Bagt pasta bolognese
Bagt pasta bolognese er et lidt anderledes twist af den skønne spaghetti bolognese.
Den er nem at lave og når retten først lige er bikset sammen og sat i et smurt fad, så passer den jo sig selv i ovnen til spisetid.
Jeg har mikset den lidt op med ekstra mange grøntsager ift min klassiske bolognese – snuppet lidt inspiration fra min opskrift på lasagne og resultatet er så lækkert! Se flere tips til hvordan der kan tilføjes endnu flere grøntsager til den lækre ret under opskriften.
Prøv også: Valdemarsro Madplan med indkøbsseddel her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt pasta bolognese
- 50 g bacon, skåret i tynde skiver
- 2 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 400 g hakket oksekød
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 stængler bladselleri, groftrevet
- 1 squash, groftrevet
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 4 spsk rød balsamico
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 400 g pasta penne
- 250 g frisk mozzarella
- 75 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Steg bacon i en stor gryde i olivenolie på begge sider til de er sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kom løg, hvidløg, oregano og timian i den store gryde og steg det under omrøring til løgene er bløde. Tilsæt derefter oksekød og brun det af under omrøring.
Kom hakkede tomater, bladselleri, squash, tomatpure og rød balsamico i saucen og lad det koge op.
Skær den ristede baconen i små terninger og kom den tilbage i gryden til saucen. Smag til med salt og peber og kom derefter grøntsagsboullion og pasta i gryden. Rør det godt sammen, så det hele bliver godt gennemvarmet. Læg låg på gryden og lad det simre under låg i 5 minutter.
Kom halvdelen af saucen i et stort smurt ovnfast fad, drys med halvdelen af parmesanen riv den ene kugle mozzarella i stykker og fordel over. Kom resten af bolognese og pastablandingen over. Afslut med det sidste parmesan og friskrevet mozzarella.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til pastaen er al dente. Lad den sætte sig i 5-10 minutter inden servering.
Hvis man laver dobbelt potion og vil gemme fad nummer 2 til dagen efter, kan man så stille det ene fad i køleskabet og først bage det en dag senere (hvor det selvfølgelig er koldt)?
Ja, det kan du sagtens.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift. Hele familien syntes det var et hit. Gav den lidt ekstra gas med krydderierne.. super lækkert
Så dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Den ser virkelig lækker ud
Kan den forberedes i forvejen og sættes i ovnen lige inden gæsterne kommer ?
Vh Line
Hej Line,
Ja, det kan den sagtens.
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Bagt pasta bolognese med oksekød –
hvilket kød i stedet for oksekød kan anbefales?
I hvilke andre retter med oksekød f.eks. gryderetter – kan oksekød udskiftes med andet kød – og hvilket kød?
Tåler ikke oksekød.
Du kan erstatte med hakket kylling eller lammekød i de fleste opskrifter med oksekød og få et godt resultat.
Prøv dig endelig frem og smag hvad du synes bedst om.
Kh Ann-Christine
Hej.
Hvilken balsamico anvender du? Jeg er ikke vant til at bruge det og kan se de findes i mange varianter.
Hej Maiken
det variere lidt, en god rød balsamico. Det er også godt til salat mv. Du kan i varme retter erstatte det med rødvin
Kh Ann-Christine
Hejsa, kunne man lave den med hakket kylling?
Ja, sagtens
God fornøjelse
Kh AC
Super lækker ret, gav den dog max gas med krydderier for en mere intens smag.
Virkelig lækker ret, jeg kom en masse ekstra grøntsager i og lidt cocktail pølser – muuums! Elsker dine opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej,
Det virker meget som om forholdene er lidt skæve i denne opskrift. Jeg ville lave dobbeltportion altså til 8 pers. Men da jeg kom til at skulle hælde de 12 dl grøntsagsboullion i var der ikke plads i min ellers ret store gryde. Det virker helt vildt at skulle bruge 4 gange hakket tomat g 12 dl væske, plus alt det hakkede grønt. Til kun 8 pers. Jeg kunne kun få plads til 1 squash og 2 stængler bladselleri selvom der skulle det dobbelte i.
Hej Rikke,
jeg oplever det passer glimrende når den laves til 4 personer som beskrevet.
Da det er en ‘alt i en ret’ så kan det være der skal ændres lidt hvis du fordobler opskriften, men jeg vurdere dog ikke at jeg ville ændre særligt i mængderne hvis jeg fordoblede portionen til 8.
Kh AC
Skal pastaen ikke koges inden til:
Bagt pasta bolognese
Hej Alice
Den koger med i retten i cirka 5 minutter og derefter i ovnen. Jeg forkoger den ikke for sig selv.
Vil du give den kortere tid i ovnen, så kan du lade den koge et par minutter ekstra i gryden sammen med bolognesen, mens du rører.
Kh AC