Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan er vitterligt en ualmindelig lækker og velsmagende måde at servere de små nuttede kålhoveder.
Rosenkål har hos nogle mennesker lidt et dårligt ry, måske specielt hvis man ikke er til den dampede(eller kogte) rosenkål. Men det er nu lidt synd – for de små kålhoveder smager så lækkert både bagt, ristet på panden og helt fintsnittet og rå i en salat. De fortjener en fair chance og jeg kan så varmt anbefale denne lækre ret, som jeg også fint kunne have kaldt “sådan får man sine børn til at spise virkelig mange rosenkål”
Prøv også: Min lækre opskrift på bagt blomkål >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt rosenkål med hvidløg og parmesan
- 500 g rosenkål
- 4 fed hvidløg, presset
- 2 spsk olivenolie
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 tsk tørret timian, eller 3 kviste frisk
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 70 g parmesan, friskrevet
- Derudover
- 1 tsk smør, til fadet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens rosenkål, skær det nederste af stokken af og fjern de yderste blade, hvis nødvendigt. Halver de små kålhoveder og vend dem grundigt med hvidløg, olivenolie, citronsaft og friskrevet citronskal, timian, salt, friskkværnet peber.
Fordel rosenkål med krydderierne på et smurt ovnfast fad og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Vend derefter rosenkålene og drys friskrevet parmesan over.
Bag videre i 15 minutter. Hvis nødvendigt, så kan de få 3-4 minutters grill til sidst for lige at blive en anelse sprøde i kanterne.
Har her til aften brugt din opskrift på rosenkål med hvidløg, citronsaft og parmesan og kan kun sige TAK for opskriften. Det smagte vildt godt. Vi spiste det til krebinetter lavet af kyllingehak og fik lækre stegte kartofler til, så lækkert
Så skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man forberede dem nogle timer (eller dagen) før de skal i ovnen?
Du kan rense og gøre dem klar dagen før og opbevare dem lufttæt til næste dag, hvor de vendes med de andre ingredienser lige inden de bages.
Kh Ann-Christine
Jeg har aldrig kunnet lide rosenkål. Det har ærget mig, fordi de er så nuttede, og fordi min mand elsker dem.
Gav din opskrift en chance i dag og må sige, jeg nu er kureret for min rosenkålsaversion. De smagte fantastisk. Serveret med ovnbagt kyllingebryst og fritter af søde kartofler.
Årh, hvor skønt! Det er jeg sørme glad for at at høre :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Mums, hvor er de lækre :D
Fandt opskriften for en uge siden men har haft problemer med at finde rosenkål…. prøvede m broccoli tidligere på ugen – det blev for vandet! Men med rosenkål, mums!
(Lavet på frosne, det eneste jeg har fundet i 4 forretninger …)
Har lige lavet rosenkålene. Smagte helt FANTASTISK !
Hvor er det godt at høre!
Kh AC
Som at spise små sure citroner, hvad har jeg gjort galt.
Hej Else
Jeg kan godt lide de er friske og syrlige. Men du har hok blot brugt for meget citronsaft ift dine smagsløg, vil jeg tro. Den slags er jo individuelt, så prøv med lidt mindre citronsaft næste gang.
Kh Ann-Christine
De er simpelthen så lækre!!!
Jeg har bare lige lyst til at takke dig. Bruger så mange af dine opskrifter, og ikke en har skuffet mig. Har rosenkål i ovnen – glæder mig. tusind tak.
mvh
Annelise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge frossen rosenkål og opnå samme resultat? :-)
Måske, det er da værd at prøve :)
Ja man kan bruge frosne, de skal blot være tøet halvt op, så de kan halveres