginerne sammen med et lille dryp citronyoghurt.