Bagt spidskål
Bagt spidskål i ovn er en lækker nem måde at tilberede spidskål på, som smager virkelig godt og passer skøn til mange retter som tilbehør.
Spidskålen bliver mør og smagfuld af at blive bagt og med lidt smør, en smule krydderier og lidt god vesterhavsost eller parmesan bliver bagt spidskål ekstra lækker.
Bagt spidskål er skøn at servere til fx laks, kylling, pasta eller et vegetarisk måltid.
Prøv også: opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt spidskål
- 1 spidskål, skåret i kvarte
- 25 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk frisk timian, finthakket
- 40 g smør, smeltet
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 1 tsk smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad. Pensl dem med smeltet smør og drys parmesan, timian, salt og peber over.
Bag spidskålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15-20 minutter.
Hejsa. Det er så dejlige opskrifter du har lavet . Jeg bruger dine bøger dagligt men nu har jeg fået en airfryer og prøver at bruge den til dine opskrifter. Det går faktisk ret godt men skulle du få tid,lyst og mulighed ville det være skønt med nogle tips til mad i airfryer. Hilsen Inge
Hej Inge
Mange tusind tak for din søde hilsen. Jeg håber du får glæde af din nye airfryer – og mange af mine opskrifter kan sagtens laves i den.
Jeg har skrevet en guide til Airfryer her og der er også en smart omregner til tid og temperatur, som man kan bruge på alle opskrifter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige lavet Spidskålen,skåret i kvarte.og 20min var for lidt 30mi så var det perfekt.
Hej med dig.
Lækker opskrift. Mon det kan tilberedes i en airfryer?
Hej fra Lotte, der også drysser hakket mandler over 😁😎
Det vil jeg tro, men har ikke testet det :)
Mandeldrys er også lækkert, samme med hasselnødder
Kh Ann-Christine
Det hvidkål er altså ikke mørt efter 15-20 min..det var i min ovn ca 1 time og da var kålen endda stadigvæk med bid
Hej Heidi,
Opskriften er med spidskål og ikke hvidkål, derfor skal den nok have længere med hvidkål :) – men, det er samtidig også smag og behag, da jeg foretrækker det med bid og lidt sprødt, så jeg ville nok ikke vælge at give hvidkål så længe heller :)
Kh Ann-Christine
Min ex og jeg synes iøvrigt, at din site er i en klasse over de fleste!
Tusind tak :) Jeg er rigtig glad for at I har glæde af Valdemarsro
Kh Ann-Christine
Læg de kvarte spidskål i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør.
Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys parmesan, timian, salt og peber over
Er det ikke megen flytten rundt? ;) Et fad må være nok ;)
Haha, du har ret. Det er pudsigt jeg ikke har hørt det før – det er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan bagt spidskål genvarmes dagen efter?
Der sker ikke noget ved at gøre det, så det er mest et spørgsmål om smag og behag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Har lige lavet dine spidskål. Og selvom de smagte fantastisk kan vi ikke spise op. Kan de genvarmes i morgen. Og hvordan vil du foreslå?
Hej Maja,
Jeg ville spise dem kolde, du kan fintstrimle dem og komme dem i en salat eller buddha bowl – det plejer jeg at gøre hvis der er rester.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Orla. Jeg prøvede din opskrift i aften. Det smagte da helt fantastisk med fetaosten ! Altid god inspiration herfra . Kh Nanne
Kære Ann – Christine
Tak for dejlige opskrifter – din hjemmeside og dine opskrifter bliver/er nutidens “Karolines” – flittigt benyttet i alle hjem 👍👏
Skriver fordi vi i en del år har lavet en variant af sin spidskålsret i ovn. Vi deler dem også i kvarte, men skiller søbladene lidt fra hinanden og fylder frisk fetaost herind. Så hælder vi lidt olivenolie på og slutter af med revet parmesan og hakkede mandler.
Kh Orla
Kære Orla
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at I har glæde af mine opskrifter. Det lyder som nogle super lækre bagte spidskål I laver hjemme hos jer!
Kh Ann-Christine
Virkelig lækkert og Nemt at lave
Det smager fantastisk – virkelig lækkert?☀️
hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Det smager fantastisk godt!
Hvor er det dejligt at høre!
Tak for din søde tilbagemelding og rigtig glædelig jul ♡
Kh AC
Åh, det eeeelsker jeg. Især til frikadeller med kartofler og pandesovs.
Måske et dumt spørgsmål ? men hvordan skyller man kålen hvis det skæres i kvarte?
Pil de yderste blade af, skær i kvarte og skyl stykkerne under rindende vand. Ryst vandet af/ud mens du holder sammen på stykkerne.