Bagte auberginer med bulgur
Bagte auberginer med masser skønne krydderier og fyld af bulgur og sprøde granatæblekerner.
Det er en dejlig lille ret i sig selv – til fx en skøn frokost og så er den genial som en del af et større måltid med mange små skønne retter, fx fra det mellemøstlige køkken. Fx er den skøn med kikærtesalat som en del af et grønt måltid uden kød eller den kan nydes til falafler og shawarma. Uhm!
Hvis man ikke lige har bulgur i køkkenskuffen, så er det også super lækkert at erstatte bulguren med fx ris eller couscous.
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagte auberginer med bulgur
- 2 aubergine
- Marinade
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 citron, 2 spsk citronsaft herfra
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk chiliflager
- Derudover
- 175 g bulgur
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 frisk mynte, 10 blade herfra
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,50 granatæble, kernerne herfra
- Citron Yoghurt
- 2 spsk græsk yoghurt 10 %
- salt
- 1 øko citron, citronskal og saft herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver auberginerne og rids kødet i tern.
Vend marinaden sammen og fordel den over auberginekødet. Bag aberginerne i 30 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Kog bulgur efter anvisning på pakken og vend med salt, peber, citronsaft og olie, samt alle de finthakkede krydderurter og granatæblekerner.
Fordel det over auberginerne sammen med et lille dryp citronyoghurt.
Hej
Er stor fan af dine opskrifter…
Og den sidste jeg prøvede ,var denne.
Bagte Auberginer med bulgur..
Tros min ovn som ikke var ok, stegte jeg bare på panden, og det blev virkelig godt.
En opskrift der skal prøves igen .
Jeg skal lave retten igen i aften, for den var virkelig lækker, sidst jeg lavede den. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, og auberginerne blev lækre møre (uden mikrobølgeovn, så måske har du blot været uheldig med auberginerne, Tania). Tak for lækre og nemme opskrifter, Ann-Christine.
Hvor er det dejligt at høre, Anne :)
Mange tak for din søde hilsen.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg giver altid auberginerne en gang i mikroovnen først, så bliver de så lækre . Stik i dem med en gaffel og rul hele auberginen ind i køkkenrulle og så ind i mikroen
Tak for din skønne opskrifter Ann-Christine
Tak for din søde hilsen og gode tip til de med mikroovn :)
Kh AC
Skal det hele serveres koldt?
jeg servere det lunt, men det kan begge dele
Hvordan bliver aubergine kødet hos dig efter det har været i ovnen? Her er de nemlig seje.. jeg kan ikke få dem til at blive bløde :(
Det ved jeg sørme ikke, jeg synes de bliver virkelig møre og bløde i kødet.
Prøv evt med lidt ekstra olie.
Jøsses, hvor ser det lækkert ud. Det må jeg prøve, nu hvor vi lige har besluttet at spise 2-3 grønne (kødfrie) dage om ugen
Sikke en skøn ide og rigtig god fornøjelse med den :)