Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-torsk-med-kapersvinaigrette/ Aftensmad Efterår, Festmad, Fisk & Skaldyr, Forår, Nem Hverdagsmad, Nytår, Sommer, Vinter

Bagt torsk med kapersvinaigrette og grønt

Dejlig opskrift på bagt torsk med en krydret kapersvinaigrette serveret med blomkål, spidskål og kartofler. Det er en virkelig nem og lækker ret, som gør sig glimrende til både gæstemad og til hverdagsmiddagen.

Den saftige bagte torsk serveret med smørmør blomkål og spidskål får så fint modspil af den krydrede og salte kapersvinaigrette som er super nem at lave og smager så skønt med dild og kapers.

Prøv også: opskrift på fiskefad med torsk og porrer >>

Bagt torsk med kapersvinaigrette og grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • 1,50 kg babykartofler, skåret i halve
  • 600 g torskefilet
  • 1 blomkål, i buketter
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 30 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Kapersvinaigrette
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk kapers, grofthakkede
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 håndfuld frisk dild, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand til de er møre.

Hæld vandet fra og lad kartoflerne blive i gryden. Kom også spidskål i gryden til de varme kartofler, sammen med smør og et drys flagesalt. Sæt låg på.

Vend blomkålen i olie, salt og peber og kom blomkål på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 15 minutter. Skær torsken i passende størrelse og sæt dem på bagepladen med blomkålen. Drys fisken med salt og peber.  Bag torsk og blomkål i yderligere 15 minutter, til fisken er perfekt tilberedt.

Kapers vinaigrette
Rør honning, æblecidereddike, olivenolie og dijonsennep godt sammen til det er helt ensartet. Kom dild og kapers i og smag godt til med salt og peber.

Vend kartofler, spidskål og den nu smeltede smør godt sammen og anret på tallerkener, sammen med blomkål og torsk. Hæld kapers vinaigretten over torsk og blomkål og drys med dild iden servering.