Bagt Mont d’Or
Bagt Mont d’Or er en vidunderlig spise, smeltet og fyldig ost, som man kan dyppe sprøde brødstænger, eller kiks i og nyde bare helt enkelt som den er. Man kan også lade den indgå i et ostebord med charcuteri og tilbehør, hvor den helt sikkert vil være et hit på bordet.
Den franske komælksost i den runde fyrtræform, som den bages i og er flot at servere osten i, fungere lidt som en ostefondue. Et rigtig lækkert brød, enten lunt og friskbagt eller brød der er ristet til sprøde brødstænger, er begge genialt at dyppe i osten.
Prøv også: opskrift på klassisk rørt tatar >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt Mont d'Or
- 1 mont d'or
- 1 dl tør hvidvin
- 3 stængler frisk rosmarin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fjern al plastikinpakningen fra osten. Lad osten blive i trææsken – med låget i bunden af æsken – både under bagningen og efterfølgende.
Snit et kryds i midten af osten og fordel små kviste med rosmarin rundt i osten. Hæld hvidvinen langsomt over og bag osten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.
Tag osten ud af ovnen og lad den sætte sig i 10 minutter. Fjern rosmarinkvistene og rør osten sammen med en ske til den er blød, flydende og cremet.
Vi er vilde med Monr d’Or . Vi spiser den nytårs aften senere på aftenen, med solbærsylt, hvis vi ikke får dessert. Ellers spiser vi den dagen efter med lidt blegselleri, peberfrugt og parmaskinke til. Ja og altid noget lækkert brød eller brødstænger. Godt Nytår.
Uhmm, ja det er virkelig så lækkert!
Mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine